Connect with us

Politika

Mislav Herman podržao najavljeno povlačenje točaka s dnevnog reda Gradske skupštine

Objavljeno

on

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) rekao je u utorak da podržava povlačenje deset točaka s dnevnog reda sjednice koje je dan ranije najavila obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

“Vidjet ćemo sada o čemu se točno radi. Jučer sam dobio naznake da bi se išlo u smjeru izmjena dnevnog reda. Načelno, po ovome što sam vidio podržavam povlačenje tih točaka”, izjavio je Herman jutros novinarima uoči početka 40. sjednice Skupštine koja se održava na Zagrebačkom velesajmu.

Dodao je da će vidjeti detalje kada će imati raspravu usklađivanja dnevnog reda. Ako bi se ove točke povukle, umjesto 74 imali bi 64 točke po redovitoj proceduri, no ovisi i koliko će ih doći po hitnom postupku.

Ovo je prva sjednica nakon što je umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a predsjednik Gradske skupštine Mislav Herman ocijenio je da će sjednica ići svojim tokom.

Sjednica će započeti minutom šutnje za gradonačelnika Bandića, a na pitanja na aktualnom satu odgovarat će Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Vukičević je u ponedjeljak, uoči zadnje sjednice Skupštine u ovom sazivu, najavila da će povući točke programskog karaktera te ih u novom sazivu ponovno predložiti jer će, kaže, “novi gradonačelnik biti iz njihove stranke”.

Povući će 10 točaka, odnosno 11 – izvješća i odluka, te će ostati, najavila je, one koje su izrazito važne za funkcioniranje Grada, a vezane su uz europsko financiranje, redovno funkcioniranje Grada Zagreba i njegovih službi, pomoć građanima i poduzetnicima, tehnička pitanja te one koje su vezane uz usklađenja sa zakonima. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari