Connect with us

Politika

Miroslav Škoro najavio da će ojačati željeznički promet u Zagrebu

Objavljeno

on

Kandidat Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro najavio je u utorak da će ojačati željeznički promet u Zagrebu, kao najbrži i najefikasniji način da se građani iz predgrađa i bližih mjesta povežu sa središtem grada.

Na sastanak s novinarima na lokalnoj željezničkoj postaji Trnava u istočnom dijelu grada Škoro je došao u pratnji stranačkih kolega i to, kako je rekao, za samo šest, sedam minuta iz Sesveta.

Time je izrazio oduševljenje te najavio da će mu jedna od prvih kapitalnih investicija biti modernizacija željeznice.

Željeznica je danas prepreka i ometa u Zagrebu komunikaciju sjever-jug, što će biti riješeno ukopavanjem pruge pod zemlju, najavio je.

Na pitanje novinara koliko bi takav projekt stajao, Škoro je kazao da trenutno ne zna iznos, ali će se znati kad budu postojale studije i kad se bude realiziralo.

Važno je da ne budu veliki tzv. VTR-i, tj. vantroškovnički radovi koji su, nažalost, kod žičare dosegli jedan i pol do dva puta primarne investicije, istaknuo je.

“To je najbrži, najsigurniji i najefikasniji način prijevoza. Žao mi je što nismo ispohali pile, pojeli bi ga u šest minuta od Sesveta bez problema”, izjavio je novinarima.

Komentirajući nedavnu smrt djevojčice koju su roditelji fizički zlostavljali na području Nove Gradiške rekao je kako je to velika tragedija i da nije usamljen slučaj.

Puno toga u sustavu ne funkcionira, ali ne samo zbog krivo postavljenih stvari i neulaganja, nego i zbog toga što je, da bi se vodio sustav, potrebna stranačka iskaznica, kazao je predsjednik Domovinskog pokreta.

Šokiran sam kao i svi, sustav je postavljen da služi samom sebi, a ne onima koje bi trebao štititi, dodao je Škoro. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari