Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Mesića treba „izbaciti“ iz ureda. Doživotno.

Objavljeno

na

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić ogorčen je na one koji su se, poput zastupnika MOST-a, časnog i uvaženog Mire Bulja, inače i istaknutog hrvatskog branitelja, samo drznuli upitati: „Čemu služi ured Stjepana Mesića?“. No, iako već odavno znamo odgovor, nikad nije kasno da ga se pokrene. Pa, odgovor je vrlo jednostavan – ničemu!

[ad id=”93788″]

Ali, baš ničemu!

Mesić se ovih dana poprilično uzrujao kad je čuo da bi ipak mogao ostati bez ureda, tajnice, vozača i niz drugih privilegija, koje na žalost nije zaslužio. Odgovarajući na ovakva i slična pitanja rekao je: „To uvijek lijepo zvuči mojim političkim protivnicima. Oni trebaju reći, oni su moji politički protivnici i to njih muči, a ne 800 tisuća za hrvatsku državu. To je podcjenjivanje hrvatske države“, kazao je „majstor svog zanata“.

Iako je već relativno dugo u mirovini, ovaj čovjek očito ili ne shvaća o čemu je riječ ili se pravi „glupi i tupi“, pa i ovaj zahtjev smatra – „politikanstvom“. Misli da se nova Vlada treba baviti reformama, a ne ukidanjem njegova ureda!

I jednim i drugim!

Kao prvo, bez mnogo okolišanja, Mesić je zaslužio da ga se ne zamoli, već jednostavno „izbaci“ iz ureda kojeg, na žalost, plaćaju hrvatski porezni obveznici, tim više što je podcjenjivanje hrvatske države da mu svake godine, prema pisanju medija, i dalje plaća bogatu reprezentaciju (za koga?), zatim ne male novce za nekakve intelektualne usluge, putovanja, osobnog vozača (da se vozi kao „grof“), službeno osobno vozilo, telefon (što si ga ne plaća sam?), promidžbu i dva državna službenika. Vjerojatno toga ima još, ali za Mesićev ured, u elitnom dijelu Zagreba, dosad je potrošeno oko 4 milijuna kuna.

Za Mesića, naravno, to nije ništa, prava sitnica. To mu je „nagrada“ koju bi trebao primati – doživotno! Bože, pomozi!

Što je taj politički kameleon učinio za hrvatsku državu? Malo ili ništa. Što je radio na Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu, kao zaštićeni svjedok? Zna se! Što je govorio za hrvatske branitelje i stradalnike, kako ih je podcjenjivao, to već i vrapci znaju. Umjesto obljetnica iz Domovinskoga rata obilazio je i obilazi one na kojima se plešu „Žikina kola“ i nose fotografije zločinca Tita. (I njemu lijepo stoji partizansko-komunistička zvijezda). Samo zbog javnog blaćenja prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana i članova njegove obitelji već je odavno trebao dobiti „nogom u tur“ iz hrvatskog političkog života. Toliko se bojao Tuđmana da mu ni jednom nije došao na grob i zapalio svijeću. Mislio je da bi ovaj mogao izaći iz groba i kazati o njemu što sve i inače znamo. Uz to, sjetimo se i svih njegovih afera, (gdje su novci iz Australije?), koje su zasad ostale nekažnjene (ipak je on „zaslužna“ ličnost). Pamtit će ga se i pamti kao posljednjeg zapovjednika zločinačke JNA (možda i po još nečemu, ali mi se ne možemo sjetiti). Da, izlazeći iz HDZ-a sa starim Udbašem Manolićem je želio u Hrvatskoj napraviti „državni udar“. Možda je zbog toga i dobio ured i privilegije do kraja života?

Mnogi se danas ne mogu načuditi kako je taj čak deset godina bio na čelu hrvatske države? Ali, čuda se događaju, a Mesić je stvarno čudo od čovjeka i političara, pa se ne bi začudili da ga i Katolička Crkva, iako se možebitno ne zna ni prekrižiti, proglasi – blaženim.

I nakon njegova života.

Kad bi se provodila lustracija u Hrvatskoj, on bi morao biti među prvima na tom popisu.

No, šalu na stranu. Mesiću, vrijeme je da nestaneš iz hrvatskog političkog života!

A ured, ured ti ionako ne služi ničemu, a najmanje onima koji ga plaćaju.

To sa politikanstvom, vjeruj nam, nema baš nikakve veze.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ivo Goldstein očito mnogo čita, a nažalost malo razumije

Objavljeno

na

Foto HINA

Notorni prof. dr. Ivo Goldstein, „propali“ diplomata, očito, mnogo čita, a nažalost malo razumije. Jao si ga njegovim studentima! Sada je u Jutarnjem listu (18. ožujka 2019.) objavio „komentar“ „Tko izjavi da su u Bleiburgu ubijeni „nevini vojnici“, nema što tražiti u Jasenovcu“. Nabrljao je sve i sva, baš kako to i inače čini. Ne kaže se bez razloga da je „isti kao otac“, odnosno da „jabuka ne pada daleko od stabla“!

U tom tekstu među ostalim se pita: što bi se moralo dogoditi da se ponovno održi  jasenovačka komemoracija? Pa, sam sebi odgovara: da bi „Vlada morala prestati financirati revizionistička društva, morala bi uklanjati ploče i insignije s ustaškim sloganima i simbolima, itd, itd. Međutim, prije svega – ona bi morala jasno reći danas ili sutra, a onda i ubuduće i zauvijek – tko je u Drugom svjetskom ratu bio na pravoj, a tko na krivoj strani“.

Kao prvo, ovo pitanje nije za Vladu, (vjerojatno misli na hrvatsku Vladu, mada poput Pupovca to nigdje ne ističe), već za učenike prvog razreda osnovne škole.

Međutim, bolje bi bilo da nam on, prije svega, odgovori – tko je u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu bio na pravoj, a tko na krivoj strani, ili još bolje – na kojoj su strani tada bili on i njegov tata?

Zatim se obrušio na izjave predsjednika Sabora (valjda opet misli na hrvatskog, što mu je kako se čini jako teško napisati), pa kaže da Gordan Jandroković, kao drugi čovjek u državi (valjda hrvatskoj!) „jednostavno – laže“. Po Goldsteinu na „Bleiburškom polju nije stradao gotovo nitko, nego su ljudi ubijani kasnije, nakon zarobljavanja“, a nakon toga tvrdi da tamo „nisu ubijene žene i djeca, nego su puštani kućama“!

Naš slavni Ivo piše i ovo: „Bleiburg i Križni put samo su dio „obračuna s narodnim neprijateljem“ koje su nove jugoslavenske vlasti provele od jeseni 1944. do ljeta 1945. godine (u nekoj mjeri i kasnije) na čitavom teritoriju, od Makedonije do Slovenije.“

Znači,  i ovaj pomozbog povjesničar se slaže da su se partizani i Tito obračunavali s „narodnim neprijateljem“ i nakon završetka Drugog svjetskog rata (ali i kasnije) od Slovenije do Makedonije, samo nigdje namjerno ne spominje – bez suda i suđenja!

S obzirom da su i Hrvati sudjelovali u Domovinskom ratu i da su pobijedili, jer to znači da su „pogriješili“ što se i oni nisu i nakon 1996. obračunali s „narodnim neprijateljima“?

E, da jesu, bili se na njihovu udaru našao i otac i sin Goldstein?

Profesor Ivo (tko mu je dao tu titulu?) kaže i ovo: „Na Bleiburgu i na Križnom putu stradalo je nevinih koji nisu trebali stradati – za mnoge njih, ako su i bili nešto krivi, smrt je bila vjerojatno prestroga kazna“!

Dakle, sad opet tvrdi suprotno – da su čak i nevini stradali na Bleiburgu!?

Može li se jednog ovakvog nazovi „povjesničara“ nakon toga uzeti za ozbiljno, odnosno vrijedi li s njim uopće polemizirati, kad, kako narod kaže, „laže kao pas“ ili bolje rečeno da je „glup do daske“?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Dajte svetu misu i za Josipovića. Zaslužio je.

Objavljeno

na

Gdje je tzv. bivši sramni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić stao, tu je nastavio također tzv. sramni  Ivo Josipović.

Naime, otkako se vratio starom jatu, ponovno u redove SDP-a, neprestano bljuje i pljuje, čas po ovima, čas po onima.

Neki bi rekli – „nikad nije kasno  poludjeti“!

Sad je po tko zna koji puta dao intervju jednom dnevnom listu (Večernji list, 16. ožujka 2019.).

Kad su ga pitali za mišljenje  o aktualnoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović, koja ga je, hvala Bogu, zamijenila, uz ostalo je rekao da „ne zna povijest svoje zemlje“, a da „u pluseve gospođi predsjednici svakako treba ubrojiti da je držala vrlo uspješno dijete, o čemu su mediji redovito izvještavali, očito na njezin poticaj“, zatim da je „sjajno navijala za naše športaše, što je prelazila  granicu dobrog ukusa ljubljenjem i grljenjem  svega i svakoga“, pa je  u „ozbiljnim krugovima i u inozemstvu izazivala podsmjeh i često neukusne šale“.

„Minus su joj“, kaže dalje, „neispunjena obećanja, posebno ona o tome kako će Hrvatsku učiniti najbogatijom zemljom, ili ono da će preseliti Ured.“

„Od ozbiljnih stvari koje joj možemo zamjeriti tu su poticanje ustašofilije, dolijevanje ulja na vatru loših odnosa sa susjedima, zlouporaba tajnih službi, besciljno seljenje ureda po Hrvatskoj te propuštanje prilike  da u sastancima s važnim akterima svjetske politike učini nešto korisno za Hrvatsku“, itd. i tako redom.

A kad je bila riječ o tome: kakve su šanse aktualne  predsjednice  za drugi mandat, i tu žalosni  Josipović ima što (podrugljivo) reći:

– „Ako ćemo suditi po rezultatima njezinog mandata, nikakve“!

Za njega je porazno da imamo mise za ustaške zločince, a da za partizane nikada nisu služene!

Što on ima s Crkvom i misama? Ne vjeruje u Boga, osim onog koji se zove Tito, Marx, Staljin i Lenjin!

Pa, ako baš hoće. porazno je da mise nikada nisu služene i za partizanske i komunističke zločince. Kad je nažalost bio na vlasti mogao je narediti da se i takvima služe mise!

S obzirom da si ovaj politički kameleon utvara da za razliku od Kolinde Grabar – Kitarović „zna povijest“ bilo bi ga dobro pitati: gdje je bio i što je radio 1991., tim prije što u njegovu životopisu nema ni rečenice o tome?

Neki kažu da je u vrijeme svetog hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata čitavo vrijeme vježbao s čuvenim i žestokim rockerom Goranom Bareom, kako bi ga i javno na klaviru mogao pratiti, dok ovaj u „transu“ pjeva ili bolje rečeno mrmlja.

Prelistavajući njegov službeni životopis od prve se vidi da uistinu nije bio “nigdje“, odnosno da je u vrijeme dok su drugi ginuli –svirao klavir!

Istina, nije on jedini kraj kojeg je hrvatska borba za slobodu i samostalnost prošla kao „zvijezda padalica“, ali zbog čega i kako je to moguće da ti i takvi nama dijele lekcije, a da mi njih „ne smijemo“ pitati – što su radili u ratu?

On će sigurno reći da ga je za predsjednika države birao „narod“. To je točno. Ali „narod“ koji je baš kao i on (svaka čast iznimkama) u vrijeme kad je trebalo također nešto svirao, recimo usnu harmoniku!

Stoga se pitamo: zašto se ne bi jedna sveta misa održala i za josipoviće?

Zaslužili su!

Mladen Pavković

Ivo J.: ‘Porazno je da imamo mise za ustaške zločince’, a za partizane nikad nisu služene

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari