Connect with us

Vijesti

Mladen Pavković: Fašisti orgijaju usred Beograda, a svi šute. Pa i – Vučić!

Objavljeno

on

PIXSELL

A što je sad pak ovo? U centru Beograda, u nedjelju, 4. veljače, održan je četnički skup podrške rehabilitaciji Milana Nedića (2. rujna 1878. – 4. veljače 1946.), koji se u II. svjetskom ratu stavio na stranu Nijemaca, odnosno fašista.

Relativno veliki broj okupljenih srbijanskih fašista uzvikivali su dobro znane fašističke parole te u znak podrške svojem idolu mlatarali s rukama poput Hitlera i njegovih obožavatelja. Policija je cijelo vrijeme štitila fašiste, tako da ni jednom nije pala ni vlas s glave! Uz to, javno su  slavili i Nedićev rođendan!

Nijemci su 1941. ovom  ratnom  zločincu povjerili upravljanje okupiranom Srbijom. Prihvatio je mjesto marionetske vlade, nazvane Vlada narodnog spasa, koja je poznata i kao Nedićeva Srbija. Tereti ga se za mnoge zločine prema nedužnim ljudima, a tijekom Nedićeve uprave u II. svjetskom ratu uništeno je ili opljačkano oko 6500 knjižnica, 1700 škola, 30 fakulteta, 19 muzeja, 7 kazališta, 52 pravoslavne crkve i manastira, 216 džamija, 63 sinagoge i više od 6o raznih znanstvenih ustanova. 4. listopada 1944. Nedićeva vlada je raspuštena, a on bježi u Austriju, odakle su ga britanske snage predale jugoslavenskim partizanima. Početkom veljače 1946. navodno je u beogradskom zatvoru počinio samoubojstvo, skočivši kroz prozor.

Sada srbijanski četnici ponovno traže njegovu rehabilitaciju.

O ovom divljanju četnika i fašista u centru Beograda, Hrvatska uglavnom šuti, ili marginalizira ovaj skup. S druge pak strane Hrvati ni na koncertu domoljubnih pjesama ne smiju biti viđeni s crnim majicama, a još je gore, ako netko od njih uzvikne „Za dom spremni“. Srbi nas odmah proglašavaju ustašama, koljačima… Čudno je da o ovom skandalu ništa „ne zna“ ni Milorad Pupovac ili ona“baba“ koja vodi Documentu. Ne javljaju se ni brat ni sestra Pusić, a bome ni onaj jadni i bijedni glumac Vilim Matula, koji je odlično pjevao na komemoraciji Predraga Lucića u Zagrebu.

U Hrvatsku uskoro stiže u službeni posjet i predsjednik Srbije Aleksandar  Vučić. I on se sprema da nam i dalje drži lekciju o Hrvatima kao ustašama i genocidnom narodu.

A mladi i stari fašisti bez problema, i s njegovim „blagoslovom“, okupljaju se i orgijaju usred Beograda!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR