Connect with us

Vijesti

Miro Kovač: Izvijestit ću kolege iz EU-a o posjetu Stocu

Objavljeno

on

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač najavio je u ponedjeljak u Luxembourgu da će europske kolege izvijestiti o posjetu Stocu, nakon što su u tom hercegovačkom gradu prekinuti lokalni izbori zbog nasilnih izgreda.

„Danas popodne ću uzeti riječ i naglasiti da sam s potpredsjednikom Vlade Božom Petrovim, koji je u međuvremenu izabran za predsjednika Sabora, bio u Stocu, gdje smo razgovarali s načelnikom općine i dali podršku institucijama BiH da se provede istraga o izgredima, o pokušaju narušavanja reda i ustavnog poretka u BiH i da tražimo se provede istraga prije nego što se ponove izbori u Stocu“, rekao je ministar Kovač u pauzi sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a, koji zasjedaju u Luxembourgu.

Prije toga, ministri su usvojili zaključke u kojima su izrazili žaljenje zbog održavanja nelegalnog referenduma u Republici Srpskoj te pozvali vlasti Bosne i Hercegovine da provedu istragu u vezi s nepravilnostima i nasilnim incidentima na nedavno održanim lokalnim izborima.

U zaključcima se ne spominje nijedan incident pojedinačno. Najviše odjeka imao je incident u Stocu nakon čega je policija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) prijavila 27 osoba za izgrede na izborima u Stolcu.

Kandidat SDA Salmir Kaplan fizički je napao predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ivana Perića te teže ozlijedio člana biračkog odbora Marija Raguža, nakon čega je više aktivista Inicijative za Stolac otuđilo izborni materijal i prekinulo izborni proces.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR