Connect with us

Komentar

Miro Kovač: Moramo rješavati pitanja iz ratne prošlosti

Objavljeno

on

Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku gostujući u Studiju 4, komentirajući vučićev posjet Zagrebu, rekao je kako treba razgovarati.

Ima puno važnih tema o kojima treba razgovarati, posebno onih što se tiču nasljeđa rata protiv Hrvatske. To se ne može riješiti bez dijaloga, rekao je te spomenuo izjave srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina.

Imamo Vulina koji se svaki drugi, treći dan javlja s nekakvim cirkusantskim, trovačkim izjavama. S rukovodstvom Srbije moramo razgovarati i rješavati pitanja iz nedavne prošlosti kad je Hrvatska bila žrtva agresije. Kad napravimo proboj na planu pitanja ratnog nasljeđa, pitanja nestalih, žrtava rata, hrvatske manjine u Srbiji, onda ćemo moći na drugim područjima, koja nisu konfliktna, puno bolje surađivati i okrenuti se budućnosti, rekao je Kovač.

Istaknuo je kako Srbija ima obvezu osigurati mjesta za hrvatsku manjinu u Narodnoj skupštini kao što ga imaju Srbi u Hrvatskom saboru te kako se očekuje da počnu primjenjivati svoje međunarodne sporazume.

Važnim je naglasio to što smo pitanja manjina i naslijeđa rata uspjeli ugraditi u pregovarački okvir Srbije s Europskom unijom, tako da će Srbi biti lakše to rješavati u okviru svojih pregovora o članstvu u EU.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari