Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: Braniteljima na robiji želimo sretne blagdane, a njihovim progoniteljima poručujemo – „Sve se vraća, sve se plaća!“

Objavljeno

-

Gdje je tu pravda? Relativno često čitamo ili gledamo putem malih ekrana kako se progone ljudi koji su stvarali hrvatsku državu, odnosno oni koji su bili prvi kad je trebalo. (A ne progone se Pupovac, Stanimirović, Teršelič, Pusić, Mesić i slični.)

[ad id=”93788″]

Većina tih optužbi ima „političku notu“, pa ako si danas na „drugoj, tj. domoljubnoj strani“ vrlo lako možeš završiti i u zatvoru. Pojedinci, koji se predstavljaju kao menageri, istina, vrlo brzo se izvuku, uz jamčevinu, koja je iznimno velika, pa im se dopušta da se brane sa slobode. Braniteljima je i to onemogućeno. Oni nemaju vile, bogate kumove i i kumice koji bi za njih uložili nekretnine ili jednostavno dali pozamašna financijska sredstva, tako da na kraju ispada – kako „Bog“ da. Branitelji jedino mogu založiti svoja odličja i priznanja, ali i to su očito postali bezvrijedni papiri i željeza, tako da i od toga – ništa.

Bivši sramni hrvatski predsjednik Stjepan Mesić svojedobno se navodno želio riješiti bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića. Najjednostavnije mu je bilo da protiv njega, kao moćan čovjek, pokrene hajku. I častan i ugledan Rončević vrlo je brzo završio pod optužbom. Nakon 6,5 godina pravomoćno je oslobođen, jer je Vrhovni sud ustvrdio da nije oštetio državni proračun za oko 10 milijuna kuna. Što je sve prošao ovaj čovjek i njegova obitelj zna samo on. Mesić i kompanija također mogu biti sretni: bivšem visoko rangiranom političaru doslovce su uzeli „pola života“! Nema te odštete koja može nadoknaditi svu bol kroz koju je prošao Berislav Rončević. No, umjesto da je nakon svog sramnog mandata završio na sudu, Mesić i dalje po svijetu izigrava političkog klauna. Vjerojatno će ga napokon ove godine izbaciti iz ureda, kojeg mu plaća država. I otpremiti ga u ropotarnicu. Zauvijek. To bi bilo po pravdi i pravici.

Kad je general Ante Gotovina bio u bijegu, kad je pobjegao (Sanaderu, Mesiću i kompaniji) tada su progonili i sve one koji su imali bilo kakve veze s ovim cijenjenim generalom i Junakom Domovinskoga rata. Niste smjeli nositi ni majicu s njegovim likom, a da vas nisu „mrko“ gledali i tjerali vas da je skinete. Iznimnog hrvatskog branitelja Roku Mijića također su proganjali, iako je u vrijeme Vojno redarstvene akcije Oluja bio i zamjenik zapovjednika Operativne grupe iz Sinja Ante Kotromanovića. Samo da ga nisu proglasili i „državnim neprijatelj br. 1“. Bio je optužen da je skrivao „topničke dnevnike“. Sud ga je kasnije pravomoćno oslobodio, ali rane na njegovu tijelu i zdravlju su ostale, tim više što to što je doživio od države za koju se borio nije doživio ni od srpskih četnika.

Takvih i sličnih primjera mogli bismo redati u nedogled. No, bez obzira na sve, i dalje se postavlja pitanje, kao i za nevine hrvatske branitelje u „slučaju Lora“ ili za zapovjednike iz Hercegovine koji tek čekaju pravomoćnu presudu u Haagu, gdje su i što danas rade njihovi progonitelji? Koliko je samo palo optužbi i diskreditacija za vođe prosvjednika u Savskoj ul. u Zagrebu, odnosno na današnjem Trgu Nevenke Topalušić? Također se trebamo neprestano sjećati na koji je način osuđen Veljko Marić u Beogradu, bez ijednog dokaza. Međutim, poglavito se progone urednici domoljubnih portala, baš kao i oni koji za njih kontinuirano pišu. Neke su poput časnog i uglednog Mladena Miloševića bez pravičnog suđenja, gotovo nevinog, što je svojedobno ustvrdio i Hrvatski helsinški odbor (HHO) „brzinom munje“osudili i – poslali na robiju. Čak su mu i suprugu izbacili s posla, a radila je u Ministarstvu obrane. A taj čovjek bio je „alfa i omega“ Braniteljskog portala koji je od prvog dana bio „crna točka“ bivšim i sadašnjim komunjarama iliti SDP-ovcima. U želji da zatvore portal, što nisu, fala Bogu, uspjeli, zatvorili su – Miloševića, bez kojeg ni jedna značajnija domoljubna akcija nije prošla u Kninu, ali i šire. On je predložio da se u Kninu izgradi onaj prekrasan spomenik hrvatskim braniteljima i organizirao na stotine domoljubnih i humanitarnih akcija. Sada se „hladi“ u jednom hrvatskom zatvoru.

Tko je sljedeći na redu?

No, kako bilo da bilo, svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima koji se trenutačno nalaze u zatvorima želimo sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu, uz one dobro poznate stihove: „Sve se vraća, sve se plaća!“.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari