Connect with us

Reagiranja

MIRO KOVAČ: SRBIJA OVAKVOM POLITIKOM NEĆE NIKADA U EU

Objavljeno

on

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač izjavio je u subotu da Srbija nikada neće postati članica Europska unije te da će joj Hrvatska uvesti protumjere zbog progona branitelja nakon što je na graničnom prijelazu sa Srbijom uhićen hrvatski državljanin Zdravko Hlobik zbog toga što srbijanske vlasti tragaju za njegovim imenjakom kojega terete za terorizam za vrijeme Domovinskog rata.

“Ovakvo ponašanje, ovakvo zastrašivanje, ovakve provokacije više nećemo trpjeti. I na ovaj način Srbija nikada, ponavljam nikada neće u Europsku uniju. I Hrvatska je spremna na protumjere”, rekao je ministar Kovač u izjavi za novinare na Bilima iznad Mostara i Širokog Brijega gdje nazoči obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Osječanina Zdravka Hlobika (54) srbijanske su vlasti u četvrtak uhitile na graničnom prijelazu Bogojevo zamijenivši ga za njegovog imenjaka Zdravka Hlobika iz Jelisavca kojeg u Srbiji terete za terorizam za vrijeme Domovinskog rata.

Ministar Kovač je zatražio od srbijanskih vlasti da prestanu sa skrivanjem pravosudnih spisa te da vlastima u Zagrebu dostave podatke o hrvatskim braniteljima koji su u Srbiji osumnjičeni ili optuženi i zbog kojih je u Srbiji raspisana tjeralica ili kojima je u Srbiji suđeno u odsutnosti.

On je pojasnio da se u slučaju hrvatskog državljanina Zdravka Hlobika radilo o zamjeni identiteta, te da mu je hrvatski generalni konzul pomogao doći do hrvatske granice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR