Connect with us

Komentar

Miro Kovač: Zatvaramo granicu ako to učini Austrija

Objavljeno

on

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, gostujući u RTL-u danas, rekao je da će Hrvatska zatvoriti granicu za migrante ako to učini Austrija.

[ad id=”68099″]

“Ministar Orepić je aktivan. Želimo u Makedoniji na licu mjesta djelovati preventivno, s kolegama iz drugih zemalja na ruti. Želimo u to uključiti i naše prijatelje iz Austrije”, rekao je ministar komentirajući profilaciju migranata na grčko-makedonskoj granici u koju je uključena i hrvatska policija.

Najave iz Austrije da će novim objektima bolje zaštititi svoje granice, ministar je spremno dočekao.

“Ako se dogodi da Austrija zatvori granicu, onda će to učiniti i Slovenija, onda ćemo to morati učiniti i mi. To će zasigurno učiniti i Srbija na granici s Makedonijom. Dajemo svoj doprinos, rekao sam to i u Njemačkoj. No, članice Europske unije moraju još više djelovati”.

Voditelja je zanimalo je li ga itko od dužnosnika stranih zemalja pitao o slučaju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

“To je samo proizvod nekih pričica u našoj zemlji. Razgovarao sam s Kerryjem, Steinmeirom, Fabiusom, nikakvog govora o tome nije bilo. Trebamo smiriti strasti, mi smo demokratsko društvo i svatko ima pravo prosvjedovati”, rekao je Kovač.

Komentirao je i Kukuriku Vladu.

“Prethodna Vlada pokazala je koliko je integrirana u EU, narušili su odnose sa susjedima. Treba jačati ulogu Hrvatske”.

Voditelj ga je pitao i je li bilo kritika zbog slučaja Lozančić.

“Hrvatska je suverena država, članica EU i NATO saveza, svi skrbimo o sebi, to nije tema vani. Imamo Vladu koja ima reformski potencijal, pokazat ćemo da će naša država krenuti naprijed u put blagostanja”, rekao je Miro Kovač.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari