Connect with us

Politika

Mišić i Martinović izbačeni iz stranke Promijenimo Hrvatsku

Objavljeno

-

Ivica Mišić i Juro Martinović više nisu članovi stranke Promijenimo Hrvatsku. Odluka je to predsjedništva stranke sa sjednice koja se održala u ponedjeljak, priopćili su iz stranke

U priopćenju navode kako ‘ne smiju biti taoci političkih igara i kalkulacija’.

Nakon što su početkom ljeta razriješeni najviših stranačkih dužnosti, od danas, Ivica Mišić i Juro Martinović nisu više članovi stranke Promijenimo Hrvatsku.

Kao što smo se na državnoj razini zalagali za postizanje i vraćanje političke stabilnosti, u proteklom razdoblju tražili smo najpovoljniji način kako to učiniti i u našoj stranci. Zbog toga je Predsjedništvo stranke PH na sjednici održanoj 30. listopada, jednoglasno donijelo odluku koja će omogućiti brži rast i razvoj stranke Promijenimo Hrvatsku.

Premda u stranci njegujemo različita mišljenja došli smo do točke u kojoj ne smijemo dopustiti da netko bude taocem političkih igara i kalkulacija. Zbog toga smo morali donijeti ovakvu odluku, koja je u ovom trenutku, jedino moguća i  u interesu je naše stranke, izjavio je to predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku nakon donesene odluke.

Ponovio je jasan i nedvosmislen stav da je stranka Promijenimo Hrvatsku u ovom trenutku čvrsta oporba koja ne sudjeluje u radu Vlade, ali je u svakom trenutku spremna preuzeti odgovornost pronalaženja rješenja za nagomilane gospodarske, ali i druge društvene probleme u Hrvatskoj.

Ne mogu više dopustiti da bilo tko u Saboru glasa u suprotnosti s odlukama predsjedništva Promijenimo Hrvatska, ali i statutarnim i programskim ciljevima stranke kao i Etičkom kodeksu. Na taj način, osobe koje su to činile, same su odredile svoju sudbinu u stranci, a ja sam kao odgovoran predsjednik stranke uz podršku Predsjedništva, poduzeo jedine moguće korake – isključenje takvih članova iz stranke, istaknuo je Lovrinović.

Stranka Promijenimo Hrvatsku u predstojećem razdoblju će ustrajati na programu zbog kojega su nam građani ukazali povjerenje i još će više učvrstiti svoju poziciju u nuđenju rješenja za najvažnije gospodarske i društvene probleme što su ih uzrokovale velike stranke koje su se izmjenjivale na vlasti.

Naš cilj je bolja, uspješna i prosperitetna Hrvatska, a mi u stranci Promijenimo Hrvatsku imamo snage i znanja za to – stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari