Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Dobri ljudi, pomognite Veljku Mariću!

Objavljeno

na

Posjetio sam Veljka Marića, jednog od najvećih hrvatskih mučenika, čovjeka kojeg su bez dokaza u Beogradu osudili na strašnih – 12 godina robije. Trenutačno, kao što je poznato, nalazi se kod kuće, u krugu obitelji, jer su mu odobrili tri mjeseca prekida kazne iz zdravstvenih razloga. O njegovoj životnoj kalvariji dosad sam objavio knjigu s nazivom  „Nisam kriv“ („Tonimir“, Varaždinske Toplice), u kojoj donosim pregršt dokumenata koji to i potvrđuju.

[ad id=”93788″]

Marić je već više od šest godina na robiji. Najprije je bio u srpskim zatvorima, a od prošle godine nalazi se u hrvatskima. Trenutačno je u Glini. U taj se zatvor, na daljnje izdržavanje kazne, vraća 18. srpnja ove godine.

Priča da se preporodio otkada je pušten na liječenje, tim više što je to bio zadnji trenutak, jer mu je bolest, prije svega ona koju je „zaradio“ u srpskim logorima, toliko uznapredovala da je već pomislio kako mu nema spasa. Sada svako malo odlazi liječniku, a u međuvremenu obavio je i jednu operaciju.

Zajedno sa suprugom Marijanom te troje djece: Karlom (17), Filipom (13) i Patrikom (12), žive od njezine mjesečne plaće, jer drugih primanja nemaju. A ona nema veliku plaću, jer radi kao spremačica u jednoj školi, do koje svakodnevno putuje nešto manje od dvadeset kilometara. No, ne žali se, jer kaže, barem ima kakav-takav posao.

Veljko je iznimno zahvalan ministru branitelja Tomi Medvedu. Zahvaljujući njemu, relativno brzo nakon privremenog izlaska iz zatvora, pružena mu je sva adekvatna zdravstvena pomoć. Međutim, kad je po povratka iz srbijanskog zatvora bio u Remetincu, tamo ga je posjetio i bivši ministar Predrag Matić-Fred. Taj je mnogo obećavao, a baš ništa konkretno nije  učinio! Na taj način Matić je „odradio“ manje-više čitav svoj mandat. Jednom riječju, bio je i ostao – politički šarlatan!

Nakon posjeta Matića, umjesto da sam završio u bolnici, ja sam se našao u glinskom zatvoru – kaže Marić.

I što reći na kraju? Pozivamo sve koji mogu i žele pomoći  obitelji Veljka Marića da im pošalju određenu financijsku pomoć, da izdrži odlazeći gotovo svakodnevno na liječenje iz svoga mjesta u Zagreb.

Meni je to teško reći, ali pomoć mi je uistinu potrebna – veli. Naime, i prije je bilo dobrih ljudi, kojima od srca zahvaljujem, pa se nadam da će ih biti i sada.

A obitelji Marić možete pomoći na ovu adresu:

Marijana i Veljko Marić, Lončarica 8,

43290 Grubišno Polje, mob. 091-932-5558.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

MVEP ocijenio neprihvatljivom Vučićevu izjavu o opravdanosti oružane pobune u RH

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ocijenilo je u nedjelju krajnje neprihvatljivom jučerašnju izjavu srbijanskog predsjednika, kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti ’90-ih, i pozvalo je Srbiju da umjesto manipuliranja činjenicama unaprijedi položaj hrvatske manjine i napusti retoriku koja šteti odnosima dviju država.

“Republika Hrvatska odbacuje ovakav pokušaj relativizacije srbijanske odgovornosti za izazivanje oružanog sukoba i agresije na hrvatsko državno područje, koji su rezultat velikosrpske politike Slobodana Miloševića”, navodi se u priopćenju ministarstva i podsjeća da o tome jasno govore brojne relevantne rezolucije Vijeća sigurnosti i Opće skupštine Ujedinjenih naroda, presude Haškoga tribunala, kao i presuda Međunarodnoga suda pravde u Haagu u slučaju hrvatske tužbe za genocid i srbijanske protutužbe.

Kako se dalje navodi, upravo pretenzije na miješanje u unutarnje stvari susjedne zemlje čine temeljnu razliku između hrvatske i srbijanske politike, koja nije od jučer. “Nasuprot ovakvim srbijanskim pokušajima, Hrvatska je zainteresirana za stabilnost svoga susjedstva i otvorena za prijenos vlastitih iskustva na njegovome putu u Europsku uniju. Ne dopuštamo nepoštivanje činjenice da je Republika Hrvatska suverena i samostalna država, nastala demokratski izraženom voljom naroda i obranjena u nametnutom joj ratu, koja želi razvijati skladne dobrosusjedske odnose sa svim susjednim državama”, ističe ministarstvo.

MVEP navodi da Hrvatska jamči najviši stupanj zaštite prava nacionalnih manjina te izgrađuje tolerantno i uključivo društvo utemeljeno na vladavini prava i povjerenju među građanima.

“Umjesto manipuliranja činjenicama, Hrvatska poziva Srbiju da, sukladno preuzetim obvezama, unaprijedi položaj hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji i napusti retoriku koja oživljava poražene projekte i šteti odnosima između dviju susjednih država.”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu, nakon najnovijih napada na lokalne Srbe u Hrvatskoj, da je “razumljivo” što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti.

Gosti kafića srpske nacionalnosti u naseljima Uzdolju i Đevrskama napadnuti su u srijedu dok su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Policija je za incident u Đevrskama podnijela pet prekršajnih i jednu kaznenu prijavu dok se slučaj u Uzdolju još istražuje.

Vučić je televiziji “Pink“ izjavio da su napadi “strašni” i dodao da će Srbija pomoći svom narodu u Hrvatskoj, ne navodeći pojedinosti.

“I dan danas ih love da vide tko smije u Hrvatskoj navijati za Zvezdu”, rekao je Vučić. “Razumljivo je što se najveći dio pobunio protiv takvog režima i što i dalje protjerani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji.” (Hina)

 

Vučić nakon napada na lokalne Srbe u Uzdolju – Razumljivo je što su se prije 30 godina pobunili protiv takvog režima

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Predrag Mišić: Proglas svim Srbima u domovini jednoj i jedinoj Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

U moru komentara, razloga, razglabanja
Pitam se kad nam se to dogodilo. Svi skočili na zadnje noge, ritaju se.

O jednoj običnoj kafanskoj tučnjavi raspravlja europa, Miki poziva američke nosače zrakoplova da stanu u obranu srpske nejači.
Njih troje dobilo po tamburi, zasluženo ili ne

Što bi rekla ona kad dobijem izvješće od policije komentirat ću.
Što mi je ok
Alo pa jučer je jedna od najmladjih žrtava
Ovčare imala rođendan Igor Kačić
Tko je Irenu upitao kako je
Prekjučer je Luka Andrijanić.

Stotine tisuća izjava od Milorada Pupovca o ugroženosti Srba
Vučića, Daćića, k…, palca

Vrli novinarčića, da nije bilo Velimira Bujanca o meni i deset tisuća mojih sunarodnjaka se nebi nikad čulo u medijima
Reći će neki pere me ego
Ne nego je to istina.

Ovo je proglas svim mojim sunarodnjacima moramo se riješiti sotone od velikosrba
Moramo se jevno distancirati od SDSS i Milorada Pupovca, svojom politikom nas vodi u propast.

Hrvatski Narod nas je odvojio od četnika
Vrijeme je da mi učinimo to
Sa Hrvatskim narodom možemo i hoćemo

Na nama je da se riješimo sotone. Zapitajte se hoće li naša djeca ŽIVOT ILI SUŽIVOT
JA HOĆU ŽIVOT U NAŠOJ DOMOVINI
Neću nikakvu matičnu domovinu
Hrvatska je naš dom i domovina
Dignite svoj glas

Branite je mišlju, riječju i djelom

Predrag Mišić Peđa

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari