Connect with us

Politika

Miro Kovač: Uskok je nažalost u funkciji politike i to treba glasno reći

Objavljeno

on

Koliko god nama nešto bilo drago ili ne, Vlada se u taj proces ne miješa – tim je riječima potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u emisiji Hrvatskog radija Poligraf odbacio optužbe da je pretraga nekretnina Zorana i Zdravka Mamića politički motivirana.

[ad id=”68099″]

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač u istoj je emisiji rekao pak da je Uskok ‘nažalost u funkciji politike i to treba glasno reći’. Vi imate Linića koji je bio jedan od ministara ‘teškaša’ ove vlade, koji je smijenjen i koji je rekao da je PNUSKOK proganjao njegovu obitelj, kazao je Kovač. Grčić mu na to odgovara da je ‘jal koji je kod Linića nastao izlaskom iz Vlade ljudski’. Prirodno je da je nekome tko je na taj način izašao iz Vlade ostane gorak okus, dodao je, kazavši kako je istraga u Linićevom slučaju pokazala da nikakvog praćenja Linića nije bilo.

Kovač mu je uzvratio da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić jučer uopće nije trebao gostovati u emisiji HRT-a Otvoreno, nego je trebalo  istraživati tko je nacrtao kukasti križ na Poljudu.

U emisiji se govorilo i o gospodarskim aspektima ulaska Hrvatske u EU. Kovač je iznio podatak da je HDZ u srpnju dobila nalaz Državne revizije. A on kaže sljedeće: da smo 30 milijuna eura u deficitu, znači mi smo 750 milijuna eura u 2013. i 2014. uplatili u razne fondove, raznim tijelima EU, a izvukli smo 721 milijuna eura, kazao je.

Upitan jesu li točni podaci da smo više dali Europskoj uniji nego ona nama, Grčić je odgovorio da nisu – i uputio Kovača da od Nacionalnog fonda zatraži ključne podatke o svim uplatama i isplatama oko EU proračuna: Zatražite, dobit ćete papir u kojem piše da je u dvije godine članstva država u plusu za točno (a te sam podatke provjerio jučer) 106 milijuna eura, sa svim uplatama i isplatama vezanima za EU proračun.

Bivša premijerka Jadranka Kosor kazala je da smo standarde koje smo prihvatili dodatno urušavali: To je nevjerojatno, kao da nismo do kraja ispunjeni ponosom i snagom. Kosor je, osvrćući se na odlazak hrvatskih građana na rad u inozemstvo, izjavila da moramo biti svjesni da će i građani drugih država dolaziti u Hrvatsku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari