Pratite nas

Vijesti

Mladen Pavković: General Markač je u pravu kad tvrdi da je detuđmanizacija posvađala hrvatski narod

Objavljeno

na

Častan i ugledan hrvatski general Mladen Markač izjavio je u Glini (3.8.2019.), gdje je otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, da je Oluja bila politički opravdana, vojno besprijekorno izvedena i moralno čista, a cijeli Domovinski rat pravedan i oslobodilački, tako da danas ponosno živimo u slobodnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj. Nezadovoljan je, međutim, što nije ostvaren život kakav su branitelji u ratu očekivali, a zato je,  kazao je, kriva „detuđmanizacija koja je posvađala hrvatski narod“.

Sve je to točno. Međutim, za sve ono što nam se danas događa, osim detuđmanizacije, „krivi“ su i hrvatski branitelji, koji su nakon prolivene krivi u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu „bez ijednog ispaljenog metka“ prepustili hrvatsku državu pojedinim političarima i politikantima, koji su nas (svaka čast iznimkama) svojom demagogijom, neznanjem, pa i „mržnjom“ prema Hrvatima i hrvatskoj državi doveli tu gdje jesmo.

Glavni akteri detuđmanizacije bili su Ivica Račan, Stjepan Mesić, Ivo Josipović i Ivo Sanader. Njima se na određeni način može priključiti i čovjeka koji je zalutao u politiku – Zoran Milanović, a koji danas besramno traži svoje mjesto za predsjednika Republike.

Nakon prerane smrti ratnog ministra Gojka Šuška i  dr. Franje Tuđmana, i u HDZ-u, u stranki, koju je stvorio prvi hrvatski predsjednik, i koja također ima izniman  obol u stvaranju države, popustili su, najblaže rečeno, u zaštiti imena i djela čovjeka koji je bio nacionalni ponos Hrvata i kojem uvijek moramo biti zahvalni.

Tek nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika dolazi  među ostalim do procvata lopovluka, a na površinu su izbili i neki njihovi dojučerašnji prvi suradnici poput bivšeg Udbaša Josipa Manolića i drugih, koji su čak javno govorili da je „Udba stvorila hrvatsku državu“.

Mesić, kojeg su dva puta birali za predsjednika države, što je sramota kakva se ne pamti u hrvatskoj povijesti, jedno vrijeme bio je na čelu onih koji su blatili i gazili ime Franje Tuđmana, iako bez njega ti i takvi nisu se mogli uspješno kandidirati ni za čelnika neke općine. Osim toga, Mesić će ostati upamćen i po protjerivanju najznačajnijih hrvatskih generala iz Hrvatske vojske, kao „lopov“ koji je navodno otuđio milijune eura koje su mu dali hrvatski građani iz Australije za pomoć u stvaranju hrvatske države, sramnom svjedočenju protiv Hrvatske i Hrvata u Haagu, pričanje najgnjusnijih viceva na račun dr. Tuđmana itd. i tako redom.

Nije se svojedobno smjelo dopusti da Mesić i Manolić, „drug do druga“, sami napuste HDZ-e, već ih je trebalo (da se malo našalimo) „izbaciti “ i ne im dozvoliti da njihova zlodjela prođu nekažnjeno.

U svakom slučaju, detuđmanizacija je u našem društvu ostavila  posljedice poput razornog potresa, iako kako godine idu ime i djelo prvog demokratski izabranog predsjednika RH poprima, prije svega kod većine  naroda, veliki i neoborivi značaj.

Nu, u svakom slučaju general Markač je odlično primijetio da je „detuđmanizacija posvađala hrvatski narod“ i ni krivog ni dužnog mrtvog Josipa Broza Tita, jednog od deset najvećih svjetskih krvnika, sramotno dovela u „prvi plan“.

To je nama naša borba dala.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu Zagrebu

Objavljeno

na

Objavio

NEDJELJA 17. studenog u 18 sati  jednakovremeno paljenje lampaša duž ulice grada Vukovara u Zagrebu (9 km) i u 18.30 sati središnji događaj ispred Spomenika dr. Franji Tuđmanu, kod koncertne dvorane V. Lisinski

uz nazočnost svih sudionika akcije – paljenje lampaša u obliku slova VUKOVAR i KRIŽA sa svijećom, koju palimo “Vukovarskim svijetlom mira”, molitva i kraći program, podržan od hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika

PONEDJELJAK 18. studenog u 19.00 sati – Sv. Misa za sve branitelje i žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovine Hrvatske u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode (za cijeli grad Zagreb) i nakon Sv. Mise – u 20 sati   koncert: “ZAPAMTITE VUKOVAR”

uz sudjelovanje Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske, Zbora i orkestra Policijske akademije, te hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Bulj pozvao na uključivanje vojske u zaštitu granice

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

U saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (OSRH) Mostov Miro Bulj pozvao je u srijedu da se vojska čim prije uključi u zaštitu granice s obzirom na ilegalan ulazak migranata u Hrvatsku.

Bulj kaže da prema zakonu vojska može obavljati policijske poslove i da ju je potrebno čim prije uključiti u zaštitu granica upozoravajući da je ugrožena imovina i stanovništvo uz granicu.

“Ne može četiri do pet policajaca čuvati na stotine tisuća metara granice”, istaknuo je i pozvao ministra unutarnjih poslova da uputi zahtjev Ministarstvu obrane.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić potvrdio da je prema izmjenama zakona iz 2016. vojska može asistirati policiji u zaštiti državne granice. No ističe kako hrvatska policija odlično radi svoj posao i da treba vjerovati ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću koji kaže da nema potrebe za angažmanom vojske.

“Hrvatska vojska je u svakom trenutku spremna intervenirati,  što smo bezbroj puta dosad dokazali – bilo da je riječ o prirodnim nepogodama ili o požarima, poplavama, i ako bude bilo potrebe i ako bude tako ocijenjeno da se vojska treba  angažirati – ona će se u roku od nekoliko sati angažirati”, kazao je.

Predstavljajući izmjene  Zakona o službi u OSRH Ivić je kazao da se njima predlaže  omogućavanje pohvaljivanja i nagrađivanja na razini satnije, mogućnost rasporeda djelatne vojne osobe na ustrojbeno mjesto dva čina više te ukidanje ograničenja za izvanredno promaknuće u činove kada postoje posebne zasluge.

Osim toga, povećava se dobna granica za upućivanje vojnih osoba na izobrazbu s ciljem stvaranja uvjeta za promaknuće u viši čin, dodao je.

S obzirom na prvi slučaj stradavanja hrvatskog vojnika u misiji u inozemstvu, izmjenama zakona uređuje se i problematika pogibije i teškog stradavanja u obavljanju službe, odnosno prva koja ostvaruje obitelj hrvatskog vojnika. Dodatno se uređuju i prava na troškove prijevoza za vojnike.

“Izmjenama se određena rješenja poboljšavanju radi povećanja funkcionalnosti i daljnjeg unapređenja obrambenog sustava”,  rekao je Ivić naglasivši da su sredstva za primjenu zakona osigurana u proračunu za iduću godinu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari