Pratite nas

Hrvatska

Mještani Nuštra: Pune su šume migranata, a država to taji

Objavljeno

na

Mještani općine Nuštar strahuju od novog izbjegličkog vala. Kažu da je broj ilegalnih ulazaka u zemlju znatno veći nego što se službeno prikazuje jer gotovo da ne prođe dan da u blizini svojih kuća ne vide migrante.

Susreti s njima postaju sve češći na tom području, a mještani svako malo na svojim posjedima zatječu skupine migranata. “Dvojica su bila u travi. Uplašili su oni mene, a i ja njih. Onda su počeli bježati. Otišao sam u kuću po telefon, upalio bljeskalicu i vidim u koprivama čuči jedan. Zvao sam šogora pa smo zvali policiju”, kaže za HRT jedan od mještana.

Neki stanovnici kažu da gotovo svaku večer viđaju migrante ispred svojih kuća, no policija ih uvjerava da je sve pod kontrolom. “Svaku večer nam prolaze ti migranti. Neku večer su nam došli dva metra od kuće i strah nas je. Pune šume migranata, a država samo taji i od mještana sakriva”, žale se oni.

Iz općine Nuštar također ističu da je sve pod nadzorom, ali da bi dijalog između policije i građana trebao biti jasniji. Iz policije nisu htjeli pred kamere, a u priopćenju navode da razloga za brigu nema. “U ovom trenutku nema govora o novom migracijskom valu. Dapače, sukladno informacijama, prisutan je trend pada broja ilegalnih migranata na tzv. balkanskoj ruti, posebice u Srbiji, stoji u priopćenjuMUP-a.

No, mještani općine Nuštar ipak su sumnjičavi, smatraju da je situacija mnogo ozbiljnija.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Jandroković pojasnio zašto nije prekinuo današnju sjednicu Hrvatskog Državnog Sabora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pojasnio je zašto nije prekinuo sjednicu na kojoj su se u srijedu mogle čuti prijetnje , psovke, a oporba je 40-tak minuta ometala rad lupanjem o saborske klupe

‘Danas je oporba očito željela izazvati prekid sjednice ili su željeli onemogućiti raspravu o proračunu za 2018. godinu. Poslužili su se metodama dosad neviđenim u Hrvatskom saboru, sve je tu bilo na kraju začinjeno i fizičkim prijetnjama pojedinih zastupnika iz oporbe i psovkama.

Odlučio sam se ne prekidati sjednicu i dopustiti građanima da vide tko je kakav, tko brine o onome što je njima zanimljivo, a mislim da je proračun za 2018. zanimljiv svima, a kome je stalo do jeftinih atrakcija, spektakla, senzacionalizma, gdje više nije važno što je sadržaj nego isključivo neka ridikulozna forma. Htio sam jednostavno da ljudi to vide’, kazao je za RTL.

Podsjetimo, dio oporbenih zastupnika lupalo je po klupama onemogućavajući bilo kakvu raspravu. Kreši Beljaku je isključen mikrofon kada je bez dopuštenja došao za govornicu,  Ivan Pernar (ŽZ) mobitelom je snimao govornike.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska Vlada sutra predstavlja proračun za 2018. Plenković očekuje sadržajnu raspravu u Saboru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade: Parlamentarna većina izrazila potporu prijedlogu proračuna, očekujem sadržajnu raspravu u Saboru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uoči sutrašnjeg predstavljanja Prijedloga državnog proračuna u Hrvatskome saboru, sudjelovao je na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i sastanku stranaka parlamentarne većine.

Kazao je da je prijedlog proračuna za 2018. godinu na tragu projekcija koje je Vlada usvojila u srpnju. „Nakon što je usvojen vrlo kvalitetan rebalans proračuna, sutra ćemo predstaviti proračun za 2018. Očekujem kvalitetnu i sadržajnu raspravu“, rekao je predsjednik Vlade i dodao da je parlamentarna većina izrazila potporu za usvajanje proračuna.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari