Connect with us

BiH

Mladen Ivanić: Drugačija organizacija BiH može! Ali poziciju RS ne dirati!

Published

on

Osobno nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima Republika Srpska. U tim uvjetima bi se teško održalo entitetsko glasovanje, rekao je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Komentirajući odnose između članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić je kazao da Predsjedništvo u svom formalnom dijelu neće imati nikakav problem. “Mi rješavamo stvari, nije to problem. Problem je što se izgubila pozitivna energija s početka mandata kada je Predsjedništvo bilo to koje vuče procese. Izgubio se pozitivni ambijent.

Ne pije se tako često kava kao što se pila, ne susrećemo se kao prije. Objektivno, ja nisam tu problem. Ja sam imao dosta razlika s gospodinom Izetbegovićem, ali sam znao naići da popijemo kavu, i ja kod njega i on kod mene. Imate svaki dan priliku da čujete međusobne optužbe. Ja neću, dok radim ovaj posao, da se svađam”, rekao je Ivanić za N1.

Ivanić je kazao da voli čuti kritička mišljenja te da nešto prihvati, a nešto ne. “S obojicom imam podjednako dobar odnos, jer nisam akter niti sudionik u trenutnom sukobu.” Član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda je kazao kako smatra da kod Hrvata ne postoji jedinstven stav po pitanju trećeg entiteta. “Mislim da je ta priča o trećem entitetu malo isforsirana i to se moglo testirati na Izbornom zakonu.

Preko Izbornog zakona se to moglo riješiti bez posljedica za Federaciju BiH. Ja osobno nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima RS. U tim uvjetima bi se teško održalo entitetsko glasovanje. Došlo bi do drugačije organizacije BiH.

Ne isključujem i tu mogućnost, uz uvjet da pozicija RS ne bude dirana“, rekao je Ivanić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari