Pratite nas

Komentar

Mladen Pavković: Brodogradilišta ‘pojela’ i novce za obnovu Vukovara!?

Objavljeno

na

Kontraverznog i notornog Ivana Jakovčića, politikanta, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina, i ostale drugove i gospodu u Istri, ali i hrvatskim Vladama, treba pitati kako je to moguće, da se za obnovu ratom uništenog i razrušenoga Vukovara dosad izdvojilo 8-9 puta manje nego za (propala) dva brodogradilišta?

To pitanje postavio je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, koji je također rekao da su se „godinama ogromni novci (oko 35 milijardi kuna!) ulagali u razvijenu Istru koja nije bila ratom razrušena, dok su ratom stradala područja dobivala puno manje nego što su trebala i morala. Pored toga, sada će se u stečaj brodogradilišta morati uložiti dvostruko više nego u cjelokupnu obnovu Vukovara“ – istaknuo je prvi čovjeka ovoga Grada.

To naravno nema nikakve veze s radnicima brodogradilišta, koji još čekaju plaće, koji su mjesecima radili badava. Oni su u cijeloj toj igri, nezasluženo, najlošije prošli.

S druge pak strane, neprestano se priča i govori kako nema novaca, pa čak ni za lijekove. Da bi se spasio život jedne male djevojčice moraju se organizirati humanitarne akcije i moljakati ljude da daju koju kunu!

Jakovčić i njegova svita čitavo je vrijeme znala za pljačku u brodogradilištima, baš kao što su znali i gotovo svi koji su bili ili jesu na vlasti. Nu, dok je ratom razrušena Slavonija, ali i ne samo ona, grcala u gubicima, u Puli i Rijeci čitavo su se vrijeme umjesto s propalim financijama „borili“ protiv „ustaša“, a poglavito hrvatskih domoljuba ala Marko Perković Thompson, kojima ni za živu glavu ne dozvoljavaju da za razliku od srbijanskih “dugmetara“ nastupaju u „njihovoj“ Areni!

I što ćemo sad? Bivši legendarni Istarski župan uz blagoslov politike zasad je „sklonjen“ u Europski parlament, tako da pretpostavljamo „nema vremena“ ni za skrb za neka sela koja je navodno kupio u Istri.(Čijim novcem?)

Njegov zamjenik, poznati „antifašist“, kao i notorni gradonačelnik Pule, neprestano bacaju drvlje i kamenje na Zagreb, odnosno hrvatsku Vladu i traže još, još milijardi, uopće se ne pitajući, kako to da za primjerice radnike Borova u Vukovaru nema novaca, a za propala brodogradilišta „mora“ biti?

Istina, sad su neke menagere brodogradilišta uhitili, ali većina ljudi to smatra čistom „sprdačinom“ i pita se pita: a što je s nalogodavcima, odnosno onima koji su propalim brodogradilištima odobravali milijarde eura, i koji očito nikada nisu pitali u čije se džepove slijevaju toliki novci?

Jakovčića i njegove satelite što prije također treba pitati i: što su radili u ratu, odnosno jesu li ikada čuli za razrušeni Vukovar?

I još samo to: Kata Šoljić, majka koja je u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata izgubila četiri sina i veliki broj svoje obitelji, svojedobno me zamolila da u ime braniteljske udruge pitamo tadašnjeg župana Jakovčića, jel bi joj omogućio da jednom i ona vidi te Brijune, da upozna tog navodnog ratnog dezertera Šerbedžiju, koji godinama sa svojom obitelji „caruje“ na tom otoku?

Pisali smo mu nekoliko puta. Ali, na takva pitanja taj nikada nije odgovorio.
Hoće li ga sada, kao što to često radi Damir Kajin, ipak netko pitati: odakle mu milijuni eura?

Mladen Pavković

 

Nije moguć rasplet agonije Uljanika bez uhićenja Ivana Jakovčića i IDS-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Tihomir Dujmović: Trasiran je put prema velikoj koaliciji – Iduća lovina su Vukovar i Penava

Objavljeno

na

Objavio

Najprije prebacivanjem medijske krivnje za nenabavu vojnih zrakoplova na ministra Krstičevića, ( kao da je moguće da je Krstičević tu bilo što radio na svoju ruku) ali, da se razumijemo, time i uništenjem dobrog dijela njegove karizme, onda još i eliminacijom Tolušića i Marića iz vrha stranke, Plenković si je do kraja otvorio put prema potpunom uništenju nacionalne dimenzije HDZ-a, pa je sad na redu ćirilica u Vukovaru, s tim da je već ovom rekonstrukcijom jasno trasiran put prema velikoj koaliciji. Plenković sada ide nezaustavljivo tom cilju, komentirao je na Facebooku Tihomir Dujmović.

I samo nas Bernardić od toga može spasiti! Kakav paradoks! Kakva perverzija i inverzija!

Sad naime, nakon zadnjih čistki, vise nema niti potencijalne šanse da netko u vrhu HDZ-a progovori jednu negativnu riječ u tom kontekstu. Sad je zadnja crta obrane Butković koji nema ni snage ni hrabrosti reci ništa vise od toga da mu nije drago da je Tolušić otišao.To je “najdesnija” rečenica koja se danas javno može čuti u HDZ-u! Kakav trijumf Andreja Plenkovića! Na sto ih je sveo za samo tri godine!

No, to je de facto, retorika točno iz 1972, kad je palo hrvatsko proljeće. Do tuda smo danas naime pali.Ovo nije 1990-ta, ovo je 1972.

Svi čitamo novine i svi vidimo da nitko nije čist, ali baciti na cesti Žalac, Marića i Tolušiša a ne taknuvši Vrdoljaka, Štromara, Kalmetu i Kujundžića, da dalje ne nabrajam, pustiti nekoliko godina da ti Saucha drži većinu u Saboru, a pričati o borbi protiv korupcije, sve to jasno govori da su ove rekonstrukcijske smjene gola unutarstranačka politika a ne nikakva borba protiv korupcije. No, kad ih je sad eliminirao kao latentne lopove, stavio im je politički svima lisice na ruke i sto god oni progovorili biti će knjiženo, kao glas odbačenih, suspektnih likova koji se svete jer su prokazani kao lopovi.

Eliminacijom desnog krila stranke iz Vlade a onda i iz same stranke, Plenkoviću je otvoren put prema velikoj koaliciji, samom srcu njegovog političkog projekta. Sad još samo nekako treba kompromitirati Penavu, baciti Pupovčevim lavovima velikosrpsku hranu u Vukovaru i mirno privesti utakmicu kraju. Naime, ćirilica u Vukovaru je metafora, šifra i lozinka!

Fantastično je da to HDZ- ovci ne vide i da ne razumiju da će na parlamentarnim listama svi koji do zadnjeg zareza ne prate Plenkovićevu posve anacionalnu politiku biti zbrisani kao sto su Kovač i Stier bili ignorirani na europskim izborima!

Vidjevši da zapravo ima posla sa šakom jada, koja bi sutra eventualno bila suzdržana cak i da se Pupovca ustoliči za ministra policije, ali samo da se njih ne dira, Plenković se s osmijehom na licu priprema za završni udarac.

Mediji za to vrijeme kao dresirani psi čekaju komandu o tome koga po narudžbi sada treba razderati! Kada ne bi bilo tako, kad bi ovo bio početak borbe protiv korupcije čitali bi po medijima barem o lopovlucima ministra Jakovine, suspektnim predstečajnim nagodbama Slavka Linića ili poslu odnosno kriminalu stoljeća glede vjetroelektrana, jednog Ivana Vrdoljaka, o čemu cak i jedan Čačić otvoreno progovara.

Ali nitko od njih neće se protiviti velikoj koaliciji, stoga su psi mirni. Nema naredbe da krenu dalje.

Zato je glavna tema po naslovnicama medija jesmo li doista bili na Mjesecu, sto radi Maja Šuput i što je zdravije: dunja ili lubenica?
Naime ne radi se o sezoni kiselih krastavaca, da eto nema tema jer je ljeto, nego su sve teme koje mogu dugoročno odmagati velikoj koaliciji zabranjene. Dok dreser ne pukne bičem, na iduću lovinu se ne ide.

A iduća lovina je Vukovar i Penava. Kad bi mediji bili mediji a ne dresirani psi iz Plenkovićevog političkog Dumovca, nacija bi mjesecima čitala po novinama o strahotama, nepravdama i neprocesuiranim ratnim zlikovcima iz Podunavlja. Zamislite da se radi o ustaškim zločinima, koliko bi milijardi tekstova i tv reportaža izašlo? Ali, takvih tekstova kad se radi o Stanimirovićevim i Pupovčevim sunarodnjacima nema jer bi javnost tada pitala i premijera i sefa policije zasto su takvi zlikovci na slobodi i u Vašem mandatu?

Umjesto da o tome raspravljamo mi tjednima raspravljamo o roštilju ministra Tolušića. Žurim reci da mi ne pada na pamet štititi bilo čiju nezakonitost, ali više od roštilja bilo kojeg ministra me zanima: kako i zašto, po čijem dopuštenju i uz čiju pomoć silovatelji vukovarskih zena i 30 godina nakon zločina mirno šetaju tim gradom, a oni koji su ga sravnili da zemljom za to nikada nisu odgovarali. Ne samo da se s rekonstrukcijom Vlade na ta pitanja ni na koji način ne odgovara, nego je prilično jasno da će slijedeći biti rekonstruiran vukovarski gradonačelnik Penava, napisao je Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari