Connect with us

Magazin

Miroslav Škoro u Nu2

Objavljeno

-

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro izjavio je u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” da ne zna još hoće li biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika te da će pustiti da o tome odluče strančka tijela.

Na pitanje kakav je gradonačelnik Milan Bandić kazao je da su njega građani birali u nekoliko saziva.

Smatram da je to veliko postignuće, a poteze koje vuče i infrastrukturalna rješenja koja nameće gradu Zagrebu nisu ono što bi garantiralo kvalitetnu budućnost i razvoj grada, kazao je. O eventualnoj suradnji s njim odlučivat će stranačka tijela, dodaje i napominje da njegova stranka nije sklona trgovini te da neka formalno pravna koalicija vjerojatno neće doći u obzir.

Govoreći o motivaciji za političkim angažmanom kazao je kako je “činjenica da on ima veliko iskustvo, rezultate iza sebe te da je uspio napraviti nešto svojim radom, talentom, pa da ovome narodu treba pružiti određenu nadu”.

– Mislim da Domovinski pokret pruža tu nadu i to je najveći motiv koji imam. A imam i dvoje djece, pa bi volio da ona ostanu tu, rekao je Škoro.

Na pitanje o prioritetima kazao je da svaka vlast mora stvarati okvir u kojemu će građani moći dobro funkcionirati i osigurati budućnost za sebe i svoju obitelji.

– Treba se držati slova zakona, ali ako si u poziciji vlasti taj zakon možeš mijenjati i zakon nije “sveta krava”. Stil vladanja i prioriteti ovise o osobnosti. Nisu isti prioriteti gospodina Bandića ili gospodina TomislavaTomaševića iz Možemo i mene, kaže Škoro.

Potres nas je upozorio na to da imamo 100 godina stare bolnice, preko 32 godine nije izgrađena niti jedna nova.

Miroslav Škoro složio se kako je Zagrebu pod hitno potrebno jedno novo riješenje, i rekao je kako bolnice i koje imamo nisu infrastrukturalno spremne za prijem toliko pacijenata. Dodao je ga Zagrebu trebaju i kvalitetni vrtići, škole, i umirovljenički domovi.

O propaloj suradnji s Mostom, Škoro kaže kako im nije dato mnogo izbora niti prilike za dogovor. Kaže kako su imali priliku podržati Troskota ili ne. Škoro dodaje kako to nije zatvorena opcija, da su i dalje otovreni za mogućnost dogovora s Mostom i kako bi to volio, no neće pristati na dogovor pod ucjenom.

Govoreći o odlasku Karoline Vidović-Krišto i Milana Vrkljana kazao je da o “politici kao i ljubavi, treba govorit samo dobro. Ja joj zahvaljujem i želim sve najbolje budućnosti. O slučaju njih dvoje, to je njihov ego. Neka im Bog da zdravlja, ja im želim sve najbolje”.

Na komentar da javnost percipira kao da se stranka Domovinski pokret raspada, Škoro odgovara da kada postoji netko tko uđe u politiku i odmah izađe van što se u njihovoj stranci dogodilo par puta, ne postoji mnogo stvari koje se tu mogu napraviti jer je to rezultat njihove osobne frustracije i ambicije.

No smatra da u HDZ-u postoji stanoviti strah. “Najveći strah se pokazao nakon potresa kad smo u 24 sata bili najbrži u pomoći ljudima. Sve ono za što je drugima trebalo više dana, pa i državnim institucijama. Vrkljan i Vidović-Krišto nisu bili s nama”.

Na komentare da “Škoro sa svojom sestrom vodi Domovinski pokret, a ona će k tome biti i na čelu Odbora za obitelj” kazao je da je “doktorica Vučemilović u zadnjih nekoliko mjeseci pokazala svoje vrijednosti i kvalitete.

– Mislim da to što je moja sestra, ne treba gledati kao nedostatak. Ona je legitimno izabrana saborska zastupnica i stranačka tijela su je imenovala na tu funkciju. Radit će deset puta bolje nego Karolina Vidović Krišto, istaknuo je.

Poduprijet će istražno povjerenstvo kojim se želi provjeriti poslijeratna obnova na Banovini.

Škoro u Nu2 dao lijevi žmigavac!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari