Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Hrvatski orjunaši mogli su pobiti i pola stadiona

Objavljeno

on

Ne, za ovo se nismo borili! Skupina hrvatskih huligana bez problema je ušetala na nogometni stadion u ST. Etienneu na kojem se odigravala nogometna utakmica Europskog prvenstva između Hrvatske i Češke. U samo nekoliko minuta osramotili su Hrvatsku, ali i policiju Francuske, koja se inače bori protiv terorista ISIL-a. Sad se svi pitaju kako se to moglo dogoditi? Relativno mala skupina hrvatskih branitelja 1991. s uspjehom se suprotstavila srpskim i inim agresorima, a poglavito zloglasnoj JNA, koja je bila treća ili četvrta vojska u Europi. A mi ne možemo već godinama zaustaviti ne veliki broj huligana, koji ne samo u Hrvatskoj, već diljem Europe ruše sve što su stvorili oni koji su bili prvi kad je trebalo.

[ad id=”93788″]

Jedan od istaknutijih hrvatskih branitelja Roko Mijić, inače umirovljeni brigadir HV-a i  zamjenik zapovjednika Operativne grupe Sinj Ante Kotromanovića također je silno ogorčen i razočaran.

  • Kako i ne bi bio? Postoje snimke, postoje svjedoci, zna se tko su ti ljudi, a ništa se ne poduzima. Oni jednostavno trebaju ostati u Francuskoj i treba im se suditi po njihovim zakonima, kao teroristima. Ako su mogli unijeti sva ta pirotehnička sredstva, uključujući i „topovski udar“ onda su mogli unijeti i klasične bombe i „potući“ pola stadiona. Mene sad zanima: tko su oni, imenom i prezimenom, tko ih financira, tko ih štiti…? Nije dovoljno da se tim ljudima samo „zabrani“ ulazak na stadione. Osim toga, kako to da hrvatska policija „ne može“ otkriti tko je autor fašističkog znaka na Poljudu? No, kad zbrojiš dva i dva, sve je jasno!- kaže Mijić, kojeg podržava i veća skupina hrvatskih ratnih zapovjednika.

Međutim, pitamo se, gdje su sada sve te silne skupine koje svako malo po Zagrebu protestiraju na sve ono što hrvatski diše? Kako to da se ti i takvi ne javljaju, da javno ne protestiraju na Trgu bana Jelačića ili na Trgu sv. Marka? Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla „dosta“ tim i takvim orjunašima, odmah se oglasila, ali ne i tzv. ekstremni ljevičari okupljeni oko Zorana Milanovića, koji se prave da ih takve stvari „ne zanimaju“.

Ovo sve što se događa s hrvatskom nogometnom reprezentacijom je nastavak borbe protiv Hrvatske. Naime, mi smo pobijedili u ratu, nogometaši pobjeđuju u miru, a sve to gaze i bacaju u blato oni koji nisu sudjelovali u obrani hrvatske Domovine, ili su pak djeca očeva i majki bivših Udbaša, koji se neprestano bave prepoznatljivim metodama.

Neka nam sad hrvatska i ina policija ne kaže kako „ne znaju“ imena nogometnih huligana, a još manje da će dobiti „zasluženu“ kaznu ne ulaska u stadione. Ako proganjaju hrvatske branitelje (još uvijek) što je s teroristima s nogometnih i inih stadiona?

Mladen Pavković

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari