Miro Kovač: Očito se kolega Grbin pravi grbav – i to konstantno

2

SDP-ov Peđa Grbin optužio je bivše ministre vanjskih poslova Miru Kovača i Davora Ivu Stiera da nisu poduzeli sve potrebne mehanizme da bi Hrvatska izašla iz arbitraže oko graničnog spora sa Slovenijom. Nije trebalo dugo da mu Miro Kovač odgovori.

Grbin se očito pravi grbav, nije vrijeme za namjerno krivo tumačenje. U Hrvatskoj moramo biti jedinstveni u obrani hrvatskog digniteta i suvereniteta – kazao je Kovač.

Upitan nije li upravo priopćenje njemačkog veleposlanstva dokaz Grbinovih tvrdnji, Kovač uzvraća da je vidio to priopćenje kojim Njemačka zapravo staje na stranu Slovenije.

Ja sam to pomno pročitao i shvatio da je riječ o gledištu Njemačke, no ono nije relevantno jer ona nije članica u postupku. Postojao je postupak između dvije države, iz kojeg je Hrvatska izašla – tvrdi Kovač.

Dodaje kako je diplomacija, dok je on bio ministar, bila vrlo aktivna, te kako je svim zemljama, pa i Njemačkoj, protumačeno zašto Hrvatska izlazi iz arbitraže te kako taj problem sada treba riješiti bilateralno.

Stvari su jasne, Hrvatska je iz toga izašla, relevantno je da postoje Hrvatska i Slovenija i nema drugog rješenja osim da sjednemo za stol kao dvije zrele nacije i dogovorimo rješenje.

Miro Kovač: Mi ne histeriziramo oko granice na moru kao neki

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Eeee, g.Kovač…znam da ste svijesni da jednom komunjari ne postoji način za objasniti nešto, jer su ,,programirani” na uporabu sile i moći kojom manifestiraju svoje stavove, pa ovo doživljavam kao obraćanje javnosti koja prati politička zbivanja. Kao što je navika komunjara da bezočno svoje grijehe pripisuju drugima, isto tako je jasno da je njihov pokojni šef, Račan, začetnik ovih problema oko Savudrijske vale i još nekih, ali mu je najveći antihrvatski projekt bila tzv detuđmanizacija, koja se u biti može točnije nazvat DEHRVATIZACIJA!!!

  • EMINƎM

    taj pokoja nema, po nedjelima koje je činio za života sigurno mu sada nije hladno,