Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: Dosta je ‘okupacije’ Brijuna, od onih koji su bježali iz Hrvatske

Objavljeno

-

Približava se ljeto, a i oni koji su pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana stvorili slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, tj. hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, željeli bi uz ostale barem malo ljetovati na moru, kao članovi  KPJ-SDP-a, ako nikako drugačije, a ono po sedam kuna – dnevno.

Zaslužili su.

Stoga  Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) već drugi puta upućuje javnu  zamolbu Vladi Republike Hrvatske i Istarskoj županiji da se hrvatskim braniteljima dodjeli otok Brijuni.

To uopće nije nemoguće, poglavito kad se zna da je dio ovog otoka (Mali Brijuni) „okupirao“ bivši navodni dezerter Rade Šerbedžija i njegova obitelj.

Oni su na ovom otoku (tko im je samo to odobrio?) osnovali obiteljsko kazalište, s nazivom Ulysses, koje tamo djeluje već 19. sezona!

Ove godine obitelji Šerbedžija sezona počinje 12. srpnja – „spektakularnim otvaranjem, velikim koncertom – Rade Šerbedžije!“

Tamo se iz godine u godine sve više okupljaju „umetnici“ iz svih krajeva bivše Jugoslavije, odnosno “regiona“,  kako oni kažu.

Ovaj iznimno talentirani jugoslavenski glumac i njegova još darovitija supruga Lenka Udovički, koja je glavna  redateljica (!?), pod hitno, a u povodu naredne,  20-te obljetnica  „zauzimanja“ ovog otoka trebaju i moraju napustiti taj teritorij koji su osvojili „bez  ispaljenog metka“ te ga predati na daljnje korištenje onima koji nisu bježali 1991., već su ostali i ginuli.

Žalosno je i jadno što hrvatska država ili hrvatske institucije, baš kao i projekte Milorada Pupovca, koji se sprema s traktorom u Bruxelles, financiraju Hrvati.

Za Šerbedžiju i slične „umetnike“ neka se otvore i daju im na korištenje drugi, atraktivni jadranski otoci, poput onih kao što je – Goli otok!

Brijuni ipak pripadaju Junacima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a ne nikakvim „dezerterima, izdajicama“ i sličnim, kako ih nazivaju.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari