Connect with us

Kolumne

Mladen Pavković: General Rojs je na slobodi i osniva novu stranku

Objavljeno

-

Foto: Davor Kovačević

General Ljubo Ćesić Rojs prošle je godine osuđen na godinu dana zatvora, a kazna mu je zamijenjena za rad za opće dobro.

Osuđen je jer je svojedobno Nogometnom klubu Dragovoljac otpisao tri milijuna kuna, a hrvatskim klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a. Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, kako su rekli, oštetio Republiku Hrvatsku.

General je od prvih dana tvrdio da je nevin i da se s tom presudom nikako ne može pomiriti, tim prije jer je sve radio po zakonu. Odmah je nadodao da je „to nama naša borba dala“ te da ne će ići „guliti krumpire“.

Međutim, kaznu je služio u zagrebačkom Domu za starije i nemoćne Ksaver, gdje ga je među ostalim posjetio i general Ante Gotovina.
No, ovih dana, popularni Rojs, nakon više od 4 mjeseca, 97 radnih dana, odnosno 730 radnih sati odslužio je svoju kaznu!

Tim povodom u Ksaveru je priredio i veliki oproštaj, a štićenici ovog doma nisu krilu zadovoljstvo što su imali prigode, makar i na ovakav način, surađivati s ovom legendom Domovinskoga rata.

Rojs je najavio da se u svezi svoje presude žalio višim sudovima, a ako treba ići će i do Suda za ljudska prava u Strasbourgu. Rekao je također da je time zatvorio jednu stranicu svoga života, a da će se sada više posvetiti politici, odnosno da će osnovati i novu stranku, jer nije zadovoljan dosadašnjim radom HDZ-a.

– Da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman živ vjerojatno bi se odrekao ove i ovakve stranke! –ljutito je nadodao.
Nu, kako bilo da bilo, Rojs je ponovno na slobodi!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas