Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Dosta je ‘okupacije’ Brijuna, od onih koji su bježali iz Hrvatske

Objavljeno

na

Približava se ljeto, a i oni koji su pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana stvorili slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, tj. hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, željeli bi uz ostale barem malo ljetovati na moru, kao članovi  KPJ-SDP-a, ako nikako drugačije, a ono po sedam kuna – dnevno.

Zaslužili su.

Stoga  Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) već drugi puta upućuje javnu  zamolbu Vladi Republike Hrvatske i Istarskoj županiji da se hrvatskim braniteljima dodjeli otok Brijuni.

To uopće nije nemoguće, poglavito kad se zna da je dio ovog otoka (Mali Brijuni) „okupirao“ bivši navodni dezerter Rade Šerbedžija i njegova obitelj.

Oni su na ovom otoku (tko im je samo to odobrio?) osnovali obiteljsko kazalište, s nazivom Ulysses, koje tamo djeluje već 19. sezona!

Ove godine obitelji Šerbedžija sezona počinje 12. srpnja – „spektakularnim otvaranjem, velikim koncertom – Rade Šerbedžije!“

Tamo se iz godine u godine sve više okupljaju „umetnici“ iz svih krajeva bivše Jugoslavije, odnosno “regiona“,  kako oni kažu.

Ovaj iznimno talentirani jugoslavenski glumac i njegova još darovitija supruga Lenka Udovički, koja je glavna  redateljica (!?), pod hitno, a u povodu naredne,  20-te obljetnica  „zauzimanja“ ovog otoka trebaju i moraju napustiti taj teritorij koji su osvojili „bez  ispaljenog metka“ te ga predati na daljnje korištenje onima koji nisu bježali 1991., već su ostali i ginuli.

Žalosno je i jadno što hrvatska država ili hrvatske institucije, baš kao i projekte Milorada Pupovca, koji se sprema s traktorom u Bruxelles, financiraju Hrvati.

Za Šerbedžiju i slične „umetnike“ neka se otvore i daju im na korištenje drugi, atraktivni jadranski otoci, poput onih kao što je – Goli otok!

Brijuni ipak pripadaju Junacima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a ne nikakvim „dezerterima, izdajicama“ i sličnim, kako ih nazivaju.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari