Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Gospodine Zuroff, dosta nam je vaših „popovanja“

Objavljeno

na

Na prijedlog Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), kojoj je čelu moja malenkost, Gradska skupština Grada Zagreba dodijelila je ovogodišnju nagradu Grada Zagreba za područje filma i kazališne umjetnosti jednom od najboljih i najcjenjenijih hrvatskih redatelja – Jakovu Sedlaru. No, nije bilo lako ni Sedlaru ni nama, jer čim su saznali da je Odbor za dodjelu nagrade odlučio istaknuti ovog velikog hrvatskog umjetnika za nagradu, odmah su skočile razne udruge i pojedinci vezani uz Tita, partiju i komunizam, a koji zapravo ne vole i nikada nisu voljeli sve što hrvatski diše. Čak je i u vrijeme glasovanja pred zgradu Gradske skupštine stiglo pet-šest „pomozbog“ aktivista na čelu s nekim čudnim glumcem Vilimom Matulom i protestiralo, kako protiv Sedlara, tako i protiv ustaštva u Hrvatskoj! Gdje su oni vidjeli i gdje vide ustaše znaju samo oni. Ali glumci ko glumci (Matula je poznat kao baron Munchauzen!¨) i šećer mogu pretvoriti u sol.

Protiv nagrade Jakovu Sedlaru oglasio se i nitko drugi nego „lovac na naciste“, sve jadniji Efraim Zuroff, kojeg malo tko više i doživljava ozbiljno. Taj kao da je išao u školu Stanimirovića, Pupovca, Teršelić ili Pusića. Teško je nabrojiti sve gluposti koje je tom prigodom rekao, ali, odakle pravo tom i takvom „lovcu“ da kaže:

  • „Otvoreno pozivam da odbacite bilo kakav prijedlog da se nagradi Sedlara, čijem je radu mjesto u kanti za smeće hrvatske povijesti i nije vrijedno odobravanja ni priznanja“ – poručio je Zuroff koji se tako pridružio predstavnicima židovske i srpske nacionalne manjine te antifašistima, koji su kao i on digli svoj glas protiv Sedlarovog „glasnog, upornog i dubokog historijskog revizionizma“.

Inače, ovo nije prvi puta da Zuroff napada Hrvate. Sjećamo se da je tražio smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Ustvrdio je i kako je nedvojbeno da postoje „elementi u hrvatskom društvu koji izražavaju nostalgiju za ustaškim režimom i NDH“. Hvalio je i hvali bivše žalosne predsjednike RH Josipovića i Mesića, a „pljuje“ po predsjednici Kolindi Grabar – Kitarović. Bio je i još je uvijek protiv proglašenja svetim kardinala Alojzija Stepinca, jer, kako je rekao, takav čin „samo bi pomogao onima koji žele iskriviti sliku o 2. svjetskom ratu i holokaustu.“

Taj čovjek ne živi u Hrvatskoj. Još manje zna, a trebao bi znati, što je naša država prošla tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Jer da zna onda bi svoju „oštricu“ uperio prema agresorima, Srbiji i Crnoj Gori, ali za njih baš kao i za zločinačku JNA i domaće izdajice uvijek bira riječi i nikada ih tako oštro i glupo nije napadao.

Također se postavlja pitanje: tko Zuroffu dostavlja informacije, koje sliče kao jaje jajetu iz raznih biltena  pupovca i pusića? Što se uopće (lažima) miješa u hrvatsku politiku? Pa, neće valjda on određivati smjer kojim ide naša država, ili pak još gore biti sudac svemu što hrvatski diše! A kakav je to „lovac u mutnome“ najbolje se vidi i po tome što „svako malo“ daje neke intervjue medijima u Republici Srpskoj ili Srbiji, koje ga drže za „heroja“.

Stoga, gospodine Zuroff, ako vam nešto nije jasno –pitajte, barem to nije sramota.

Osim toga, morali bi znati da nacisti i ustaše više ne žive u Hrvatskoj, a da četnika, koji ne odustaju od gesla, „tamo gdje je jedan Srbin je Srbija“, ima kao „mladog graha“ – tamo DALEKO!

S obzirom da je ugledni i cijenjeni hrvatski redatelj ipak i više nego zasluženo dobio nagradu Grada Zagreba unatoč svim vašim (i ne samo vašim) bezobraznim i drskim protivljenjima, uvredama i klevetama, dovoljno govori da nam je dosta vaših „popovanja“!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Hod za život glas je razuma i savjesti, a ne ulaženje u bilo čiju intimu

Objavljeno

na

Objavio

Neki bi zabranili izlazak na ulice onima koji se za očuvanje života bore mirnim dostojanstvenim šetnjama. Zatvarali bi, tukli, osuđivali i tko zna što sve ne.

U ime “demokracije”, “slobode” i “ljudskih prava”.

Čudna neka mjerila. Kad se LGBTIQ aktivisti okupe, skidaju na javnim mjestima, ližu se i ljube po trgovima gradova, viču, vrijeđaju i nose skaredne transparente (poput onoga “ŽIVJELA PERVERZIJA!”), za neke je to “super”, “krasno”, “napredno”, “cool”. Takve povorke čuvaju stotine policajaca i budno paze da im tko ne bi dobacio kakvu ružnu riječ – iako rade na javnim mjestima ono što je inače kažnjivo zakonom kao “narušavanje javnog reda i mira”.

Čujemo, čak i od javnih osoba (koje sad neću imenovati zbog izborne šutnje) kako mi koji se zalažemo ZA ŽIVOT, zamislite, “ULAZIMO U INTIMU ONIH DRUGIH!”.

Od svih objeda i nebuloza koje izriču protivnici života, ovo je jedna od najvećih.

Narod koji izlazi na ulice hodajući za život nema iza sebe nikakvu instituciju, niti je riječ o hijerarhijski organiziranoj manifestaciji u kojoj bilo tko odozgo “vuče konce”. Građanska inicijativa ‘U ime obitelji’ jeste organizator, ali ona nije nikakav vrhovni arbitar niti redatelj ovih akcija. Nije to kazališna scena. To je moralni stav širokih slojeva našeg naroda prema najvažnijem od svih pitanja: PRAVU NA ŽIVOT ONIH NEROĐENIH KOJI NEMAJU MOGUĆNOSTI OGLASITI SE, A ČIJI SE ŽIVOTI TAKO BEŠĆUTNO SVAKODNEVNO GASE VOLJOM ONIH KOJI DO ŽIVOTA NE DRŽE.

Jako je dobro poznato kakav je stav naše Crkve, pa i svih dosadašnjih papa (uključujući i aktualnog papa Franju) o ovom pitanju. To su OZAKONJENA UBOJSTVA. To je zločin protiv Boga, Čovjeka i ljudske naravi.

Narod koji izlazi na ulice – diljem svijeta, ne samo u Hrvatskoj – u ime očuvanja života ne diže nikakve revolucije, ne traži nasilne prevrate, ne zagovara progone, nitko ne ulazi u bilo čiju intimu i pravo odlučivanja o sebi i svome tijelu.

To je GLAS RAZUMA I SAVJESTI  i na volju svakomu hoće li ga prihvatiti ili neće.

Izađimo na ulice uvijek kad osjetimo da su ljudski život ili prava nerođenih ugroženi.

Nitko nam to neće niti može zabraniti!

Ponosan sam što ZA ŽIVOT hodaju deseci tisuća ljudi.

Veličanstveni su to skupovi koji dokazuju da još uvijek nije sve izgubljeno ni za nas, mali hrvatski narod.

Na agresiju i riječi mržnje nećemo odgovarati istom mjerom.

Nas je Krist Spasitelj podučio moralnim načelima i vrijednostima života i ljudskog bitka, to znamo i toga se držimo.

Upravo zato i HODAMO…ZA ŽIVOT, jer veće i dragocjenije vrijednosti od ljudskoga života nema.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

NZH: Nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se nećemo ispričati

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Neovisni za Hrvatsku reagirali su na facebooku na zahtjev Etičkog povjerenstva koji zahtjevaju da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone “spornu” fotografiju u obliku predizbornog plakata na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku: “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu”. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

NEOSNOVANO UPOZORENJE ETIČKOG POVJERENSTVA

– Na prijavu Državnoga izbornog povjerenstva i novovjekog AFŽ-a (Mreže antifašistkinja Zagreba), Etičko povjerenstvo uputilo je upozorenje NEOVISNIMA ZA HRVATSKU i našemu kandidatu, generalu Željku Glasnoviću zbog fotografije u obliku predizbornog plakata na kojem se general Glasnović obraća „jugozomboidima“.

Etičko povjerenstvo, odreda sastavljeno od dičnih antifašista i naprednih mislilaca stasalih u samoupravnome socijalizmu, zahtijeva da se taj plakat ukloni i da se i mi kao stranka i general Glasnović „javno ispričamo“ zbog njegova objavljivanja.

Upozorenje otklanjamo s indignacijom. Fotografija i plakat generala Glasnovića upravljen je jugozomboidima (što je termin koji je general Glasnović bezbroj puta bez ikakve sankcije upotrijebio u Hrvatskome saboru, a i inače u javnome životu!), te ima jasnu obrambenu poruku: „Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku“, ali će se taj njihov plan razbiti o hrvatsku šaku. Tako je bilo i 1991./92., a tako će biti i sada.

Prema tome, nikakvim jugozomboidima, njihovim sljednicima i zaštitnicima se ne ćemo ispričati (nego ponavljamo: njihov će se plan nasukati i danas i sutra!), a hrvatskomu se narodu nemamo zašto ispričavati.

On je uz nas, a mi smo uz njega – vrijeme je za Hrvatsku!

Neovisni za Hrvatsku

Etičko povjerenstvo traži da Glasnović ukloni izborni plakat

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari