Pratite nas

Komentar

Miroslav Tuđman: Podrška Markiću trebala bi ovisiti o tome hoće li provoditi HDZ-ov program

Objavljeno

na

Potpredsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman, za razliku od predsjednika tog tijela Ranka Ostojića, ne misli kako je pokretanje postupka imenovanja novog ravnatelja SOA-e nužno vezati uz razrješenje Dragana Lozančića, ali smatra kako bi podrška novom ravnatelju trebala ovisiti o tome hoće li provoditi HDZ-ov program.

[ad id=”93788″]

Na pitanje kako će se HDZ postaviti prema prijedlogu da se novim ravnateljem imenuje Daniel Markić odgovorio je kako ne zna stav stranke, ali kako osobno smatra da bi to trebalo ovisiti o tome je li Markić s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Tihomirom Oreškovićem dogovorio provođenje HDZ-ova programa Domovinske sigurnosti.

“Ne mogu govoriti o stavu HDZ-a, a osobno mislim kako je logika ta da se razmotri koncept i program po kojemu će raditi novi ravnatelj SOA-e. HDZ je izišao sa svojim programom domovinske sigurnosti i sada je pitanje podržavaju li predsjednica i predsjednik Vlade taj program i jesu li se s Markićem dogovorili o tom konceptu”, kazao je Tuđman u ponedjeljak u telefonskoj izjavi za Hinu.

Premijer i predsjednica su prije više od tjedan dana objavili da za novog ravnatelja SOA-e predlažu Markića, a od nadležnog saborskog odbora zatražili su da, sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, dade prethodno mišljenje o njegovu imenovanju.

Ostojić je, međutim, uzvratio pismom u kojem od predlagatelja traži da objasne prijedlog imenovanja, “s obzirom da nisu donijeli rješenje o razrješenju temeljem članka 66. stavka 4 Zakona niti je Lozančić dao ostavku”.

Hini je kazao kako do sada nije dobio odgovor, a na pitanje je li moguće da će sjednicu sazvati prije nego što se predsjednica i premijer očituju, odgovorio je kako “zasad nema osnove za tu točku dnevnog reda”.

Tuđman, pak, kaže kako osobno nije vidio ni prijedlog za davanje prethodnog mišljenja o Markićevu imenovanju ni Ostojićevo pismo pa ga ne može niti komentirati. “No, teoretski, ako je potpis dalo oboje predsjednika, očito su se suglasili i taj je postupak u redu i nije u suprotnosti s propisima. Inače bismo imali vakum od pet, sedam ili 50 dana u kojima bi SOA bila bez ravnatelja. Problem bi postojao da nisu potpisale obje strane koje po Ustavu odlučuju o tome”, tumači Tuđman.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Don Damir Stojić: Hvala vam hrvatski branitelji, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Objavljeno

na

Objavio

Sinoć i preksinoć su bili veličanstveni dani. Jedinstveno smo izašli na ulice naših gradova s trobojnicom i šahovnicom, pjevajući domoljubne pjesme i dočekali naše heroje.

Međutim, primjetio sam jedan nedostatak. Nedostaje 15,840 hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

Kao što je rekao izbornik Zlatko Dalić, bez njih ne bi bilo ove šahovnice. 🇭🇷
Hvala vam, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Pogledajte ovaj video kenotafa crkve Sv. Mati Slobode na Jarunu i pomolite se za naše heroje…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Nije Vrsaljko legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz.

Objavljeno

na

Objavio

Dubravko Šimenc na facebooku je podijelio zanimljiv komentar Zvonimira Raspudića kojega donosimo u cijelosti:

“Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?

Odgovor je vrlo jednostavan. Thompsonove pjesme, koje promoviraju ljubav a ne mržnju, velikim su dijelom zaslužne za sve ono što su u životu postigli pa tako i ovo srebro kojim su u trans odveli čitavu naciju i od Hrvatske stvorili predmet obožavanja cijelog svijeta. Nije Modrić mogao proći epski put od čuvanja koza na Velebitu, preko izbjeglištva, do najboljeg igrača svjetskog prvenstva slušajući TBF. Ali su mu zato riječi Thompsonove pjesme „Moj dida i ja“ osvjetljavale težak put kojim je stigao do zvijezda.

Nije odlučan pogled i ruka na srcu svih reprezentativaca prilikom intoniranja himne nusprodukt slušanja Massima, inače vrsnog glazbenika. Taj ponosni, neustrašivi karakter gradile su pjesme poput „Uvijek vjerni tebi“.

Nisu dečki mogli akumulirati nadljudsku snagu, koju bi izvlačili u 120. minuti produžetka, slušajući Josipovićevu „Tokatnu etudu u C-duru“ na 3. programu HR-a. Thompsonovi stihovi iz „Nema predaje“ ušpricali su im potreban doping da prevare bol i s vatrom u očima grizu do kraja.
Nije Dalićevu poniznost i posvećenost svetom cilju, koju je prenio na sve igrače, kreiralo slušanje Detoura, koji su mi inače odlični. Thompsonovi „Geni kameni“ zaslužni su za to.

Nije Vrsaljko, nakon junačke borbe protiv Engleza, legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz. Thompsonova „Lijepa li si“ usadila mu je u srce vječnu, neizmjernu ljubav prema domovini koja mu daje snagu da se za nju bori do kraja.
Osobno su mi od Thompsona puno miliji “The National”, premda i on ima nekoliko odličnih pjesama. No svakome dajem za pravo da sluša ono što mu se iskreno sviđa.

Stoga bih molio sve koji s gnušanjem komentiraju glazbeni ukus naših heroja da pokažu barem trunku tolerancije koju inače nerado pokazuju prema „nižim bićima“.

Njih nitko od optuženih ne proziva za glazbeni ukus pa bi bio red da uzvrate istom mjerom i ne kvare ove veličanstvene događaje. Za kraj, pozivam ih i da poslušaju najljepšu i najslušaniju Thompsonovu pjesmu, za koju je inače napisao i tekst i glazbu, te da mu nakon toga presude i dalje šire samo ljubav.

Zvonimir Raspudić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori