Pratite nas

Komentar

Miro Kovač: Tako u Hrvatskoj nisu govorili ni Milošević ni Šešelj

Objavljeno

na

Gostujući u Točki na tjedan predsjednik i potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, Miro Kovač i Joško Klisović komentirali su izjave Vladimira Božovića na domjenku SNV-a.

Ministarstvo vanjskih priopćenjem je reagiralo na izjave Vladimira Božovića, izaslanika srbijanskog premijera, na domjenku Srpskog narodnog vijeća.

Božović je govorio o ugroženosti Srba u Hrvatskoj i namjeri Srbije da ih “brani svim raspoloživim sredstvima”. Mnogi su njegove izjave proglasili skandaloznima, ali i provokacijom jer je na domjenku bio i premijer Andrej Plenković.

“Gospodin Božović je pročitao govor, a ne improvizirao i to je bila jasna poruka. Tvrdio je da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi.

Druga stvar, Božović je rekao da Srbima želi ostvarivanje svih prava po europskim standardima koje Srbija omogućava Hrvatima, a to je skandalozno jer znamo da Srbija ne poštiva prava hrvatske nacionalne manjine.

Gospodin Božović nije postupio prema uzusima diplomacije. Prije svega se radilo o proslavi Božića, kada treba poslati poruku mira, a ne prijetiti usred Zagreba.

To dosad nitko nije napravio. Ja bih mu vrlo jasno rekao da je to neprihvatljivo”, rekao je ministar vanjskih poslova u Oreškovićevoj vladi, Miro Kovač.

Da nije riječ o diplomatskom gafu, već politici srbijanske vlade slaže se i nekadašnji zamjenik Vesne Pusić, SDP-ovac Joško Klisović.

“Mislim da je to ipak svjesna politika. Jasno je da su ovi potezi Srbije u kontekstu predstojećih predsjedničkih izbora, ali i na cijelu priču zaštite hrvatske manjine čime Vučić očito želi poručiti da se ni Hrvatska ne brine za Srbe.

Mislim da je premijer Plenković trebao reagirati na prijemu, ali ne agresivno.

Treba uzeti cijeli kontekst izjave, odnos dviju država koji su opterećeni velikosprskom agresijom i kada čujete da netko govori iste teze kao i tada je osjetljivost veća”, rekao je.

Kovač je dodao na još nitko u Hrvatskoj nije rekao nešto takvo u nazočnosti vlasti pa čak ni Slobodan Milošević ni Vojislav Šešelj.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari