Pratite nas

Razgovor

Miro Kovač: Podržavam ideju promjena izbornog zakona

Objavljeno

na

Bivši međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, kojega je jučer zajedno s političkim tajnikom Davorom Ivom Stierom smijenio Andrej Plenković, kazao je da podržava izmjene izbornog zakona.

Na pitanje trebamo li mijenjati izborni zakon, Kovač je u intervju za Dnevnik Nove TV kazao: “apsolutno”.

“Podržavam ideju promjena izbornog zakona. Smatram da to treba biti sveobuhvatan model”, kazao je Kovač na pitanje podržava li referendumsku inicijativu te je dodao da tu referendumsku inicijativu nije potpisao.

“Smatram da je važno dati poticaj raspravi o izmjeni izbornog zakona. Ovo što je recimo danas rekao gospodin Sokol u jednom intervjuu – potpisujem. Napravite kombinaciju razmjernog modela i većinskog modela, znači fifty – fifty, pola-pola da jedan dio zastupnika bude izabran izravno od građana a drugi neka idu preko liste. To je nekako, čini mi se, najpravedniji model, to imaju u Njemačkoj. Ja sam za to”, kazao je Kovač.

Dodao je da je referendumska inicijativa “hvalevrijedna u smislu animiranja nas da mi izađemo kao ozbiljna stranka, kao najodgovornija stranka u Hrvatskoj sa svojim sveobuhvatnim modelom izmjena izbornog zakona neovisno o mogućem referendumu.

Imat ćemo sljedeće godine izbore za Europski parlament, imat ćemo nakog toga izbore za predsjednika Republike, nakon toga ćemo imati unutar stranačke izbore, imat ćemo nakon toga izbore za Hrvatski Sabor.

Za 2020. godinu ne mogu ništa prognozirati. Ali, ako mi budemo, u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a ja to vjerujem, ja sam u to uvjeren, ako budedmo ozbiljno radili, a ja ću ozbiljno raditi u Hrvatskom Saboru kao član kluba zastupnika HDZ-a.

Ako budemo mijenjali stvari u Hrvatskoj, ako budemo provodili reforme, onda ćemo dobiti za dvije godine povjerenje građana na izborima za Hrvatski Sabor, piše Dnevnik.hr

 

Jandroković: Stier i Kovač i sami su trebali podnijeti ostavke

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Stjepan Šterc: Za pet godina Hrvatska neće imati za mirovine

Objavljeno

na

Objavio

PODCAST VELEBIT – Kolaps mirovinskog sustava

Demograf Stjepan Šterc:
Više Hrvata živi izvan Hrvatske nego u Hrvatskoj, procjena je oko 4 milijuna.

Mogu li Hrvati izvan Hrvatske biti temelj revitalizacije Hrvatske?
Zašto se u Hrvatskoj ne primjenjuju izraelski ili irski modeli povezanosti iseljenog i domovinskog stanovništva?

Zašto se iseljenim Hrvatima u Hrvatskoj ne omogući ulaganje bez poreza kao što to Irska država omogućuje Ircima?
Zašto hrvatska država ‘kažnjava’ umjesto da nagradi majku u porodiljskom razdoblju?

Zašto je hrvatskoj državi važnije financirati ne vladine udruge, nego poticati rađanje djece?
Zašto je Plenkoviću bilo važnije sačuvati neke ministre, nego primjeniti ozbiljne demografske mjere?
Zašto se na otocima poput Lastova uopće naplaćuje PDV?

Odgovore na ova pitanje poslušajet u PODCAST VELEBIT

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Ministar Krstičević: Hrvatska vojska spremna je, sposobna i uvježbana

Objavljeno

na

Objavio

“Vojna vježba “Velebit 18“, najveća i najsloženija nakon Domovinskog rata, pokazala je da je Hrvatska vojska spremna, sposobna i uvježbana izvršiti sve temeljne zadaće a to su obrana Hrvatske, pomoć civilnim institucijama i doprinos kolektivnoj sigurnosti”. Rekao je to u središnjem Dnevniku HTV-a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pohvalio je sve vojnike, dočasnike i časnike koji su sudjelovali u vježbi.

“Pripreme su trajale skoro godinu dana, a cilj nam je bio pokazati združeno djelovanje. Mislim da smo pokazali mnoge sposobnosti HV-a – odličan manevar, zaštitu snaga – sve što je potrebno da Hrvatska vojska bude na ponos cijele Hrvatske”, rekao je Krstičević.

Na pitanje jesu li svi rodovi vojske jednako modernizirani, ministar je odgovorio da su najvažniji ljudi. “Tehnika je jako bitna, ali vratili smo dostojanstvo hrvatskom vojniku, vratili smo mu materijalna prava koja su mu bila oduzeta. Vratili smo vojsku u Vukovar, Ploče, Sinj, do kraja godine vratit ćemo je u Varaždim i još nam ostaje Pula. Upravo takav operativni raspored nam pomaže da možemo brže pomoći”, rekao je ministar Krstičević.

Osvrnuvši se na rad Vlade na polovini mandata Krstičević je rekao kako smatra da je Vlada odradila vrlo dobar posao. “U mom resoru povećali smo proračun, donijeli Strategiju nacionalne sigurnosti, Zakon o sustavu domovinske sigurnosti”.

Za subotnji prosvjed u Vukovaru i općenito za grad Vukovar rekao je da treba biti pažljiv. “Svatko sa svoje strane mora učiniti maksimum da se zločini istraže i da za njih netko odgovara. To Vukovar zaslužuje”, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

 

Uspješno provedena vježba Velebit 18 – združena snaga (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari