Connect with us

Magazin

Miro Kovač: Ukrajinci ginu, Europa trpi, Kina profitira!

Objavljeno

-

Dr. sc. Miro Kovač u večerašnjoj Budnici je kao rijetko tko od početka ruske agresije na Ukrajinu jasno, argumentirano i racionalno upozorio na čitav niz detalja koji su prethodili ratu u Ukrajini, te na posljedice rata na Europu, Hrvatsku, Balkan, ali i na cijeli svijet.

Gledatelji će čuti otvorenu kritiku Zapadu kad je sudbina Ukrajine u pitanju, zatim razmišljanja o tome koliko EU kao gospodarska velesila strateški smije ovisiti od SAD u sigurnosnom smislu, mogu čuti i jasan stav o Putinovoj nuklearnoj prijetnji, mišljenje i argumente o tome kolika i kakva globalna prijetnja se krije iza ovoga rata ako Kina iskoristi okolnosti, te stavove o koegzistenciji EU i Rusije nakon rata.

Na kojoj osovini počiva trajna stabilnost Balkana, može li Hrvatska biti ključni geopolitički čimbenik bez osiguranja statusa Hrvatima u BiH kao suverenog naroda, kakva je danas uloga Njemačke a kakva Francuske oko BiH, su pitanja o kojima je govorio Miro Kovač.

U emisiji je Kovač podsjetio javnost na model razvoja i ekspanzije Pruske u 19. stoljeću i prijepore s tadašnjom UK, koji je vrlo sličan modelu ekspanzije Kine na globalnom tržištu navodeći primjere o kojima javnost ne zna puno, upozorio je na neprihvatljivo ponašanje današnje njemačke administracije prema BiH te na kraju na profitere jezivog rata u kome strahovito stradaju ukrajinski ljudi. Tko gine i trpi štete, a tko je sigurni dobitnik rata u Ukrajini?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari