Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Londonsko pravosuđe ponizilo Hrvatsku i bacilo „crvenu tjeralicu „ u – smeće!

Objavljeno

na

Svi su pred zakonom jednaki! U Hrvatskoj je zavladala „euforija“ jer su u Londonu „uhitili“ najtraženijeg bjegunca i navodno najvećeg kriminalca – Ivicu Todorića. Međutim, oduševljenje je potrajalo tek nekoliko sati, sve dok Todorić nije izašao zajedno sa svojom suprugom iz suda i kad se „od uha do uha“ počeo smijati na cirkus koji se vodi oko njega i Agrokora.

Iz malog džepića izvadio je 100 tisuća funti, i kao što netko nekom prosjaku baci u šešir pet kuna, platio jamčevinu i – čao đaci! Sad mu „nitko ništa“ ne može, jer je pod zaštitom engleskog pravosuđa, koje će ga u svezi daljnje rasprave pozvati tek iduće godine. Stoga je Todorić kao neki trkač na duge staze sa zadovoljstvom izjavio da je „pobijedio“, ali da ćemo od njega još čuti razne dogodovštine u svezi tvrtke koju je velikodušno „ostavio hrvatskom narodu“! A hrvatskom pravosuđu do daljnjeg ne preostaje ništa drugo nego da jedan dan hapsi, a drugi uz veliku „pompu“ pušta na slobodu njegove najbliže suradnike, koji za razliku od njega ne moraju platiti ni za „kavu“ da se brane sa slobode, a uz to se i dalje mogu zajedno dogovarati, odnosno pripremati obranu.

S druge pak strane, puni su i hrvatski zatvori, poglavito (i) hrvatskih branitelja. Od njih se ni ne traži da plate jamčevinu, iako je mahom riječ o onima koji su obranili hrvatsku državu. Ali, kao što se to vidi kod „slučaja Todorića“ „zakon je jednak za sve“! Besramno je i na koji se način „po zakonu“ kažnjavaju i stotine tisuća ljudi koji ne mogu plati ni najosnovnije kućanske režije. Za dug i od nekoliko tisuća kuna tjeraju ih iz kuća, uzimaju plaće i uništavaju cijele obitelji.

Ali kakve to veze ima s povijesnom i nezabilježenom pljačkom Agrokora, gdje su nestale milijarde i gdje tek treba dokazati da je opljačkano – opljačkano?

Bojimo se da će mnogi i za sitne i ine prekršaje odavno odslužiti svoje kazne dok se obitelj Todorić samo pojavi pred hrvatskim pravosuđem, a koje će ga suditi godinama, možda i do smrti.

Jednom riječju, iza velike galame oko kriminala u Agrokoru očito se „valja“ nešto drugo , ili se to nama samo tako čini?

Uostalom, da su istinski htjeli uhititi Todorića mogli su, ali oni su ga radije pustili van iz Hrvatske, (i to s navodno milijardama (eura) ukradenog novca), a tek su onda (da ti pamet stane) za njim raspisati „crvenu  tjeralicu“, koju je i londonsko pravosuđe jednostavno „bacilo u smeće“.

E, moj narode, za što smo se borili?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ovakva podrška rijetko se viđa…

Objavljeno

na

Objavio

Edgenote50TV

Hrgović se nedugo nakon borbe oglasio na Instagramu, a njegovu su objavu prokomentirali i brojne kolege

Hrvatski boksač Filip Hrgović pobijedio je u dvoboju teške kategorije u Rijadu 37-godišnjeg američkog boksača Erica Molinu nokautom u trećoj rundi.

Hrgović se nametnuo od samog početka meča i 15 sekundi prije isteka prve runde srušio je serijom udaraca Molinu, kojeg je spasio gong za istek runde.

Nakon pola minute u drugoj rundi Molina je opet srušen, međutim Amerikanac se potom vratio s nekoliko opasnih udaraca. Filip 20 sekundi prije isteka druge runde udarcem u jetra šalje Molinu i treći puta na pod, ali ponovno zvono odgađa kraj borbe.

No, minutu prije kraja treće runde Hrgović desnim krošeom obara i po četvrti puta Molinu, a sudac konačno prekida neravnopravnu borbu.

Hrgović se nedugo nakon borbe oglasio na Instagramu, a njegovu su objavu prokomentirale brojne kolege. Donosimo u nastavku tko se sve dosad javio:

Mario Mandžukić: Čestitke! #stepbystep

Domagoj Vida: Bravo care! Čestitam

Ivan Rakitić: Čestitam kralju

Domagoj Duvnjak: Čestitke majstore

Dejan Lovren: Bravoooo majstore. Čestitke

Stjepan Božić: Zeznuo si me za tri runde. Čestitam i bravo majstore!!

Braća Sinković: Bravo kralju

Mateo Kovačić: (čestitao emoticonama)

Ivan Dodig: Bravo kralju

Marko Popović: Majstore

Goran Višnjić: Svaka čast majstore. Iskrene čestitke od srca

Ivan Klasnić: Sljedeći molim, svaka čast

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Potopite ‘Galeb’ i spasite nas sramote!

Objavljeno

na

Je li to normalno? S jedne strane novcima Europske unije obnavlja se brod „Galeb“ komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, a s druge pak  ta ista Europska unija šalje naputak da se moraju osuditi komunistički totalitarni režimi diljem Europe.

Tko je tu lud, ili – ima li kapetana na brodu?

Grad Rijeka i njihova perjanica Vojko Obersnel žele ovaj brod pretvoriti u muzej, gdje bi prije svih mladi učili ono što se treba „zaboraviti“ – Tita i partiju, ali ne i zločine koji je ovaj režim ostavio poglavito nakon II. svjetskog rata.

Hrvatska je doživjela strašnu velikosrpsku agresiju. Pretvaranjem komunističkih „kultova“ nastoji se zaboraviti što smo prošli tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a osobito žrtve koje su pale za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Čak 9 milijuna eura bit će utrošeno u ovaj projekt!

Bolje bi bilo da su se ti novci usmjerili prema Golom otoku ili bivšem logoru Stara Gradiška, koji se zbog nebrige ruši sam od sebe. (To je i cilj!).

Gradonačelnik Rijeke pobjedonosno kaže da će brod „Galeb“ biti ponajveća turistička atrakcija u Rijeci…“.

U pravu je. Atrakcija je i dolazak u Sjevernu Koreju, ali i razgledavanje rijetkih životinja u zoološkom vrtu!

Ali nama treba drugačijih „atrakcija“, kao što je primjerice državni Muzej hrvatskog Domovinskoga rata, koji bi se itekako mogao osnovati s tolikim novcem.

A najveća „atrakcija“ (čak i na razini „nesvrstanih“!)  bila bi  da se brod  „Galeb“ potopi u otvorenom moru nedaleko Rijeke!

Na taj način svim njegovim obožavateljima bio bi blizu, a ostalima „tako daleko“, što će reći, da se malo našalimo, da bi tim činom bili zadovoljeni jedni i drugi.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari