Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Gdje Šešelj stane, tu Vučić nastavi

Objavljeno

-

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić nastavlja s teškim optužbama, a koje se odnose na Vojno-redarstvenu operaciju Oluja. Tako je u programu televizije B92 uz ostalo ponovno naglasio da će „još mnogo godina proteći dok netko u Hrvatskoj razumije kakav je zločin bila Oluja“, odnosno da je Oluja „najveće etničko čišćenje nakon II. svjetskog rata“!

[ad id=”93788″]

Na taj način još je jednom dao do znanja da Srbija ni u kojem slučaju ne priznaje da je bila agresor na Republiku Hrvatsku te da su za Domovinski rat podjednako krivi jedni i drugi ili bolje rečeno opet je izjednačio agresora i žrtve.

Također traži od Hrvata, kako je rekao, da „pognu glavu pred našim žrtvama, pred našim odsječenim glavama“…

Na taj način Vučić, inače i sam sudionik Domovinskoga rata, ali samo s četničkom kapom na glavi, i dalje „dolijeva ulje na vatru“ ili bolje rečeno: gdje Šešelj stane, tu ovaj nastavi!

No, ono što je najgore od svega je činjenica da na ovu četničku propagandu, neistine i laži, nema gotovo nikakvih reakcija hrvatskog političkog vrha, da se ne javljaju ni Udruge proizašle  iz Domovinskoga rata, (svaka čast iznimkama), kao da nam je svejedno tko i kako po nama pljuje i bljuje.

A srbijanski premijer, prije svega, nanosi tešku nepravdu prema nevinim žrtvama, ne samo u Hrvatskoj već i u Bosni i Hercegovini.

Samo u Hrvatskoj dosad je otkriveno 145 masovnih grobnica.

Na taj način, tim svojim namjernim iskrivljavanjem suvremene povijesti, neprestano poziva i ostale Srbe da i dalje mrze Hrvate i Hrvatsku, ako zbog ničega drugoga, a ono zbog Oluje. Njega ne zanimaju činjenice. Naime, postoje i službeni zapisi da su Srbi iz Knina te 1995. pobjegli kao „zečevi“, da nisu, kako im je rekao i njihov vođa Slobodan Milošević branili tzv. Republiku Srpsku Krajinu ni dva dana te da od njihovih „traktorskih“ i inih kolona po cesti nitko im živ nije bio u mogućnosti pomoći.

Vučić se pravi lud da ne zna što se primjerice dogodilo Hrvatima u bosanskoj Posavini, ili pak u Vukovaru, Pakracu, Škabrnji, Dalju, Šibeniku, Karlovcu, Osijeku, Voćinu i brojnim drugim gradovima i mjestima.

Srbi su gađali čak i Zagreb, dok ni jedna hrvatska granata nije pala na Beograd, Novi Sad ili pak Niš.

Srbijanski premjer nikako da shvati da su Srbi bili agresori i da se rat vodio u Hrvatskoj i BiH!

No, nakon ovakvih izjava Vučića o Oluji, o kakvoj tu suradnji i dobrosusjedskim odnosima može biti riječ?

Hrvatski veleposlanik u Srbiji odmah je nakon emisije televizije B92 (a prije toga nakon cijelog Šešeljevog cirkusa) trebao biti povučen iz Beograda, dok se ne utvrdi što je bilo prije – kokoš ili jaje?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari