Connect with us

Politika

Mislim da je Ranko Ostojić 2002. imao plan za likvidaciju Ante Gotovine

Objavljeno

-

Josip Vidović, tajnik Odbora za branitelje HDZ-a, za Studio 4 objasnio je zašto je HDZ podupro kandidaturu Mije Crnoje za ministra branitelja.

[ad id=”68099″]

Samo dobar, kvalitetan pristup prema braniteljima u Savskoj, ali i cijeloj zemlji rješava sve probleme. Bivši ministar Predrag Matić nije smogao snage i hrabrosti doći među branitelje, razgovarati i vidjeti što ih točno muči, kakav je odnos prema tim ljudima, pa je došlo do ove situacije. Mi smo uvijek bili spremni razgovarati sa svim braniteljima u Hrvatskoj i BiH. Mislim da nema problema koji se ne može riješiti, rekao je.

Crnoja, pukovnik u mirovini, rođen je u Jajcu u BiH, odrastao u Đakovu.

Dragovoljac je Domovinskog rata, službenik kriminalističke policije, pripadnik specijalne policije Antiterorističke jedinice Lučko. Vodio je službe sigurnosti u veleposlanstvima u Mostaru i Albaniji. Dobitnik je pet vojnih odlikovanja.

Vidović je jučer kazao da će Crnojin program biti vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima, vraćanje zajedništva te gospodarski oporavak zemlje.

Na račun Ranka Ostojića iznio je teške optužbe rekavši: Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da su 2002. godine, ja mislim Ranko Ostojić, napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, a ako ga ne može uhititi da ga likvidira.

Za ministra branitelja Predraga Matića je rekao da u ključnim trenucima nije stao uz branitelje, a da je objavom registra mnoge koji žive izvan Hrvatske, posebno u BiH, doveo u opasnost.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari