Connect with us

Mirsad Kebo traži zaštitu vitalnog interesa hrvatskog naroda?!

Objavljeno

-

Potpredsjednik Vlade Federacije BiH Mirsad Kebo najavio je da će zatražiti zaštitu vitalnog interesa hrvatskog naroda ako ne bude postignuta suglasnost o izboru novog ministra financija FBiH, umjesto Ante Krajine, koga je smijenio predsjednik Federacije Živko Budimir.

[quote]”Vlada FBiH ne može raditi bez Ustavom određenog broja ministara iz reda hrvatskog naroda. To bi dovelo do ozbiljnih političkih posljedica. Moraju biti respektirani svi relevantni politički interesi i političke snage u FBiH”, istaknuo je Kebo i podsjetio da bez njegovog potpisa nijedan prijedlog ne može ići pred Parlament FBiH.[/quote]

Kebo smatra da izbor nasljednika Ante Krajine neće proći lako kako to neki misle, te da će trebati vremena da se smiri situacija u vezi sa smjenom ministra Krajine, tim prije jer je riječ o vrlo osjetljivoj dužnosti i što se tu sudaraju različiti politički i drugi razlozi.

On tvrdi da će Budimirova odluka o smjeni Krajine, u svakom slučaju samo dalje zakomplicirati situaciju u FBiH, zbog toga što toj odluci nisu prethodile političke konzultacije, jer nije riječ ni o kakvom kriminalu ministra financija.

“Iznenađen sam takvom Budimirovom odlukom, kao i izborom ministra koji je smijenjen. Mislim da ni razlozi za smjenu nisu dovoljno snažni da bi to moglo biti protumačeno kao principijelan stav”, rekao je Kebo za “Večernji list”.

On je iznenađen i ponašanjem predsjednika Vlade FBiH Nermina Nikšića koji nije povukao svoj raniji zahtjev za smjenu osam ministara čime je Budimiru omogućio da smijeni Krajinu.

Srna/foto:avaz

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari