Connect with us

BiH

Miro Kraljević: Ili će odgovorni u policiji dati ostavku ili ću je dati ja

Objavljeno

on

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, nakon više od 40 dana, oštro se osvrnuo na nemili događaj u vezi s ozljedama maloljetnog M. S., koji je okupirao sve građane Širokoga Brijega zbog sumnje na premlaćivanje.

”Imam obvezu i kao roditelj i kao gradonačelnik, institucije moraju do kraja odraditi svoj posao kako bi se što prije rasvijetlio ovaj slučaj u interesu svih nas”, rekao je Kraljević u dvorani Gradskoga vijeća i dodao kako osuđuje bilo kakvo fizičko nasilje i suosjeća s obitelji nastradaloga.

Ja ću dati ostavku na mjesto gradonačelnika Širokog ostane li ovaj slučaj nerazjašnjen rezolutan je načelnik, te dodaje kako očekuje ostavke u policiji ukoliko istraga ne urodi novim dokazima.Ne bude li ostavki, ja sam je dužan dati iz moralnih razloga i odnosa prema svojim građanima. Ovakav istup jednog gradonačelnika u BiH, BIH javnost od neovisnosti ove zemlje nije vidjela, prenosi Poskok.info.

Kraljević dodaje da on ne smatra ljude u policiji odgovornima, ali postoje nekakva načela. Ako u policiji tvrde kako je nemoguće probiti zavjet šutnje kojeg se svi osumnjičeni drže, onda neka prepuste to mjesto onima koji su taj zavjet šutnje u stanju probiti – kazao je Kraljević.

Podsjećamo, majka pretučenoga mladića Ana Soldo, gostujući u jučerašnjoj emisiji Naše TV, istaknula je kako je nakon ovoga događaja poslala pismo u kojem je molila i gradonačelnika i vladajuće stranke da joj pomognu u što skorijem rješavanju ovoga slučaja te do danas odgovor na tu molbu nije primila.

Mladić M.S. (17) pronađen je s teškim ozljedama glave na igralištu u Širokom Brijegu zbog čega je danima ležao u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a do danas u istrazi ovoga slučaja, koju vodi PU Široki Brijeg, nije bilo bitnijih pomaka.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=L2_mnMnyBZs” width=”760″ height=”460″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR