Connect with us

Politika

Miroslav Škoro ‘planirao govoriti deset minuta, ali na kraju govorio trideset’

Objavljeno

-

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u nedjelju kako je bolje da je premijer znao za istragu u Janafu, a lagao da ne zna, nego da stvarno nije znao jer je to “kao da kapetan broda ne zna kuda plovi njegov brod”.

Na osnivanju ogranka Domovinskog pokreta u Bjelovaru planirao sam govoriti deset minuta, ali sam na kraju govorio trideset… kazao je Škoro.

Domovinski pokret ima želju da politika bude ono što bi po mom dubokom uvjerenju trebala biti, a to je odgovornost. Odgovornost prije svega i nadasve, entuzijazam prije svega i nadasve. Jer to smo izgubili. Početkom 90-ih godina kada je stvarana hrvatska država najbolji među nama su se uključili u pravljenje te države. Najbolji! Grmilo je u Hrvatskoj iz Hrvatskog sabora. Zašto je grmilo? Jer su ljudi, Hrvati, Hrvatice, oni koji se osjećaju građanima Hrvatske iz svih dijelova svijeta došli i svjedočili činjenici da realiziramo vjekovni san svoga naroda. To su bili ti najbolji među nama i to je bilo pozitivno, to je bila pozitivna diskriminacija. To je bila pozitivna selekcija. Bila je čast biti političar. Ali se nešto promijenilo u međuvremenu. U zadnjih 20 godina je postala sramota biti političar, sramota je postalo i na djelu je negativna selekcija. Što je postao Hrvatski sabor? Mjesto gdje će u petak, u 12:00 sati, 76 ljudi koji su se dogovorili iz nekih interesa dići ruku za koju god glupost da im predložiš, kaže Škoro.

„U HDZ-u su sad maknuli jednog saborskog zastupnika zbog onoga što se događalo u Janafu i postavili novog, ali i taj je poslovao s tvrtkom Elektrocentar Petek pa bi za par mjeseci i njemu mogli skinuti imunitet. Hoće li i tada premijer reći da nije znao”, upitao se Škoro. Dodao je i kako je “Janaf kriminal par excellence” te da mediji nastoje skrenuti tu aferu s kriminala usmjeravajući je prema Klubu u Slovenskoj 9 i damama u mini suknjama.

Danas svaki grad i općina u Hrvatskoj imaju svoju Slovensku 9, izjavio je novinarima predsjednik Domovinskog pokreta na osnivačkoj skupštini bjelovarskog ogranka stranke.

Ustvrdio je i kako je Hrvatski sabor pretvoren u glasačku mašineriju.

„Da netko s Banskih dvora mrtvu kokoš predloži za predsjednika Janafa, u Saboru bi to izglasali”, rekao je Škoro.

Govoreći o razlozima nastanka Domovinskog pokreta, istaknuo je da je u Hrvatskoj već desetljećima na snazi klasični duopol HDZ-a i SDP-a koji, tvrdi, vuče zemlju prema dnu.

„Stvari ne idu u pravom smjeru i što god da analiziramo, sve je na dnu ljestvice. Kvaliteta života na dnu Europske unije, a korupcija na vrhu Europske unije. S ovakvom politikom i načinom poslovanja ne možemo to očekivati da se to promijeni, a posljedica toga je da smo u zadnjih nekoliko godina izgubili 400 tisuća ljudi”, poručio je Škoro dodavši kako je za promjenu sadašnjeg stanja neophodno izmijeniti izborni zakon.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednicu bjelovarskog ogranka Domovinskog pokreta izabrana je Dubravka Dragašević, zamjenice predsjednice su Davorka Bačeković – Mitrović i Lana Komljenović, dok je za rizničara izabran Danijel Pintić.

Nakon završetka službenog dijela skupštine, Škoro je u pratnji tamburaša otpjevao nekoliko svojih pjesama. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari