Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: ‘Moj odgovor novinskom konvertitu’

Published

on

Počeo sam čitati odgovor Marka Ljubića „Kažu mi, napalo te!?“, (portal Kamenjar, 16.2.2020.) na jedno moje reagiranje također na Kamenjaru. Objavio sam oko karticu i pol do dvije, a ovaj je na to odgovorio punih devet, ako ne i više stranica! Tko će to čitati?

Moram priznati da, kad sam nešto pročitao od toga, prvo sam morao u WC.

Što je taj sve nadrobio? Uglavnom ništa važno i ništa bitno, kao da piše po zadatku ili normi.
Sada pripremam knjigu s radnim naslovom „Genijalci i luđaci“, pa hoćeš-nećeš i ovo će se tamo naći. Ipak Ljubić nije bilo tko.

Vjerojatno mu je puhnulo u glavu (misli da je „Severina“) što su ga pod stare dane, kao konvertita i navodno vrlo potkupljivog literate, stavili kao urednika i voditelja jedne jadne i žalosne tv emisije (Budnica) na jednoj lokalnoj televiziji, koja je jedino imala za cilj srušiti jednu drugu sličnu tv emisiju, ali i popljuvati i pobljuvati sve one koji ne misle kao on i oni koji ga ne plaćaju.

Riječ je dakako o tv emisiji Velimira Bujanca -Bujica, u kojoj je često gostovao baš taj koji je uoči parlamentarnih izbora za „šaku kuna“ počeo voditi Budnicu, ili kako bi neki rekli – Ludnicu.

Sve u svemu, smijurija od voditelja i emisije.

U svom odgovoru, ovo novinarsko „čudo i podmetalo“, zapravo pamfletu, uvredama i klevetama na moj račun, osim laži, gluposti i „niskih strasti“, na tako puno stranica, kao i obično, nije rekao – ništa, što je uostalom, poznavajući njegov „opus“, bilo i za očekivati.
Bavi se mojim životopisom. Smeta ga što sam objavio veliki broj knjiga, a još više što su sve manje više vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat i stvaranje hrvatske države. To po njemu naravno ništa ne vrijedi.

Ok. novinski diletantu i novinski smutljivče.

Pogledao sam ja i tvoj životopis. Kad tamo- sve što je radio i stvarao stalo je ni manje ni više nego u deset redaka! Pored toga, uz njegovo ime vežu se rečenice poput- danas je za partiju, sutra za „demokraciju“.
Pitao sam i neke svoje kolege – tko je zapravo on?, a pojedini su odmah rekli – „nitko i ništa!“.

A ja na to, naravno pola u šali, naivno pitam-što mu je od toga ime, a što prezime?
Priznajem da je teško čitati ovog novinskog „bolesnika“.

A još manje ono što nema veze s „konjskim trkama“. Naime, ja ga pitam jedno, a on meni odgovara drugo. Gdje je to naučio?
Ovaj novinski konjanik blati mene i hrvatske branitelje što dodjeljujemo plakete zaslužnim Junacima Domovinskog rata, i tome slično. Kao da su svi ti koji su ih dosad primili „budale“, a on „narodni heroj“! O tome ga naravno nitko ništa nije pitao, ali očito mu smeta, jer na popisu nije našao nikog od svojih – pomozbog junaka!

Piše kako sam ja nebitan, da sam nekakva margina i tome slično.
Da pukneš od smijeha.

Pa, ako je to uistinu tako, zar se takvima kad te samo „bocnu“ odgovara pet i više puta duže?
Ne znam tko je bio u stanju pročitati cijeli njegov pamflet, (njemu pet!), a da nakon toga nije išao na povraćanje?
Nu, mora mu se priznati. Zna puno toga napisati, a malo ili ništa ne reći.
Za to također treba dara.

Jednom riječju, uopće me ne zanima ovaj novinski „smutljivac“, „patuljak“ ilitti „prodana novinska duša“.
Neka piše, pa makar i – dobro!

Samo ga molim neka me svojim novinskim karticama više ne tjera u WC!

Mladen Pavković

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i reagiranjima osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari