Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Ima li kraja Mesićevim lažima i podmetanjima?

Objavljeno

na

U prvu ovogodišnju tv emisiju Nedjeljom u dva  Aleksandar Stanković doveo je svojeg starog znanca – Stjepana Mesića. Prema onome što smo vidjeli i čuli, cilj ovog gostovanja bilo je unaprijed dogovoreno „pranje ruku“ navodnog najvećeg hrvatskog izdajice. Emisija je protekla u prijateljskom „časkanju“ , a u kojoj baš ništa novoga nismo čuli, osim ponavljanja laži. Jednom riječju, kakva su bila (dogovorena) pitanja, takvi su bili i odgovori.

  • Danas se događa jedna pošast, a to je da se mijenja povijest, da se pobjednici iz Drugog svjetskog rata proglašavaju gubitnicima, a gubitnici pobjednicima. Imamo i mlade ljude koji ne shvaćaju o čemu se radi. Krivac za to je obrazovanje – rekao je među ostalim bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske.

Kao prvo, to nije istina. Nitko ne dovodi u pitanje pobjedu u II. svjetskom ratu, a još manje da se nešto takvoga uči u školama. Naime, „pola“ udžbenika iz povijesti i dalje je posvećeno partizanima i drugu Titu, dok se o Domovinskome ratu vrlo malo ili uopće ne uči. Taj kontraverzni politikant u „mijenjanju“ povijesti vidi ustaše, lošu politiku HDZ-a i časnog i uvaženog prvog predsjednika RH i vojskovođu dr. Franju Tuđmana, kojeg je početkom devedesetih „držao za ruku“ i zahvaljujući kojem je došao na vlast, što je bila jedna od najvećih Tuđmanovih greški. Kakav II. svjetski rat? O njemu je, poglavito u vrijeme Tita, napisano toliko da to još desetljećima ne mogu isprati sve vode Save i Dunava. Problem je unatoč toga sve ono što se događalo nakon 1945., ali o tome se nisu postavljala pitanja ni govorilo u ovoj emisiji.

Kad je bilo riječi,  je li navodni najveći hrvatski izdajica bio Udbaš, ovaj je naravno rekao da su to „besmislice“ i preko toga je čuvani Aca prešao kao spužvom preko ploče. Međutim, da je Mesić surađivao sa Udbom to navodno već i vrapci znaju, a da je uistinu tome tako ne bi mu godinama bio glavni prijatelj i suradnik Udbaš Manolić, koji se i danas isključivo  druži s takvima kakav je i sam.

Ne znamo gdje i dalje razni mesići neprestano u Hrvatskoj vide ustaše, ali da mi svako malo vidimo i gledamo bivše Udbaše i protivnike Hrvatske jasno je kao jedna plus jedan.

Mesić se žalio da nije zadovoljan gospodarskim i inim stanjem u državi, a na njezinom čelu na žalost bio je čak dva puta. Što je napravio u tom razdoblju, mislimo dobroga i pozitivnoga? Svojom politikom toliko je unazadio  hrvatsku državu da još ni tri generacije neće isprati mulj i smeće koje  je donio.

Govorio je i o hrvatskoj politici u BiH, ali i ismijavao aktualnu predsjednicu Republike Kolindu Grabar – Kitarović. Jadnik, On je zadnji čovjek koji ima pravo o tome i tako  pričati. Za američkog predsjednika je rekao da je „amater“. Smiješnog li čovjeka. Ako je Donald Trump „amater“ onda je on bio i ostao diletant, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina.

Stoga bi i nakon ove (dogovorene) emisije jedna od poruka ovom zadrtom Jugoslavenu bila: Idi brate, pokri se po glavi i ne gluparaj više!

Higijene radi!

Mladen Pavković

Mesić u NU2 – ‘Besmislice su da sam surađivao s UDB-om’

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VIDEO – Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini

Objavljeno

na

Objavio

Marijan Živković je otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja, pilota Hrvatske vojske Marka Živkovića i otac poginulog ratnog heroja, vukovarskog branitelja Nikole Živkovića ubijenog na jučerašnji dan 1991. u Vukovaru.

Nakon što su hrvatske vlasti 2013. godine protivno članku 8 Ustavnog zakona o pravima etničkih manjina nasilno, pod okriljem noći postavile ćirilične ploče u Vukovaru, g. Marijan Živković je jedan od onih koji su reagirali na to kršenje Ustavnog zakona. Nedugo nakon toga optužen je zbog razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče. 2016. godine prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje. Međutim, DORH se tada žalio, predmet je prebačen na sud u Puli koji je prihvatio žalbu DORHa i cijeli postupak vratio na početak. G. Živkoviću se ponovno sudi.

Što rade hrvatske vlasti? U Hrvatskoj mu se sudi sada već šestu godinu za redom. Njegov i novac nas ostalih hrvatskih poreznih obveznika troši se na dugogodišnje sudske progone čovjeka od 80 godina jer je razbio ploču nominalne vrijednosti par stotina kuna koja je protuzakonito i protuustavno postavljena.

Na jučerašnjem Okruglom stolu „Nakon ratne – protuustavna agresija na Vukovar” Građanske inicijative Ivo Pilar i Milan Šufflay, Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar, HVIDRA Zagreb, i drugi, uputili su DORH-u zahtjev za povlačenjem nakaradne tužbe i zaustavljanjem suludog sudskog progona Marijana Živkovića jer je ploča koju je skinuo postavljena protuustavno, što implicira da ga sustav kazneno goni jer je štitio hrvatski ustavno-pravni poredak.

Na današnjem suđenju gospodin Marijan je rekao da nikakva olakšanja ne traži. Sutkinja ga je pozivala na red rekavši mu da ne bude patetičan i da za svojim sinovima žali u tišini. Poslušajte snimku i morbidni poziv sutkinje da otac poginulih ratnih heroja tuguje u tišini…

Svaka uređena država bi g. Marijana koji je 1991. u obrani Hrvatske od srpske, crnogorske i agresije JNA izgubio dva sina i koji se 2013. suprotstavio kršenju Ustavnog zakona – svaka uređena država bi ga proglasila Ocem Nacije.

Karolina Vidović Krišto

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

HDZ: Rekordne turističke brojke razotkrile sav jad & jal predsjednika SDP-a

Objavljeno

na

Objavio

Sve donedavno vrli je Bernardić tvrdio da je turizam ove godine „propao“, „podbacio“ „krahirao“… Njegovu malicioznost, zavist, nekompetentnost i sklonost lupetanju najbolje oslikavaju najnoviji podaci – RH u 8 mjeseci 2019. bilježi rast dolazaka od 5% (800.000 turista više) i rast noćenja od 2% (1.5 milijun više) nego u istom razdoblju prošle godine – koja je, ne zaboravimo, bila rekordna, povijesna.

Trendovi su pozitivni i kad se gledaju financijski rezultati: u djelatnosti pružanja usluga smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića ukupni promet iznosi 20.6 milijardi kuna, što je porast od 8% ili za čak 1.6 mlrd. kn.

Posebno raduje što je ovom rastu znatno pridonio i zamah kontinentalnog turizma.

No čemu se uopće čuditi jednom Bernardiću? Što očekivati od tipa koji za turističke rekorde tvrdi da su „propast“, a za 100.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove vlade da su „ekonomski slom“?

I koji nema snage čak ni kurtoazno čestitati našoj Vladi i Dubravki Šuici na imenovanju za potpredsjednicu EK, velikom uspjehu za cijelu Hrvatsku, ali istodobno tvrdi da će Zoran Milanović, koji nas je zbog Lex Perković posvađao s pola svijeta, „vratiti ugled zemlji“. Loš, zao, Bernardić, komentirali su iz HDZ-a.

Hrvatska bilježi najbolju sezonu ikad; stiglo 800.000 gostiju više nego lani

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari