Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Druže Mesiću, tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

Objavljeno

na

U nedjelju, 24. travnja u Jasenovcu je održana treća komemoracija, pod vodstvom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH), a kojoj su bili nazočni i bivši (žalosni) predsjednici Republike Hrvatske Mesić i Josipović. Došli su, ruku  pod rukom, i bivši premijer Zoran Milanović, ali i politički kameleoni Predrag Matić i Milorad Pupovac, okićeni crvenim karanfilima, kao „prvomajske jelke“.

[ad id=”93788″]

Svi se oni nisu željeli odazvati službenoj, državnoj komemoraciji, jer, kako su rekli, „vladajuće dužnosnike ne prepoznaju kao iskrene antifašiste“.

No, sjetimo se samo što je ta bratija radila kad su prigodom komemoracije u Vukovaru bile „dvije kolone“. I tamo su, kao i ovdje, Hrvate optuživali da su „ustaše“, ekstremni desničari i tome slično.

Ako ti i takvi ne priznaju, a ne priznaju, službenu, državu komemoraciju, onda se uz ostalo postavlja pitanje: kakvu to poruku  šalju hrvatskom narodu, odnosno onima koji su na vlasti?

Na komemoraciji je ponovno „briljirao“, a tko drugi nego Stjepan Mesić, počasni član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Riječ je o posljednjem zapovjedniku zločinačke JNA, ali i o čovjeku koji je zajedno sa Josipom Manolićem, poznatim Udbašem, svojevremeno navodno želio u Hrvatskoj provesti državni udar, ali mu to nije uspjelo.

Je li se tko zapitao, kako to da je Mesić počasni član partizana-komunista, a da o nekoj takvoj ili sličnoj počasti ne može ni sanjati kad su pitanju hrvatski branitelji? I ne samo to: kad ga je netko vidio ili čuo da govori na nekoj značajnijoj obljetnici hrvatskog Domovinskoga rata, od Vukovara, Gospića do Dubrovnika? Taj čovjek još i danas hoda ulicama sa službenim osiguranjem, koje plaćaju hrvatski porezni obveznici. (sic!) Zašto, zbog čega? Tko mu, na kraju krajeva, bez obzira na njegovu prošlost i komunističku borbu uopće i želi nauditi? Kakav je to uostalom čovjek-političar koji ni nakon  gotovo pet-šest godina što ga nema nigdje u politici ne može otići ni na tržnicu, a da ga ne čuvaju naoružani stražari?

Međutim, Mesić je ponovno, po tko zna koji put, i u Jasenovcu imao obračun s „ustašama“. Ukazivao je na zlo koje nam i danas prijeti od fašizma i ustaša, pa je konkretno izjavio da se na „današnju Hrvatsku nadvio ustaški zloduh!“.

E, sada bi zamolili ovog pomozbog junaka da nam otvoreno, jasno i bez zakulisnih igara kaže imena i prezimena barem desetak ustaša, koji trenutačno djeluju u hrvatskoj politici ili bilo gdje drugdje, a žive i rade u Hrvatskoj. Ako ih ima, a ovaj ih znade, dužan je to reći, odnosno prijaviti ih nadležnim službama, jer će u protivnom ispasti da laže. Da debelo laže!

U svom politikantskom govoru u Jasenovcu, Mesić je općenito rekao tko je danas za njega ustaša. To je onaj tko govori kao ustaša, tko zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, tko ističe njihovo znakovlje i simbole, tko pjeva njihove pjesme…- istaknuo je zapovjednik zločinačke JNA.

Pa, ako je tako, onda dragi druže i gospodine, karte na stol.

Tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

U protivnom, ako ne odgovoriš, ispast ćeš lažov, mutikaša i čovjek koji ruši aktualnu hrvatsku vlast, gazi hrvatske branitelje,  mokri i čini veliku nuždu  po Domovinskome ratu.

Nitko i ništa!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Grad Đakovo postavio zastave na vrh Katedrale

Objavljeno

na

Objavio

U čast Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji grad Đakovo na inicijativu Gorana Pešuta je postavio zastave na vrh Katedrale

PD Đakovo i HGSS-a Mario Pinjuh

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Akademik Pečarić: Hoće li Thompson pjevati na dočeku Vatrenih!?

Objavljeno

na

Objavio

Poslao sam Thompsonu tekst THOMPSONA NE ŽELE NA DOČEKU VATRENIH! Odgovorio mi je:

Prije 10 min su me zvali Modrić i Dalić i žele da ih ja dočekam!

Očito su svjesni da ih vlast omalovažava kada ne pozivaju onoga s čijim su pjesmama slavili pobjede. Zapravo stvari su još i gore. Thompson je u „Bujici“ rekao da su ga zvali na doček. Tko bi to bio ako ne oni koji su pjevali njegove pjesme i koji su bili napadani zbog toga. Sada su vidjeli program dočeka u kome se ne spominje Thompson i reagirali su Dalić i Modrić. Reagirali su kao rukometaši prije 15 godina. Jer sigurno su to tražili na nekom drugom mjestu i tu su im odgovorili:

Što si umišljate? Niste važni vi nego mi!

Ne čudi što je Vladimirov komentar mog teksta bio:

„Naši miljenici pokazati će svoju čvrstinu i vjeru u BOLJU Hrvatsku ukoliko odbiju doček bez Thompsona.“

Zapravo, s vatrenima je Thompsonovu pjesmu „Lijepa li si“ pjevala i Predsjednica.

Omalovažava li na taj način onaj dio hrvatskih vlasti koje je prozvao pater Ike Mandurić i nju?

Već sam konstatirao kako je Marko Ljubić predvidio da će se početi događati nešto slično. Vjerojatno i nije bilo teško predvidjeti kada znamo kakvu imamo vlast. Znamo da je zadaća vlasti da poništi ono o čemu piše prof. Tomac:

Za mene je najvažnije što su naši nogometaši na čelu sa Zlatkom Dalićem na djelu pokazali što to znači biti Hrvat. Njihov primjer probudio je uspavano hrvatstvo i u narodu. Dakle, ne radi se samo o velikom sportskom uspjehu nego se radi prije svega o buđenju hrvatskog naroda, radi se o stvaranju svijesti da bez ljubavi i spremnosti i žrtve nema budućnosti ni hrvatskog naroda ni hrvatske države.

https://kamenjar.com/prof-dr-sc-zdravko-tomac-samo-emocionalni-hrvati-trebaju-upravljati-hrvatskom-drzavom/

Sjetimo se samo na ono što nas je podsjetio biskup Košić: svi branitelji naših napadnutih gradova u Hrvatskoj bili ili osumnjičeni i bačeni u pritvor, ili osuđeni na zatvor.

https://kamenjar.com/biskup-kosic-duro-brodarac-je-simbol-obrane-grada-siska-i-okolice-u-domovinskome-ratu/

Zato je važno da već sada Vlast pokaže svojim gazdama da ne drže mnogo ni do Dalića ni do Modrića!

Da je to važno govori mi činjenica kako nitko ne piše o tome da Thompsona neće pozvati na doček. Ni moj tekst nije nitko objavio.

I to je dobro za vlast. Zašto?

Pa to je vrlo suptilna poruka i isprika svjetskim moćnicima zbog neuspjeha u obuzdavanju naših nogometaša koji su bitna karika u rastu ponosa kod Hrvata.

A činili su sve. To im je bila močvara. Pomagali su u kažnjavanju Joa Šimunića čak toliko da je i Ustavni sud tvrdio da je on imao u glavi 2. svjetski rat a ne hrvatske branitelje kada je uzvikivao HOS-ov pozdrav. Branitelja Thompsona proganju od 2000.-e zbog istog. Crtali su kukasti križ da bi se kaznila reprezentacija da joj se onemogući bilo kakav uspjeh. Itd, itd. A sada kada vatrene veliča čitav svijet odbijaju im da sami odluče tko će ih dočekati.

Zapravo razmišljao sam trebam li napisati podrugljivo pismo svjetrskim moćnicima u ime hrvatskih političara u kome bi im se ispričao zbog sramotnog ponašanja vatrenih (tj. „crne legije“) što su napravi ovo što jesu usprkos svemu ovome što su naši političari napravili da bi se – po želji i svjetskih moćnika (ali i Predsjednika Srbije) – napravila Hrvatska bez ponosa.

Ipak mi se čini poštenije dati što sam odgovorio Thompsonu. Naime, oni koji su čitali nekoliko mojih zadnjih tekstova znaju da je Thompson (uz Stanka Šarića i Dražena Žanka) bio moj gost na svečanoj večeri konferencije koju su moji suradnici organizirali povodom mog 70-og rođendana. Na otvaranju je o meni govorio nekadašnji predsjednik Švedskog matematičkog društva i tom prigodom kazao kako me kolege zovu „the king of inequalities“. U prikazu otvaranja Konferencije na Laudato TV to je posebno istaknuto. Zapravo je i mene iznenadio s tim. Znao sam da me tako zovu rumunjske kolege jer su njihovi studenti u Lahoreu to rekli mojiom studentima. Zato sam pitao kolegu prof. dr. sc. Ivana Perića koji je više puta i bio u Lahoreu je li mu to on rekao. Ali nije. Zato sam se mogao našaliti uspoređujući se s ljudima koji su toliko učinili za Hrvatsku, a čiju želju ipak vlast ne poštuje. Napisao sam Thompsonu:

„Zapravo sam ja prošao mnogo bolje od Dalića i Modrića“: Na konferenciji priređenoj u moju čast pjevao je Thompson, a njima neće!“

Da, izgleda da ove naše u vlasti još uvijek plaši matematika, pa se preplašiše što je netko nekakav kralj u njoj.

Ali, jeli im pametno da su i dalje protiv hrvatskog naroda, jer kako reče pater Mandurič:

Otela se.
Svima se otela!
Hrvatskim izdajnicima i svjetskim ignorantima ova moja Hrvatska.

Zaustavite vrijeme, stanite svi! Da budemo dostojni gledati kako živi i kako je lijepa njena duša, ta mala… ta velika Hrvatska.

https://kamenjar.com/pater-ike-manduric-zaustavite-vrijeme-stanite-svi/

Da, otela vam se Hrvatska!

Josip Pečarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori