Pratite nas

Komentar

Miroslav Tuđman: Alija Izetbegović je pričao o genocidu i prije događaja u Srebrenici

Objavljeno

na

Miroslav Tuđman izjavio je da postoje dokumenti koji dokazuju da su mudžahedini u BiH došli u veljači 1992. godine, te da je Alija Izetbegović tvorac ideje o genocidu.

“Mudžahedini su u BiH došli, prema dokumentima, u veljači 1992. godine, nakon čega je više od stotinu njih dobilo državljanstvo BiH i ove činjenice će biti teško osporiti”, istakao je Miroslav Tuđman.

Govoreći o odnosu žrtva — krvnik tijekom rata u BiH, koje često ističe političko Sarajevo, kaže da je to i za mudžahedine bilo opravdanje zbog čega su došli tokom rata.

“Politika Alije Izetbegovića od samog početka bila je da je nad Bošnjacima izvršen genocid, odnosno da taj genocid traje od 1878. kada je Osmansko carstvo bilo prisiljeno da napusti BiH i ta teza je građena na žrtvi.

Riječ genocid se koristi već u izvještaju Sefera Halilovića i Patriotske lige u veljači 1992. godine i on naznačava kakav će biti karakter rata. On govori da je genocidan jer je usmjeren protiv muslimana, odnosno muslimanskog naroda.

Da je cilj zatrti, odnosno uništiti muslimanski narod“, ističe Miroslav Tuđman za “RTRS”. Tuđman kaže da je tezu o Bošnjacima kao žrtvama Alija Izetbegović ponovio i u travnju 1993. godine kada je najavio da će se u Srebrenici dogoditi najveći genocid od Drugog svjetskog rata na osnovu čega je Savjet sigurnosti tu zonu stavio pod zaštitu UN-a.

“Posljedica toga je bila da je Savjet sigurnosti donio odluku o zaštićenim zonama, a onda je Izetbegović, smatrajući da će UN štiti Srebrenicu, 7 500 pripadnika Armije BiH prebacio iz Srebrenice u srednju Bosnu, kako bi je očistio od Hrvata”, kaže Tuđman.

Govoreći o mirovnim planovima za BiH, Tuđman smatra da je Cutileirov plan, koji je predviđao organizaciju po županijama/kantonima, bio dobro rješenje, jer bi drugačije odredio karakter rata u BiH i vjerovatno bi broj žrtava i razaranja bio mnogo manji.

Miroslav Tuđman podsjeća da je taj plan podržalo i tadašnje političko vođstva RS-a, smatrajući ga dobrom osnovom za razgovore.

Miroslav Tuđman: Izetbegović je dva puta nudio predsjedniku Tuđmanu pripajanje Zapadne Hercegovine Hrvatskoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Krstičević: Hrvatski vojnici će najbolje ocijeniti uspješnost moga mandata i mandata gospodina Kotromanovića

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKI VOJNICI ĆE NAJBOLJE OCJENITI USPJEŠNOST MOGA MANDATA I MANDATA GOSPODINA KOTROMANOVIĆA

Nisam opterećen s bivšim ministrom Kotromanovićem, možda je on sa mnom, pretpostavljam zbog karizme iz 4. gardijske brigade.
Sve što je započeo, malo što je završio, osim Migova koji su na zemlji i oduzetih prava i dostojanstva hrvatskim vojnicima.
Uvijek sam spreman s njim stati pred hrvatske branitelje, Hrvatsku vojsku i hrvatski narod pa neka oni kažu svoj sud!

 

Povijesni dan u partnerstvu SAD-a i Hrvatske: Na Plesu predstavljeni helikopteri Black Hawk

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović grubo cenzuriran na HRT-u

Objavljeno

na

Objavio

Jutro sam proveo u moralnoj dilemi trebam li i koji je ispravan način za iznošenje istine budući da ona izlaže određene ljude za koje vjerujem da su uistinu dobri, ali su u lošem sustavu i nezahvalnim pozicijama, kao i emisiju koju inače pratim i volim – ili prešutjeti istinu i cenzuru, što ipak ne mogu učiniti, istina je ipak trajnija od Platona, piše Marijan Knezović

Naime, prije snimanja emisije jasno je dogovoreno kako neće biti rezanja, a osobno sam pitao koja mi je minutaža kako je ne bih prekoračio, što nisam učinio. U emisiji sam, unutar pretpostavljam nekih 15 sekundi, izrekao argumentiranu kritiku na račun premijera Plenkovića, Milorada Pupovca i MVEP-a u kontekstu odnosa prema vanjskoj politici.

U narednih 30-ak sati, sve do emitiranja emisije, bio sam izložen pritiscima, raznoraznim opravdanjima i nekim zaista urnebesnim pokušajima dobivanja mog odobrenja za izbacivanje spornih rečenica, na što ni u jednom trenutku nisam pristao.

Kritike vlasti, kao ni rečenicu da je žalosno da HRT (financiran našom milijardom kuna) nema niti jednu kameru u Središnjoj Bosni, u videu ne možete pogledati ni čuti.

Molio bih HRT da objavi cijeli razgovor jer je vjerojatno baš svakom, kad pogleda razgovor, jasno gdje i u kojem trenutku je izrezan. Vjerujem kako javnost treba čuti slučaj i rečenice koje su izrezane, inače to ne bih ni rekao i iza toga stao. Također bih molio HRT kao i svaki drugi medij da me više nikad ne pozove za gosta ako će od mojih rečenica uzimati samo ono što režimu odgovara jer se sigurno neću odazivati.

TV gostovanja ne služe za pokazivanje košulje ili frizure, već za iznošenje istine i ideja, kazao je Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari