Pratite nas

Komentar

Miroslav Tuđman: Podrška Markiću trebala bi ovisiti o tome hoće li provoditi HDZ-ov program

Objavljeno

na

Potpredsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman, za razliku od predsjednika tog tijela Ranka Ostojića, ne misli kako je pokretanje postupka imenovanja novog ravnatelja SOA-e nužno vezati uz razrješenje Dragana Lozančića, ali smatra kako bi podrška novom ravnatelju trebala ovisiti o tome hoće li provoditi HDZ-ov program.

[ad id=”93788″]

Na pitanje kako će se HDZ postaviti prema prijedlogu da se novim ravnateljem imenuje Daniel Markić odgovorio je kako ne zna stav stranke, ali kako osobno smatra da bi to trebalo ovisiti o tome je li Markić s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Tihomirom Oreškovićem dogovorio provođenje HDZ-ova programa Domovinske sigurnosti.

“Ne mogu govoriti o stavu HDZ-a, a osobno mislim kako je logika ta da se razmotri koncept i program po kojemu će raditi novi ravnatelj SOA-e. HDZ je izišao sa svojim programom domovinske sigurnosti i sada je pitanje podržavaju li predsjednica i predsjednik Vlade taj program i jesu li se s Markićem dogovorili o tom konceptu”, kazao je Tuđman u ponedjeljak u telefonskoj izjavi za Hinu.

Premijer i predsjednica su prije više od tjedan dana objavili da za novog ravnatelja SOA-e predlažu Markića, a od nadležnog saborskog odbora zatražili su da, sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, dade prethodno mišljenje o njegovu imenovanju.

Ostojić je, međutim, uzvratio pismom u kojem od predlagatelja traži da objasne prijedlog imenovanja, “s obzirom da nisu donijeli rješenje o razrješenju temeljem članka 66. stavka 4 Zakona niti je Lozančić dao ostavku”.

Hini je kazao kako do sada nije dobio odgovor, a na pitanje je li moguće da će sjednicu sazvati prije nego što se predsjednica i premijer očituju, odgovorio je kako “zasad nema osnove za tu točku dnevnog reda”.

Tuđman, pak, kaže kako osobno nije vidio ni prijedlog za davanje prethodnog mišljenja o Markićevu imenovanju ni Ostojićevo pismo pa ga ne može niti komentirati. “No, teoretski, ako je potpis dalo oboje predsjednika, očito su se suglasili i taj je postupak u redu i nije u suprotnosti s propisima. Inače bismo imali vakum od pet, sedam ili 50 dana u kojima bi SOA bila bez ravnatelja. Problem bi postojao da nisu potpisale obje strane koje po Ustavu odlučuju o tome”, tumači Tuđman.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Bruna Esih: Neće biti izbora, većina stabilna jer je nastala na interesu

Objavljeno

na

Objavio

Saborska zastupnica Bruna Esih u Šibeniku je izjavila da ne očekuje prijevremene parlamentarne izbore. Ipak, Neovisni za Hrvatsku, rekla je, u stalnoj su kampanji.

Stoga intenzivno organiziraju stranačka tijela na lokalnoj razini pa su imenovali i koordinatora za šibensko područje.

Esih se osvrnula i na Plenkovićeve izjave o tome da svoj mandat duguje HDZ-u. Bila sam na listi HDZ-a. Nisam zanijekala ni u jednom trenutku tu činjenicu. No bila sam na 11. mjestu te liste i isključivo preferencijalno ušla u Hrvatski sabor donijevši tada u 1. izbornoj jedinici Grada Zagreba peti mandat koji HDZ u Gradu Zagrebu nikada nije imao, izjavila je.

Dodala je kako je Plenkovićeva većina stabilna jer je, kako je rekla, nastala na temeljima čistog interesa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

A što da branitelji Glavaša nazovu subnorovcem?!

Objavljeno

na

Objavio

Vijest kaže – danas je predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio da će njegova stranka ostati stabilan i čvrst partner vladajuće koalicije u Hrvatskom saboru do kraja mandata te premijeru Plenkoviću poručio da ne popušta pritiscima, bez obzira na to s koje strane dolazili, pa i pod cijenu raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora, a braniteljskim udrugama da se ne mogu ponašati kao nekadašnji jugoslavenski SUBNOR.

Možemo razumjeti kad ljevičari hrvatske branitelje proglašavaju SUBNOR-om, jer tako žele reći ne samo da su to po svojim postupcima i zahtjevima nego i po ulozi u ratu, piše Milan Ivkošić/vecernji.hr

No hrvatski branitelji bitno se razlikuju od partizana, borili su se za Hrvatsku, a ne za Jugoslaviju, za demokraciju, a ne za komunističku diktaturu, nisu kao oni ubijali desetke tisuća ratnih protivnika i civila, nisu bili sudionici politike koja je nepoćudne trpala na zastrašujući Goli otok i u Staru Gradišku, ubijala političke emigrante po svijetu i pravila druga zla.

Stoga iznenađuje što ratni heroj Glavaš, kojeg Osječani smatraju svojim spasiteljem, kaže braniteljskim udrugama “da se ne mogu ponašati kao nekadašnji jugoslavenski SUBNOR”.

Pa, ako ćemo suditi po njegovoj odanosti vlasti, branitelji bi prije nego on njima njemu mogli reći da ja subnorovac, što bi također bila krivotvorina, komentirao je Ivkošić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari