Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: Dokle će Hrvatska za Pupovca biti ‘naša država’?

Objavljeno

-

U svakom intervjuu, pa i onom koji je nedavno dao  tjedniku Express (27. siječnja 2019.), predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac, nigdje i nikada ne kaže, primjera radi, „hrvatska država“ i tome slično. Za njega i njegove političke satelite hrvatska država je „naša država“, a Vlada Republike Hrvatske – „Vlada“!?

Taj i takav, koji je već odavno trebao odgovarati za niz svojih navodnih kriminalnih, političkih i inih postupaka, i dalje je dio vladajuće većine, kao što je uvijek bio.

To je politikant kakav se vjerojatno rađa jednom u stotinu godina!

Osim toga, svako malo dijeli lekcije, uopće se ne obazirući tko je i što je.

Nu, nije on kriv. Krivi su oni koji mu, kao šupljoj političkoj „kruški“ svako malo daju  nešto komentirati, a on svaku prigodu dobro iskoristi za zamjenu teza.

Tako u spomenutom intervjuu, uz ostalo, proziva vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i kaže da je „marioneta jednog tipa politike koja od 2012. želi Hrvatsku vratiti u tamnu političku prošlost“, a kad se ga pita je li može imenovati nositelje te politike, odgovara da „oni dolaze iz dijela političkih stranaka, uključujući HDZ, ali i dijela braniteljske populacije, obavještajnih i policijskih krugova i crkvene grupacije“.

Znači, svi  žele Hrvatsku „vratiti u tamnu političku prošlost“, pa čak i hrvatski branitelji, koji su se borili i koji se i dalje bore i protiv takvih kakav je i taj, nažalost, jadni i sirovi politički manipulant!

Zatim ističe da je „potrebno zaštiti Ustav ove države (koje države, op.p.) jer ove grupacije žele narušiti temeljne ustavne vrijednosti“ te dodaje da „žele narušiti vrijednosti mira, političkog pluralizma, nacionalne ravnopravnosti i elementarne vrijednosti građanskog društva“ i da to „predstavlja ozbiljan problem“!

Kad sve to čitamo, ne možemo a da se ne zapitamo: zbog čega su u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu toliki ljudi dali svoje živote?

Da im razno razni pupovci drže lekcije?

Kako netko uostalom može biti saborski zastupnik, kao taj, a da nikada javno nije priznao agresiju na Republiku Hrvatsku?

S druge pak strane, ovaj tužni i žalosni politikant, više je u Beogradu nego u Zagrebu, što nažalost „nikoga“ ne brine. Čak se ide tako daleko da se ignoriraju zahtjevi Hrvata da mu se ukine financijska i ina dotacija za njegov politički bilten Novosti, koji godinama pljuje po svemu što hrvatski diše.

Čudno je da u svojim govorima zaobilazi Škabrnju i njezine nevine žrtve, iako je rođen u tome kraju? Kako, zašto?

Umjesto da osuđuje srpske ratne zločince, on ih brani, pa čak i posjećuje u zatvorima!

Da komedija bude veća, sve to Hrvati još i dobro plaćaju!

Dakle, Pupovac se jasno i glasno izjasnio tko „destabilizira hrvatski ustavni poredak i narušava hrvatski ugled u svijetu“!

Srbi, poput njega, sigurno ne.

I za to su krivi „svi“, od „gradonačelnika Vukovara, branitelja do obavještajnih i policijskih krugova te crkvenih grupacija“. Popovi koji na snimci, zajedno s mitropolitom Porfirijem pjevaju pjesmu posvećenu četničkom vojvodi i ratnom zločincu Momčilu Đujiću, „nemaju veze“ s time, a još manje s mržnjom koju iz dana u dan nama Hrvatima (!?) spočitava notorni Pupovac! (Zamislite da su zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića „uhvatili“ da pjeva ili „mrmlja“ neku ustašku pjesmu!)

Najžalosnije je što hrvatski državni vrh šuti (!?) o Pupovčevim izljevima bijesa, mržnje, krivotvorinama i sličnom –  što se može protumačiti i kao „podrška“!?

Dokle?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas