Pratite nas

Komentar

Mladen Pavković: Kakvo je to svjedočenje, kakva je to priča?

Objavljeno

na

Foto: Hina

U Jutarnjem listu, Slavica Lukić (10.8.2019.) objavila je veliki intervju s Krunoslavom Fehirom, „krunskim svjedokom“ na suđenju Branimiru Glavašu za ratne zločine pod nazivom „Nisam svjedočio zbog osvete ili radi politike. Osjetio sam olakšanje…“., što nije ništa drugo nego još jedan pritisak na sud.

Naime, kad ga gospođa pita: Što se točno događalo  te večeri 31. kolovoza 1991. , kad ste pucali u zatočenog civila Čedomira Vučkovića, Fehir odgovara:

„Taj dan sam bio na straži pred garažama sa Zvonkom Biljušem.  Vidio sam da je pripadnik čete Zoran Brekalo (danas pokojni) to popodne u bijelom Yugu, koji je na vjetrobranskom staklu imao oznake naše postrojbe, dovezao dvojicu civila. Tek kasnije sam saznao njihova imena. Rečeno je da su to teroristi.  Brekalo je tijekom popodneva više puta ulazio u garaže i tjerao ih da piju kiselinu iz  akumulatora koji su se nalazili u garažama.  I ja sam s njim ulazio u garažu. Tijekom večeri sam , međutim,  bio ostavljen sam na stražarskom mjestu pred garažama, jer je Zvonko Biljuš, koji je stražario  sa mnom, bolovao od astme i u jednom trenutku je dobio napad i srušio se.  Uspaničio sam se, zvao sam nekog da mu pomogne i njega su odveli.  Vjerojatno su zaboravili da sam ja na stražarskom mjestu ostao sam i onda se dogodilo to što se dogodilo. U jednom trenutku  čovjek je krenuo lupati  po vratima garaže, provalio je van i krenuo  prema meni. Ispalio sam više hitaca u njega. Nisam u tom trenutku znao  ni koliko sam ih ispalio niti koliko ih je pogodilo“– svjedoči Fehir.

Dakle, ako smo dobro razumjeli, zatočenike su u popodnevnim satima više puta (!) tjerali da piju kiselinu iz akumulatora. Nu u večernjim satima dogodilo se čudo nad čudima. Jedan od tih koji je cijelo popodne pio kiselinu uspio se dići, lupati, razvaliti zaključana vrata, krenuti prema „krunskom svjedoku“, a ovaj je tada u njega ispalio više hitaca…!?

E, da su čovjeka „cijelo popodne“ tjerali da pije recimo rakiju, je li bi bilo moguće da taj navečer napravi ono što napravio ovaj koji je navodno pio kiselinu iz akumulatora?

Ili, jesu li ljudi iz Osijeka, gdje se to u vrijeme Domovinskog rata dogodilo, toliko otporni da im ni akumulatorska kiselina ne može ništa?

Sva je sreća da je „krunski svjedok“ imao oružje, jer bi ga ovaj u kojeg su navodno „nalijevali“ kiselinu – ubio, ili bi pak pobjegao!

Ovo svjedočenje uistinu zvuči nestvarno, ili je pak nevjenčana supruga Pupovca to možebitno krivo prenijela, da „zavara“ sud i javnost?

Što o tome kažu sudski vještaci?

Fehirova priča u „režiji“ Slavice Lukić prava je poslastica i za zdravstvene djelatnike, koji bi se nakon ovoga morali pozabaviti činjenicom –koliko čovjek može popiti akumulatorske kiseline, a koliko rakije, pa da ne bude „pijan“?

Međutim, treba se podsjetiti da se Ivo Sanader u to vrijeme aktivno uključio u progon hrvatskog generala i Junaka Domovinskog rata Branimira Glavaša. Kao dokaz o planiranom političkom progonu generala Glavaša-kako je pisao Hrvatski fokus-  razgovarali su 4. veljače 2004 godine u Washingtonu (godinu dana prije Glavaševa uhićenja!) čelnik velikosrpske zajednice u RH dr. Milorad Pupovac, u ulozi predsjednika za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskog sabora i Charles English, tada direktor Odjela za južnu i srednju Europu State Departmenta. Dokument koji to potvrđuje je „bilješka“ Veleposlanstva RH u SAD. Sve su to činjenice koje dokazuju da je Pupovac bio Sanaderov ideološki suradnik i provoditelj antihrvatske politike, odnosno da se Glavašu „pakovalo“ još u vrijeme kad je bio aktivni član HDZ-a!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Hrvatska u raljama jugozomboida

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKA U RALJAMA JUGOZOMBOIDA, REKTALNIH USPINJAČA I LUZERA

Kad ćemo shvatiti – dokle god smo pod vlašću i vodstvom kadrova čiji je duh i mentalni sklop oblikovao zločinački komunistički sustav, nemoguće je očekivati dobro, pravdu i napredak u nasoj državi!?

Ključna je spoznaja da se globalna borba vodi, ne samo na gospodarskoj, političkoj i kulturnoj razini, nego na duhovnoj metafizičkoj razini, komentirao je Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Davore, lolo, misliš li ti da su građani Hrvatske mutavi?

Objavljeno

na

Objavio

Nije prvi put da nam naši „reformirani“ komunisti pokušavaju prodati „muda pod bubrege“. Na to smo navikli od 1945. do danas, a upravo nas predsjednik SDP-a uvjerava kako su on i njegova neokomunistička bratija jako dobro ispekli zanat kad su u pitanju laži i obmane, odnosno propaganda i specijalni rat i da u tomu ne zaostaju za kumrovečkim bravarom, Rankovićem, Đilasom i društvom.

Nakon što je prije nekoliko dana izbila afera oko sukoba interesa spomenutog lika koji je na čelu Partije (SDP-a), on se danas dosjetio kako doskočiti tomu – iako je famozno Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jasno i glasno zaključilo da je u pitanju upravo to: dakle, sukob interesa – i objasnio nam kako „nije primio novac za stipendiju privatne poslovne škole već samo znanje te da i kad bi htio vratiti novac, ne zna kako bi to izveo, jer nije dobio novac.“

Zgodno i smiješno do bola.

No, da se vratimo na sukob interesa (moju omiljenu temu).

Ja kao dužnosnik neke političke stranke, odem primjerice, u neku firmu koja se bavi iznajmljivanjem automobila i dobijem gratis (besplatno) luksuzni BMW (ili kakvu drugu visoku klasu vozila), koristim ga dok mi treba (u visini najma od 263.000 kuna), vratim vozilicu kad dođe vrijeme i – nikom ništa.

Kad me tko pita, odgovor je jednostavan: Nisam dobio novac! Kuš! Što imate vi s time!?

Ili, odem u Dubai (privatno ili službeno – svejedno) i neki mi šeik iz čista mira (zbog lijepih očiju ili kakvog sličnog razloga) pokloni gratis ljetovanje u trajanju od desetak dana, po prilici vrijedno cca 263.000 kuna. Kad novinari to „iskopaju“ i pitaju me, ja se okomim na njih i uzvratim: „Pa što hoćete?! Nisam dobio lovu! Mrš marvo!“

Primjera bi moglo biti bezbroj, ali ne bih dalje.

Davor („domovine sin“) se do te mjere pravi nevješt da je to tragikomično. I uvredljivo za zdrav razum.

I nehotimice se sjetim pokojnog Miljenka Smoje, kad je u ono vrijeme „zlatnog doba komunizma“ jednom prigodom napisao:

„Ma nije meni krivo ća mi lažu, nego ća misle da im virujen“.

Eto, i uvjereni ljevičar Smoje je znao ponekad oplesti po svojim „drugovima“, što se Bernardiću i sličnim likovima ni u snu dogoditi ne može. Oni su zauzeti traženjem „ustaša“ i „fašista“ po Hrvatskoj (na vrata im dabogda došli – kad ih već toliko zovu).

I onda, dodaje još Davor („domovine sin“) gostujući na TV N1 (u emisiji „Novi Dan“):

„Cijeli sam život primao stipendije, mnogi u Hrvatskoj su primali različite stipendije, ali laž je da sam primio novac. Nisam primio niti kunu, niti lipu. Primio sam jedino znanje i znam da mi nije olakotna okolnost to što sam stekao znanje, a ne novac“.

(Vidi: https://kamenjar.com/bernardic-nisam-primio-novac-ne-mogu-ga-niti-vratiti/; stranica posjećena 11.11.2019.)

Ne znam u kojoj je školi to bilo i što je Bernardić završio, ali što se znanja tiče, mirne duše mogu reći da je tih 263.000 kuna bačen novac. Možda dečko ima neke skrivene talente, ali, bogme, ono što javno prezentira je blago rečeno – katastrofa. Uz sve to, toliko je mentalno ograničen i patijski usmjeren da mi je prosto nevjerojatno da mlad i obrazovan čovjek ima tako ozbiljan defekt.

Naš Davor („domovine sin“), cijeloga je života primao stipendije, kako sam kaže.

To zacijelo može značiti samo kako je bio ili jako važan državi i društvu, dakle, izuzetno talentirani učenik i student s vrhunskim ocjenama (genijalac koji je sve oko sebe bacao u sjenu – neka vrsta Einsteina), ili je iz nekog drugog razloga kroz cijelo vrijeme obrazovanja bio na državnim jaslama – recimo, kao pripadnik privilegirane, povlaštene kaste.

Koliko vidimo, genijalac zacijelo nije. Imate pravo pogađati (ako vam je baš do toga) zašto su mu državne jasle bile na usluzi.

Podsjetimo na kraju (ipak):

„Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je da je Davor Bernardić povrijedio načelo transparentnog djelovanja iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa, kada je 2014. prihvatio stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli u iznosu od 263.000 kuna.“

(Vidi: isto – )

I sad ja pitam:

Kako to da je za Tomislava Karamarka bila dovoljna i sumnja da mu je supruga bila u eventualnom sukobu interesa i da ga se na temelju toga otjera s mjesta potpredsjednika Vlade i eliminira u mogućem dolasku na čelnu poziciju izvršne vlasti u državi, a naš se skojevac Davor Bernardić tako bahato i prepotentno izruguje i Povjerenstvu i javnosti i podcjenjuje inteligenciju svih nas?

Dakako da je moguće, kod nas je sve moguće kad su djeca komunizma u pitanju.

Hrvatska je posljednja oaza komunističko-staljnističkog mentaliteta u Europi.

Tko to ne zna ili ne vidi, ili je njihov ili mu nešto s glavom nije u redu.

Zlatko Pinter

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari