Connect with us

Kolumne

Mladen Pavković: Komadina, odakle ti pravo zabranjivati hrvatske zastave?

Objavljeno

on

Nakon sramne izjave primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine o održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni krajem travnja, jedino što ovog kontraverznog političara možemo upitati je: Komadina, kako te nije sram?

Naime, župan je izjavio da on jeste za slobodu umjetničkog izražavanja (sic!), ali onu koja je u skladu sa zakonima Republike Hrvatske te potom dodao: „Nisam pobornik ničega što koketira sa zabranjenom ikonografijom, koja je potpuno neprimjerena.

Takav koncert ne bi se trebao održati na prostoru koji je multikulturalan, jer ovo nije prostor podjele“ – rekao je (Novi list, 16. travnja 2018.).

Dakle, kao prvo, gdje ovaj politikant vidi „zabranjenu, neprimjerenu ikonografiju“, odnosno zna li uopće što znači ta riječ? Ako ne zna, neka otvori Klaićev rječnik, gdje lijepo piše: „ikonografija je nauka o o slikovnom materijalu“!

To drugim riječima znači da njega strašno smetaju mnogobrojne hrvatske zastave, pa i one pod kojima se ginuli u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, da ga smetaju mladi koji čitavo vrijeme uzdižu Hrvatsku, Vukovar, Škabrnju…!

Drugo, o kakvoj zabranjenoj ikonografiji govori? Tko je kada i gdje zabranio ikonografiju na koncertu hrvatskog branitelja, dragovoljca i najpopularnijeg hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona? Nikada nitko!

Nu, dok je Marko Perković nosio kalašnjikov u borbi protiv srbijanskog okupatora, gdje je u to vrijeme bio i što je radio Zlatko Komadina?

Tjerao je među ostalim vlastiti biznis, igrao košarku i navodno mahao sa jugoslavenskom zastavom! Taj i takav danas bi zabranjivao hrvatske pjevače, domoljubne pjesme i zabranio hrvatske zastave na koncertima!

Komadina priznaje Thompsonu njegov doprinos u Domovinskome ratu, ali, kako kaže, (da ti pamet stane!) da mu to „ne daje za pravo da se koristi spomenutom ikonografijom!“

S druge pak strane, kako mu ne smeta ikonografija na koncertima Bajage, Lepe Brene, Miroslava Ilića i drugih srpskih pjevača na kojima se često viče i „Ovo je Srbija!“?

Razne komadine unatoč protivljenju hrvatskih branitelja ne bi zabranjivali samo koncerte Marka Perkovića Thompsona, već sve one koji pjevaju o ljepotama Hrvatske i Hrvata, slobodi hrvatskog naroda, poginulim i invalidima stradalim u borbi protiv okupatora i slično, dakle oni bi i hapsili (samo da mogu!) sve koji hrvatski dišu.

Inače, što nije potpuno nevažno, Thompson samo na jednom svojem koncertu okupi tri puta, pa čak i više posjetitelja, koliko su na izborima razne komadine ukupno dobile broj glasova!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

 

(VIDEO) Bujica otkriva pozadinu zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni kod Rijeke!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari