Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Nakon sramnog poziva „radničke fronte“ na redu je – Državno odvjetništvo

Objavljeno

na

Nekakva udruga koja sebe naziva Radnička fronta, za ponedjeljak, 1. veljače 2016. na zagrebačkom Markovu trgu, najavila je veliki prosvjed pod nazivom „Izdajica sam“.

[ad id=”93788″]

U svom pozivu ti huškači, marginalci i mrzitelji svega što je hrvatsko, uz ostalo navode da ne žele da im Karamarko određuje što smiju govoriti u javnosti, da im „profesionalni“ branitelji ne smiju određivati što će misliti i govoriti, da HDZ nije „stvorio Hrvatsku“, da Franjo Tuđman nije bio „otac domovine“ nego autokrat, ksenofob i rodonačelnik ideje o „200 bogatih obitelji“, da vikanje „Hrvatska, Hrvatska…“ i držanje ruke na srcu za vrijeme himne ne može zamijeniti sram koji osjećaju dok moraju kopati po kantama za smeće, da ne žele živjeti u državi gdje profesionalni „domoljubi“ sastavljaju liste nepoćudnih, da ne žele da simpatizeri NDH budu ministri kulture itd. i tako redom.

E, sad se stvarno treba zapitati: je li sve ovo što ističu „frontaši“ poziv na mir, pomirbu, zajedništvo i rješavanje problema, ili se pak radi o čistoj kleveti, uvredi, mržnji, falsificiranju i napose izazivanju kaosa u državi koju oni ne vole i za koju se nikada nisu borili?

Očito je da će ovaj smiješan i žalostan protest biti organiziran pod visokim „pokroviteljstvom“ onih koji su izgubili nedavne izbore i koji se nikako ne mogu pomiriti gubitkom fotelja, privilegija i namještanjem afera.

Što će reći Državno odvjetništvo, Uskok i slične službe kad se na taj i ovakav način blati hrvatske branitelje, hrvatsku državu i prvog hrvatskog predsjednika, tim više što je sve što su naveli u svom pozivu na prosvjed kleveta, izvrgavanje činjenica i laž, a taj „papir“ izgleda kao da su ga sastavljali teški psihijatrijski slučajevi (neizlječivi).

Osim toga, ta i takva Radnička fronta 3. listopada 2015. objavila je priopćenje da od toga dana „više ne postoji!“ Pa, ako ne postoji, kako je moguće da – postoji? Vrlo jednostavno: u Hrvatskoj ima još relativno dosta sličnih udruga koje rade pod „pokroviteljstvom“ tzv. „crvenih vragova“, koji su dosad primale iznimno velika financijska sredstva za ovakve i slične aktivnosti i koje su aktiviraju baš „kad treba“, kao što je slučaj sa ovim „prolupanim tipovima“ (za koje ne znaš ni što su ni tko su, već samo za koga rade).

Čudno je da se ovakve udruge iznimno rijetko javno provjeravaju, od broja članova do primanja i trošenja financijskih sredstva, a još manje ih se prisluškuje i prati, kao primjerice čak i neke političke analitičare, novinare, urednike, predsjednike braniteljskih i stradalničkih udruga i slične, koji su za Hrvatsku očito „opasniji“ nego ova „stoka sitnih zuba“, kao što je svojedobno rekao dr. Tuđman, ne za njih, ali vjerojatno baš i za takve koji sebe nazivaju „radnička fronta“ (što i nije ništa drugo nego i vrijeđanje i klevetanje istinskih radnika).

Vjerujemo da će taj skup mrzitelja i rušitelja imati i zapaženu „minutažu“ na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) i kod njezina čelnog čovjeka, „posljednjeg nositelja Titove štafete“, koji je javnu televiziju, kako reče Hloverka Novak-Srzić, po zadatku, pretvorio u – partijsku (SDP).

No, kako bilo da bilo, nakon ovog poziva klevetanja i mržnje na redu je Državno odvjetništvo. Ako se sada ne oglasi, kad će?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Što je sad ovo? Od kada ‘mladići’ šaraju po hrvatskim spomenicima?

Objavljeno

na

ilustracija

Većina medija je objavila da je „uhićen mladić (!) koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić“, odnosno da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je 5. siječnja 2019. oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice i sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika nacrtao grafit i otišao.

E, sad bi nas zanimalo, otkad se za čovjeka koji je tim činom iskazao mržnju ne samo prema prvom hrvatskom predsjedniku, već i prema Republici Hrvatskoj, ili bolje rečeno svim onima koji su, zajedno s Tuđmanom, branili i obranili slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu piše da je to učinio „mladić“?

Srbi, odnosno Milorad Pupovac i njegovi sateliti, kad netko išara neki spomenik iz NOB-a, ili ne daj Bože nekom četniku, odmah kažu da je to djelo „ustaša“ ili onih koji nisu za „mirnu integraciju“, koji unose „mržnju među bratskim narodima“ i tome slično.

Da je nešto sličnoga  učinio neki hrvatski domoljub na nekom „njihovu“ spomeniku (recimo da je nacrtao samo slovo „U“) odmah bi objavili i njegovo ime i prezime, ali i fotografiju.

Takav bi također bio prikazan i u glavnim informativnim tv i inim emisijama kako ga dovode na sud s lisicama na rukama.

Ali ovo izgleda nije vandal, kriminalac ili čovjek koji je učinio teško kazneno djelo, nego je jednostavno – „mladić“, pa valjda nema potrebe da se zasad više bilo što kaže o njemu.

Bivši partizani, za koje se stječe dojam da ih je svakim danom sve više, kad netko oboji neki spomenik iz NOB-a također odmah daju priopćenje da „ustaše napadaju“ ili da „fašisti divljaju po spomenicima NOB-a“.

A, što je sad ovo?

Kakav „mladić“, odnosno od kada se takvim imenom nazivaju mrzitelji svega što  hrvatski diše, kriminalci i lopuže?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

DORH pokrenuo kazneni postupak protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu.

Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

Ovaj skandalozni postupak DORH-a otvara niz pitanja i zapravo u konačnici otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj.

Odgovore na pitanja: Je li otvaranje kaznenog postupka sada, a ne u prethodne tri godine tokom kojih je Jurič bio bez posla i tokom kojih mu je bilo onemogućeno javno novinarsko djelovanje, zapravo izravna posljedica pokretanja Podcasta Velebit, sve utjecajnije nacionalne i suverenističke medijske platforme?

Je li ovo očiti politički proces s ciljem da se uguši slobodna i neovisna hrvatska novinarska platforma kao što je Podcast Velebit?  I na mnoga druga pogledajte u Podcastu Velebit

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari