Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Koliko je još nevinih „Sačića“ po hrvatskim zatvorima?

Objavljeno

na

Krik hrvatskog branitelja

[ad id=”93788″]

Dogodilo se ono što smo i očekivali. Naime, svojedobno smo pisali da je Željko Sačić, jedan od najistaknutijih hrvatskih branitelja, koji je u Domovinskome ratu proveo maksimalnih 2156 dana u borbenom sektoru (!), koji je sudjelovao u gotovo svim obrambeno oslobodilačkim akcijama, koji je uspješno obavljao dužnost i ratnog načelnika Sektora i Stožera specijalne policije MUP-a, koji je bio i ranjen, što lakše, što teže u više ratnih operacija, koji je bio istaknuti suradnik general pukovnika Mladena Markača, koji je dobio najviša ratna odličja i priznanja, neopravdano optužen za ratne zločine koji su navodno počinjeni u Gruborima 1995.

I sam Sačić, inače general bojnik Hrvatske vojske, čovjek s najvišim policijskim zvanjem, nakon svega što mu se dogodilo, još ni danas ne može vjerovati kako je uspio ostati živ (ne u ratu već poslije njega). Tvrdio je i tvrdi da mu je sve podmetnuto i to od strane pojedinaca u Hrvatskoj policiji i Državnom odvjetništvu RH (Mladen Bajić). Kao častan hrvatski policajac i hrvatski branitelj, uhićen je kao „zadnje smeće“ te je dobra dva mjeseca proveo i u pritvoru, gdje je doživio takva poniženja kakva kao visoki policijski službenik nije mogao ni sanjati. Bio je i na Haaškom sudu, gdje je također prošao „torturu“ i gdje mu na kraju ništa nisu mogli naći, pa su ga pustili (nakon čega su ga Hrvati strpali iza rešetaka).

Njegov životni, radni i ratni put vrijedan je divljenja. Kao iskusan policajac od prvoga dana je znao da mu je igra namještena. Stoga sam poglavito danas ponosan što je moju malenkost, znajući što će mu se desiti, svojedobno zamolio da putem portala (jer drugačije se nije moglo), ako sam i sam uvjeren u njegovu nevinost, obavijestim javnost tko je i što je on.

Kako sam vjerovao i vjerujem u nevinost Gotovine, Markača, Kordića, Marića, bosanskohercegovačkih generala, branitelja iz „Lore“, Glavaša i niz drugih hrvatskih branitelja i stradalnika koji su optuženi i osuđeni po „zakonu“, tako sam samo nakon površnog pregleda Sačićeva “dosjea“ vrlo brzo zaključio – još jedan branitelj (general) „mora“ biti progonjen i osuđen – bez zakona!

A nije bio progonjen samo on, već i cijela njegova obitelj (kao u vrijeme druga Tita).

Teretilo ga se i zatvaralo po tzv. zapovjednoj odgovornosti. Bio je „kriv“ da je lažirao izvješće o ubojstvu petero civila u zaselku Grubori nakon Vojno-redarstvene akcije Oluja 95. No, dok je Državno odvjetništvo protiv njega i pravomoćno obustavilo postupak za ono što su i vrapci na grani znali da nije učinio, neki drugi njegovi suborci također su prošli i prolaze kalvarije, jer i Hrvati „moraju“ biti krivi (zar ne ,pupovci, teršeličke, pusići i slični) za navodne zločine u Domovinskome ratu.

Za ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao „Kapetan Dragan“ hrvatskim je službama trebalo točno 10 (deset) godina da podignu optužnicu. Stare Udbaše Perkovića i Mustača u Hrvatskoj nisu željeli pritvoriti ni na jedan dan, a kamoli im suditi, a slično je i sa tisućama doušnika i Udbaša, dezertera, tajkuna i domaćih izdajica. Koliko samo ima raznih stanimirovića, dokazanih zločinaca, koji nam se smiju u lice. I ne da mi njih tužimo, oni tuže nas!

General Sačić, ratni zamjenik zapovjednika specijalne policije, nakon što je (četvrtak, 7. siječnja 2016.), primio rješenje o obustavljanju postupka, uz ostalo je rekao da je takve namještene igre i igrice prošao relativno veliki broj ljudi koji su stvarali hrvatsku državu. I onda se čudimo – zbog čega je dosad oko tri tisuće branitelja izvršilo suicid?

Očito da svi nisu bili „sačići“ pa da mogu izdržati sve što im se lažno stavilo na dušu.

No, koliko je još nevinih hrvatskih branitelja po zatvorima? O tome se ne prave televizijske emisije, već čim te netko optuži, pa makar i lažno, kao Sačića, dežurni novinarski krvopije dolaze na svoje, iako je od optužnice do pravomoćne presude iznimno daleko.

Nedavno je expresno u zatvoru završio i Mladen Milošević, hrvatski branitelj iz Knina, iako je i Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) javno obznanio da nije imao pošteno suđenje i da je osuđen bez pravovaljanih dokaza.

Što su sve prošli i prolaze oni koji su branili Gotovinu i Markača? Zašto se na državnoj televiziji ne čuje što su radili s također Junakom Domovinskog rata Rokom Mijićem, kad su ga lažno optužili za neke tzv. topničke dnevnike? Čovjek ne može vjerovati što sve prolazi i što je prošao hrvatski branitelj Mihajlo Hrastov iz Karlovca.

A kad je moja malenkost priredila prvu knjigu o generalu Gotovini, u Zagrebu nam nitko nije želio ustupiti prostor za njezinu promociju!

To je gospodo i gospođe, drugovi i drugarice, istina.

A na pitanje, gdje su sada Gotovini i Markačevi progonitelji, nema odgovora, kao da su propali u zemlju!

Da, časni i uvaženi hrvatski general Sačič je oslobođen. I što sada? Nikome ništa.

Život ide dalje.

Zar smo se za to borili?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Što je sad ovo? Od kada ‘mladići’ šaraju po hrvatskim spomenicima?

Objavljeno

na

ilustracija

Većina medija je objavila da je „uhićen mladić (!) koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić“, odnosno da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je 5. siječnja 2019. oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice i sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika nacrtao grafit i otišao.

E, sad bi nas zanimalo, otkad se za čovjeka koji je tim činom iskazao mržnju ne samo prema prvom hrvatskom predsjedniku, već i prema Republici Hrvatskoj, ili bolje rečeno svim onima koji su, zajedno s Tuđmanom, branili i obranili slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu piše da je to učinio „mladić“?

Srbi, odnosno Milorad Pupovac i njegovi sateliti, kad netko išara neki spomenik iz NOB-a, ili ne daj Bože nekom četniku, odmah kažu da je to djelo „ustaša“ ili onih koji nisu za „mirnu integraciju“, koji unose „mržnju među bratskim narodima“ i tome slično.

Da je nešto sličnoga  učinio neki hrvatski domoljub na nekom „njihovu“ spomeniku (recimo da je nacrtao samo slovo „U“) odmah bi objavili i njegovo ime i prezime, ali i fotografiju.

Takav bi također bio prikazan i u glavnim informativnim tv i inim emisijama kako ga dovode na sud s lisicama na rukama.

Ali ovo izgleda nije vandal, kriminalac ili čovjek koji je učinio teško kazneno djelo, nego je jednostavno – „mladić“, pa valjda nema potrebe da se zasad više bilo što kaže o njemu.

Bivši partizani, za koje se stječe dojam da ih je svakim danom sve više, kad netko oboji neki spomenik iz NOB-a također odmah daju priopćenje da „ustaše napadaju“ ili da „fašisti divljaju po spomenicima NOB-a“.

A, što je sad ovo?

Kakav „mladić“, odnosno od kada se takvim imenom nazivaju mrzitelji svega što  hrvatski diše, kriminalci i lopuže?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

DORH pokrenuo kazneni postupak protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu.

Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

Ovaj skandalozni postupak DORH-a otvara niz pitanja i zapravo u konačnici otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj.

Odgovore na pitanja: Je li otvaranje kaznenog postupka sada, a ne u prethodne tri godine tokom kojih je Jurič bio bez posla i tokom kojih mu je bilo onemogućeno javno novinarsko djelovanje, zapravo izravna posljedica pokretanja Podcasta Velebit, sve utjecajnije nacionalne i suverenističke medijske platforme?

Je li ovo očiti politički proces s ciljem da se uguši slobodna i neovisna hrvatska novinarska platforma kao što je Podcast Velebit?  I na mnoga druga pogledajte u Podcastu Velebit

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari