Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Čačić i Mesić „oslobodili“ ratne zločince!?

Objavljeno

na

Sjećate li se „varaždinskih dana rata“, od 15.- 22. rujna 1991., kad su pripadnici zločinačke JNA, na čelu sa ratnim zločincima: pok. Vladom Trifunovićem, Berislavom Popovom i Vladimirom Davidovićem, rušili, palili i ubijali po Varaždinu, gradu baroka, glazbe i cvijeća, kako ga često zovu?

Za te zločine oficiri  Trifunović i Popov još su 1993. osuđeni na kazne zatvora od petnaest godina, dok je Davidović dobio deset. Ni jedan od njih naravno nije proveo ni dana na robiji, jer su odselili u Srbiju, što drugim riječima znači da su im mogli jedino staviti „soli na rep“, za razliku od osuđenih hrvatskih branitelja. Sada je, gle vraga, Županijski sud u Varaždinu obustavio izvršenje kazne zatvora za ovu trojku, od kojih je Trifunović preminuo početkom ove godine! Donijeto je rješenje da će im se nakon toliko godina i nakon pravomoćnosti presuda suditi ponovno, jer im je dopuštena obnova postupka, koji će se provesti na zagrebačkom Županijskom sudu. Sve po zakonu!

Ponovno će im se suditi u odsutnosti, a to u prijevodu znači – piši kući propalo je!

Srbijanske ratne zločince, kako je na stranicama Varaždinskih vijesti istaknula Martina Pižeta, „spasili“ su Radimir Čačić i Stjepan Mesić, čiji su iskazi bili odlučujući prigodom donošenja rješenja o obnovi kaznenog djela protiv njih.

„Čačić je, između ostalog, kazao kako nije postojala (sic!) namjera JNA da granatira civilne ciljeve u Varaždinu, da Trifunović nije tražio napad na varaždinski aerodrom, dok je Mesić naveo kako Trifunović nije naredio borbena djelovanja nasumice po civilima i civilnim objektima te je odbijao naredbe za vojnim djelovanjem po Varaždinu.“

Da umreš od smijeha!

Međutim, predsjednik Kriznog štaba općine Varaždin u vrijeme Domovinskog rata ugledni i cijenjeni Čedomil Cesarec ipak je drugačije doživio „dane rata“, pa je izjavio da agresor u borbama protiv građana Varaždina nije birao sredstva, da su na ulicama ubijali i ranjavali prolaznike, onemogućavali da se ranjenima pruži pomoć te da su Trifunović i njegovi kompanjoni kontinuirano gađali i varaždinsku bolnicu!

Ovog puta, prema svemu sudeći, navodno se više vjerovalo Čačiću i Mesiću, pa se dogodio obrat  i u ovom sudskom procesu. Zločinci više nisu zločinci, iako se Varaždinci itekako dobro sjećaju da se varaždinska utvrda JNA, tj. kasarna nije dragovoljno predala, već da su to učinili nakon što su bili poraženi do – nogu.

No, iako se već sada zna da se ratni zločinci opet neće pojaviti na suđenju, jer Srbija ne izručuje svoje državljane, njima će se suditi, da vuk i ovce budu siti!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Platforma suverenista traži odgovornost Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.

Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zbog navedenoga tražimo:

1.      Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje  urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

1a) teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti

1b) teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRTa, te

1c) teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a

2. Zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a, hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja.

 Pojašnjenje

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe,  višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat.

Ovim činom je voditelj emisije najgrublje prekršio, zanemario i obezvrijedio slijedeće:

1.)    Ustav RH, izvorišne osnove, koje jasno potvrđuju i naglašavaju da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački.

2.)    ) Zaključak Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991. kojim se jasno identificira srpska osvajačka agresija na Hrvatsku (NN 53/1991)

3.)    Deklaraciju o Domovinskom ratu koja devet godina nakon rata trezveno evaluira prošle događaje i opet naglašava kako je Domovinski rat bio  obrambeni rat nasuprot srpskoj agresiji. (NN 102/2000)

4.)    Presude međunarodnih sudišta koje su u više slučajeva potvrdile srpski agresivni , osvajački rat s ciljem ustroja velike Srbije na prostorima bivše Jugoslavije.

O svemu navedenom izvjestit ćemo i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju sramotno krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari