Connect with us

Religija i Vjera

Mlada misa fra Zvonimira Pavičića u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu

Objavljeno

on

Fra Zvonimir Pavičić je u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu proslavio svoju mladu misu.

Uz mladomisnika su koncelebrirali provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Alen Pajić i fra Augustin Čordaš, gvardijan fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te još mnoštvo misnika. Propovijedao je fra Stanko Mabić.

Euharistijsko slavlje započelo je ulaznom procesijom i roditeljskim blagoslovom. Fra Stanko je naglasio važnost traženja blizine i prijateljstva s Gospodinom. Propovjednik je fra Zvonimiru rekao da neće uvijek biti lako na putu, ali Isus računa s ljudskom slabošću i neznanjem.

Nakon 22 godine puno manje znam nego što sam znao kao mladomisnik. Ako me Bog poživi do 70-e godine, tad ću još manje znati. Ali ono što znam je činjenica da Isus računa s mojim neznanjem kao što je računao s neznanjem svojih apostola. I zato poručuje: “Neka se ne uznemiruje srce vaše”, rekao je propovjednik i pozvao mladomisnika da u svome pozivu bude radostan.

Slavlje je uzveličao župni zbor sa Širokog Brijega. Fra Zvonimirovo mladomisničko geslo, koje je ujedno i geslo njegovih svečanih zavjeta u Redu Manje braće, glasi: “Gospodine, svi te traže”.

Zvonimir je šesto dijete u obitelji Pavičić, rođen je 25. listopada 1989. u Mostaru, a odrastao je u župi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu. Član je HFP. U crkvi Bezgrešnoga začeća BDM u Zagrebu je 26. veljače 2017., po rukama pomoćnoga biskupa banjolučkoga mons. Marka Semerena, zaređen za đakona.

Za svećenika ga je, uz fra Alena Pajića, fra Augustina Čordaša i don Marina Krešića, zaredio biskup mons. Ratko Perić 25. lipnja 2017. u mostarskoj katedrali. Fra Zvonimir je na službi u Međugorju, piše Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari