Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: „Bivši dečko“ počeo je cviliti, jer zna da mu DORH kuca na vrata

Objavljeno

na

Naprosto je nevjerojatno koliko neki misle, kao primjerice Oliver Frljić, intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci (inače poznatiji kao bivši dečko Danijele Trbović), da su važni u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, koja im isključivo služi kao „bankomat“, baš kao i jednom Radi Šerbedžiji.

[ad id=”93788″]

Taj i takav, koji je hrvatsko kulturno zlo i koji na trenutačnu dužnost nije došao po nikakvoj zasluzi, već po političkoj podobnosti, već je kao „mali Ivica“ počeo dijeliti lekcije novoj Vladi Republike Hrvatske, a poglavito uglednim i cijenjenim novoizabranim ministrima, Miji Crnoji (ministru branitelja) i Hasanbegoviću (ministru kulture). Njihov izbor na tako visoke političke dužnosti ovog je kazališnog amatera bacilo u očaj i depresiju, jer bi se vrlo lako moglo dogoditi da više ne će biti u prigodi izvlačiti iznimno velika financijska sredstva iz Ministarstva kulture, ali i niza drugih izvora, za svoje „cirkuske“ točke, u kojima su samo nedostajale divlje životinje koje skaču kroz vatreni kolut.

Ovaj žalosni kulturni diletant najprije je javno, putem medija, pozvao g. Miju Crnoju da i njega upiše u „registar izdajnika“. Kako da ga upiše kad je u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata još pišao u gaće (rođen u Travniku, BiH, 1976.), a ono sve što zna o agresiji Republike Srbije (bivše Jugoslavije) na Hrvatsku i BiH je to da su „ustaše“ napale ove države i da je njegova malenkost čim je prestala obavljati malu i veliku nuždu u pelene od navodno bivših Udbaša (a od koga bi drugoga) dobila zadatak da i putem kulture pljune na sve žrtve koje su ubijali, klali, protjerivali i zatvarali po logorima diljem Srbije i BiH oni za koje se čitavo vrijeme bori, a to su agresori, četnici, izdajice i ratni profiteri, koji su ga za taj njegov sjajno odrađen posao znali dobro i nagraditi. Njega bi pod hitno trebalo upisati u Registar DORH-a i Uskoka, jer tamo mu je mjesto (za navodne pronevjere i slično.). I malo pomalo, „kulturni nitković“ kojeg su jedino veličali baš takvi kakav je i sam, umislio je da je novi „Nikola Tesla“. Uzalud su hrvatski branitelji i stradalnici protestirali na svaku njegovu akciju. Rezultat je bio da ih je sve poslao u „p…u materinu“ i nastavio tamo gdje je drug Tito stao. Dobio je i niz nagrada i priznanja, sve po onoj – „ja tebi-ti meni“.

Za gospodina Hasanbegovića kaže da je „logičan izbor one politike koja je cijelo vrijeme mandata prošle Vlade radila na destabilizaciji društva, koja je instrumentalizirala braniteljsku populaciju potičući je da krši zakone ove države (valjda misli hrvatske) i koja je, po njegovu skromnu mišljenju, ovoj državi nanijela u miru jednako zlo koliko i velikosrpska agresija u ratu“, rekao je i ostao živ. Taj i takav „bivši dečko Danijele Trbović“ ismijava se na riječi aktualnog ministra kulture da je Domovinski rat jedini „iz kojeg su Hrvati izašli kao istinski pobjednici“ te optužuje generala Slobodana Praljka za „spektakularno rušenje mostarskog mosta“ i Hrvatsku što je „izvršila agresiju na dio teritorija Bosne i Hercegovine“

Vjerujemo da je došao kraj provincijskoj kulturi „dečka tv voditeljice“ i da će inače ugledno i cijenjeno riječko kazalište odlaskom ovog „dripca“ ponovno disati- hrvatski.

No, za njega ne treba brinuti. Naći će vrlo brzo posao u nekom teatru u Šapcu ili Čačku i opet ćemo čitati- Frljić dobio prvu nagradu za predstavu „Agresija Hrvatske na Srbiju, Crnu Goru i BiH“.

Jadnik bi želio biti „izdajnik“ (istina, nije daleko od toga), ali prvo neka ga malo pročešljaju DORH i Uskok, zbog govora mržnje, uvreda, kleveta, pa sve do financijskih malverzacija, tim više što je relativno malo onih koji su toliko pljuvali i bljuvali po hrvatskim braniteljima i stradalnicima kao ovaj „bivši dečko“.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

UZDBV dala punu podršku vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi

Objavljeno

na

Objavio

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara daju punu podršku vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi u nastojanjima zaustavljanja govora mržnje iskrivljivanja istine o Domovinskom ratu te poticanja institucija za otkrivanje i procesuiranje ratnih zločinaca:

Na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, dan kada nas je kao samostalnu i neovisnu državu priznala međunarodna zajednica, umjesto ponosa, umjesto zahvale i odavanja počasti prvom Predsjedniku, umjesto zahvale hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što se taj dan dogodio prije 27 godina, a bio priželjkivan i sanjan stoljećima, umjesto slavlja i zahvale svakoj Hrvatici i Hrvatu, mi zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zgroženi smo napadima na vukovarskog gradonačelnika gospodina Ivana Penavu.

Svjedočimo posljednjih godina razarajućoj moći riječi, pogubnije su od mača. Lako se izriču no razornost im je jača od ispaljene granate.

Saborskom zastupniku Glavašu čudno je kako se lokalni političar jednog malog grada usudi ulaziti u visoku sferu politike te je čak i priprijetio gradonačelniku Penavi, propuštajući osuditi djelovanje Srđana Milakovića koji godinama oslobađajuću i legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluju naziva etničkim čišćenjem te takvim izjavama širi mržnju i prijeti svim Hrvatima u Vukovaru, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

Izjavom kako je posao lokalnog političara na vlasti da brine o gradu Vukovaru, a ne da vodi nacionalnu politiku zgrozio nas je ministar uprave Lovro Kušćević. Ministar reče kako svi znamo tko je bio agresor u Vukovaru, svi znamo tko su bili branitelji u Vukovaru što očito nije istina, jer Milaković optužuje Hrvate za početak rata u Hrvatskoj negirajući otvoreno velikosrpsku agresiju. Ministar Kušćević propustio je djelovati sukladno svojim dužnostima i ovlastima što je nedopustivo, jer izjave Srđana Milakovića otvoreni su udar na državu.

Uz Pupovca predsjednika stranke koju je osnovao ratni zločinac, Vukovar je ovih dana izložen novim nedopustivim napadima dogradonačelnika iz reda srpske manjine Milakovića koji javno i otvoreno nasrće na veličanstvenu pobjedu nad velikosrpskom agresijom. Provodi tako Srđan Milaković Memorandum 2 SANU odnosno velikosrpski program i ideologiju koja je poražena u Domovinskom ratu. Nije to jedino što si dozvoljava čovjek koji je u Vukovaru izabran tek s nešto više od 700 glasova, i koji uporno odbija priznati srbijanske ratne zločine i agresiju na Vukovar i Hrvatsku. Morbidno je kako pokušava iskriviti činjenice te optužiti Hrvate kako su započeli rat. Pitamo se što je s nadležnim institucijama, zašto se tako dugo oteže sa sankcijama ne samo za govor mržnje nego i direktno podrivanje ustavnopravnog poretka.

Mudrošću prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koji je kazao kako je bolji razum od oružja Hrvatska je na miran način reintegrirala svoj teritorij okupiran od strane srbočetničkog agresora i JNA, kojom je zapovijedao vojni i politički vrh Srbije. Iskazujući milost, izlazeći u susret onima koji nisu željeli Hrvatsku nego se zdušno borili protiv nje očekivali smo kako za proces reintegracije u hrvatsko društvo ipak neće trebati toliko godina. No što učiniti s onima koji sada vrijeme pokušavaju vratiti natrag? I kada to rade svjesno i namjerno ne mareći za dobrobit svoje zajednice? Na Dan kad se obilježava mirna reintegracija Podunavlja, Srđan Milaković ponovno nasrće na srpsku etničku zajednicu u Hrvatskoj. Nasrnuo je na one koji dišu za Vukovar, koji udišu Vukovar, koji su branili, ali dan danas kroz obranu Vukovara brane svoju Domovinu. Suživot znači uključivost, međusobno poštovanje i djelovanje u duhu zajedništva. Ne postiže se to getoizacijom, ne postiže se to namjernim isključivanjem iz hrvatskog sustava, ne postiže se to stvaranjem parasustava niti krivotvorenjem povijesti. Različitost jest bogatstvo, ali isključivost nije. Hrvatska je nacionalna država koju čine svi njezini državljani bez obzira na njihovu vjeroispovijest i etničku pripadnost.

Stoga imamo puno moralno pravo zahtijevati od Srđana Milakovića da javno prizna srpsku agresiju na Vukovar i Hrvatsku te da javno prizna oslobađajuću i legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluju. Ukoliko to ne učini zahtijevamo da odstupiti s dužnosti dogradonačelnika Vukovara, a od odgovornih i nadležnih institucija očekujemo postupanja sukladno zakonu protiv svih koji podrivaju temelje Hrvatske Države. Ministrima, zastupnicima i novinarima koji zadnjih dana napadaju gradonačelnika Vukovara poručujemo neka usmjere svoju pozornost na stvarnog kreatora nemira, nacionalne netrpeljivosti i razdora.

Javno izražavamo punu podršku gradonačelniku Ivanu Penavi koji štiti mir i red u gradu boreći se protiv mržnje, kaosa i razdora koje širi dogradonačelnik iz reda srpske manjine Srđan Milaković.

 

Zorica Gregurić,

predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Vukovarske udruge: ‘Srđan Milaković mora odstupiti ili biti smijenjen s mjesta zamjenika gradonačelnika Vukovara’

Objavljeno

na

Branimir Glavaš je prekjučer istaknuo kako mu je čudno da se lokalni političar jednog malog grada usudi ulaziti u visoku sferu politike.

Srđan Milaković je 2016., 2017. i 2018. u nekoliko navrata oslobađajuću i legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluju nazivao etničkim čišćenjem.

U Vukovaru se ovim i ovakvim izjavama sije mržnja i prijeti svim Hrvatima u Vukovaru, bez obzira na njihovu narodnost. Ovaj zamjenik gradonačelnika iz reda srpske narodne skupine treba odstupiti s mjesta zamjenika gradonačelnika jer svjesno širi neistine i svjesno svim Vukovarcima prijeti na narodnoj, pa čak i nacionalnoj osnovi.

Ministar uprave Lovro Kušćević je prekjučer naglasio kako je posao lokalnog političara na vlasti da brine o gradu Vukovaru, a ne da vodi nacionalnu politiku. Rekao je kako svi znamo tko je bio agresor u Vukovaru, svi znamo tko su bili branitelji  Vukovara.

Tko smo “svi” ministre Kuščević?!?

Ako svi znamo, kako to onda ne zna zamjenik gradonačelnika Vukovara Srđan Milaković !?!?

Srđan Milaković, zamjenik gradonačelnika iz reda srpske narodne skupine, 2017. i 2018. opetovano je javno negirao agresiju na Vukovar. Na svaki upit je li to bila agresija on je negirao te brutalnu srpsku agresiju na Vukovar nazivao pobunom.

Ovim putem molimo sve koji zadnjih dana napadate gradonačelnika Vukovara odmaknite se od njega i usmjerite svoje reakcije na stvarnog tvorca nemira, nacionalne netrpeljivosti i razora, kao što su Pupovac, Milaković, i ostala ekipa iz redova srpske manjine koja ne poštuje hrvatsku himnu, zastavu ni grb. Okrenite se prema onima koji ne žele reći gdje su naši nestali, i tko su preostali ratni zločinci koji šetaju po lijepoj našoj.

Gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček štite mir i red u gradu boreći se protiv mržnje, kaosa i razora koje širi zamjenik gradonačelnika Srđan Milaković, i slični njemu koji po savjete idu u Srbiju i tamo izjavljuju kako za njih Domovinski obrambeni rat ne postoji niti će to ikada postojati a kamoli biti u programu obrazovanja po Srpskom programu.

Srđan Milaković mora odstupiti ili biti smijenjen s mjesta zamjenika gradonačelnika Vukovara ili:

1. javno priznati srpsku agresiju na Vukovar i Hrvatsku

2. javno priznati oslobađajuću i legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluju

U protivnom on mora odmah otići s pozicije u gradu Vukovaru s koje širi nacionalnu netrpeljivost, širi neistine i obmane, te sije mržnju.

I za kraj, Hrvatska je nacionalna država. Jedno od njezinih obilježja je nacija koju čine svi njezini državljani bez obzira na njihovu vjeroispovijest i narodnost.

Svi državljani Hrvatske su Hrvati po nacionalnosti, bez obzira na njihovu narodnu i vjersku pripadnost. Stoga, Srđane Milakoviću, prestani sijati mržnju i obmanjivati Vukovarce i sve ostale hrvatske državljane.

Bacite svoje verbalno smrtonosno oružje i postanite hrvatski mirotvorac, ili se maknite iz javnog života Hrvatske koji trujete svojom mržnjom.”

GO KUPDRGV
Predsjednik Franjo Šoljić

 

Penava: U Vukovaru su spodobe i zločinci klali Hrvate, ali Milaković se jadan osjeća nesigurno

 

 

 

Tomo Medved: Milakovićeve izjave apsolutno su neprihvatljive i protivne Ustavu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari