Pratite nas

Iz Svijeta

Misteriozna čahura – vrijeme metamorfoze

Objavljeno

na

Postoje trenuci u životu kada smo ranjeni tako duboko da nas to mijenja zauvijek, trenuci u kojima umiremo i bivamo preporođeni, trenuci u kojima je potrebno napustiti svoj stari dom kako bi krenuli za novim. Prelazimo most u nepoznato i nema povratka. To je vrijeme preobrazbe, praga koja povezuje ono što smo bili i ono što postajemo. Prelazak tog praga zahtijeva metamorfozu, inicijaciju duše. Na takvom pragu gubimo aspekte našeg starog sebe i stječemo aspekte novog. Poput gusjenice koja gubi svoju prirodu gusjenice kako bi oživjela svoju prirodu leptira.
Cocoon

Baš kao što se leptir u stvaranju ne može vratiti u stanje gusjenice, čovjek koji se budi ne može se vratiti u stanje spavanja. Unutar čahure naizgled gubimo svoj put, a naše su rane otvorene.

Uhvaćeni u boli ovog egzistencijalnog praga, u sudbinskom trenutku, metamorfozi iz smrti u ponovno rođenje, dolazi kraj našem prijašnjem životu. Čahura je mjesto gdje pogreške postaju lekcije, a nevolje postaju prilike. To je mjesto gdje učimo kako pretvoriti strah u hrabrost i kako otkriti nadu u dubinama očaja. Kao što govori Rumi, “Kad nema niti znaka nade u pustinji, toliko nade još uvijek živi u očaju. O srce, nemoj ubiti tu nadu.” No jesmo li spremni izaći kao odrasle osobe, kao mudrije verzije nas samih? Jesmo li spremni odbaciti svoj stari nespretni oklop kako bismo dobili novu ranjivu kožu?

Iza maske onoga tko smo mislili da smo bili, nalazi se biće koje razumije da je svako pitanje vrijedno divljenja, ali je potrebno prevladavati strah. Premošćivanje jaza, koračanje Putem, proživljavanje misterije čahure, nije čin pronalaženja odgovora već spoznaja da smo jedno s pitanjem. Kakva li nas je to zastrašujuća zadaća snašla, čovjeka koji treba proći transformaciju? Čahura je mjesto u kojem Ego upoznaje Dušu. Čahura je mjesto u kojem heroj susreće sjenu. Tu vrijeme više nije linearno, već ogromno i beskrajno. Sve što smo proživjeli u prošlosti dovelo nas je do ovog trenutka. Trenutka transformacije i prvog koraka u novi svijet.

U tom trenutku shvaćamo i prihvaćamo kako će nas ova transformacija uništiti. Gubimo svijest o svom prošlom identitetu i kako otpuštamo svu težinu prošlosti pronalazimo se u ponoru u kojem se suočavamo s istinom i ležimo slomljeni i poraženi u mračnoj utrobi besmislenosti. Praznina nas konzumira, a mi joj se prepuštamo.Sve što je umrlo, postaje kompost iz kojeg raste naše novo Ja. Spremni smi prihvatiti našu transformaciju. Više nismo robovi sudbine. Sada smo agenti sudbine. Manje projiciramo, a više vidimo. Naši nove oči sada su u stanju vidjeti veliku sliku. One za percipiranje stvarnosti više ne koriste mali um već veliki. Otkrivamo ogromnu zahvalnost za bogatstvo života.
leptir2
Sve se promijenilo. Budućnost je širom otvorena. Čahura leži raspuknuta i prazna iza nas. I dok otpuštamo ostatke ‘gusjenice’ naše prošlosti, nebo se otvara kako bi obasjalo novo svjetlo na tamni grad naše prošlosti, pretvarajući ga u igralište u kojem smo sada slobodni biti autentična i kreativna verzija nas samih. Nevjerojatno, ali naši se čeoni režnjevi otvaraju i šire poput krila. Mi smo spremni poletjeti.
fractalenlightenment.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

EUROPSKA OBRAMBENA UNIJA: 25 članica EU-a dogovorilo obrambenu suradnju

Objavljeno

na

Objavio

Dvadeset i pet članica Europske unije donijelo je u ponedjeljak formalnu odluku o uspostavi nove mreže za suradnju na području obrane i sigurnosti, postavivši temelje za Europsku obrambenu uniju.

Odluka europskih ministara vanjskih poslova, koju je visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini nazvala “povijesnom”, omogućuje bolju sigurnosnu suradnju i izgradnju vojnih kapaciteta na EU razini, čime bi EU trebao smanjiti svoju ovisnost o SAD-u na tom području.

Sudjelovanje u tzv. Stalnoj strukturiranoj suradnji (PESCO) dobrovoljno je, no samo su Danska, Malta i Britanija odlučile da u tome neće sudjelovati.

Suradnja će početi sa 17 konkretnih projekata, koji uključuju uspostavu sanitetske postrojbe, logističkog centra, centra za misije obuke i razvoj zajedničkih standarda za vojnu radijsku komunikaciju.

Ministri vanjskih poslova EU-a donijeli su formalnu odluku o uspostavi PESCO-a nakon što su 23 zemlje članice prošli mjesec potpisale notifikaciju svoje namjere da uspostave obrambenu suradnju. U međuvremenu su im se pridružile Irska i Portugal. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Erdogan: Izrael je teroristička država koja ubija djecu

Objavljeno

na

Objavio

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je u nedjelju Izrael “terorističkom državom” koja “ubija djecu”, dodavši da će se “svim sredstvima” boriti protiv američkog priznanja Jeruzalema kao prijestolnice židovske države.

“Palestina je nedužna žrtva (…) Što se tiče Izraela, on je teroristička država, da, teroristička!”, istaknuo je Erdogan u vatrenom govoru u Sivasu, u središtu Turske. “Nećemo prepustiti Jeruzalem na milost i nemilost državi koja ubija djecu”, dodao je.

Ove izjave dolaze nekoliko dana pošto je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem prijestolnicom Izraela, što je Ankara oštro osudila.

Turski predsjednik koji je više puta dosad nazvao Jeruzalem “crvenom crtom za muslimane”, oštro je kritizirao tu odluku, rekavši da je ona za Ankaru “nevažeća”.

“Borit ćemo se do kraja svim sredstvima” protiv te odluke, dodao je turski predsjednik, podsjetivši da se u srijedu u Istanbulu održava susret na vrhu Organizacije za islamsku suradnju (OIC).

Na tom summitu ćemo “pokazati da primjena te mjere neće biti baš tako laka”, ustvrdio je Erdogan.

Američka odluka je potaknula nasilje u kojemu su poginula četvorica Palestinaca a desetci su ozlijeđeni. Izraelsko zrakoplovstvo je u petak bombardiralo Gazu, odgovarajući na raketiranje.

Dok je držao govor, iza Erdogana je bila fotografija dječaka, navodno Palestinca iz Hebrona, na okupiranoj Zapadnoj obali, kojeg osobe u odori, predstavljene kao izraelski vojnici, vode zavezanih očiju.

“Pogledajte kako ti teroristi vuku ovo četrnaestogodišnje dijete”, obrušio se turski predsjednik pokazujući na fotografiju čija autentičnost nije potvrđena.

Turska i Izrael su lani normalizirali svoje veze, nakon diplomatske krize koju je 2010. potaknuo izraelski zračni napad na brod nevladine organizacije na putu u Gazu u kojemu je poginulo deset turskih aktivista. (Hina)

Održan hitni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a zbog odluke Trumpa o Jeruzalemu

Neredi u Jeruzalemu nakon što su SAD priznale Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari