Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Nakon sramnog poziva „radničke fronte“ na redu je – Državno odvjetništvo

Objavljeno

na

Nekakva udruga koja sebe naziva Radnička fronta, za ponedjeljak, 1. veljače 2016. na zagrebačkom Markovu trgu, najavila je veliki prosvjed pod nazivom „Izdajica sam“.

[ad id=”93788″]

U svom pozivu ti huškači, marginalci i mrzitelji svega što je hrvatsko, uz ostalo navode da ne žele da im Karamarko određuje što smiju govoriti u javnosti, da im „profesionalni“ branitelji ne smiju određivati što će misliti i govoriti, da HDZ nije „stvorio Hrvatsku“, da Franjo Tuđman nije bio „otac domovine“ nego autokrat, ksenofob i rodonačelnik ideje o „200 bogatih obitelji“, da vikanje „Hrvatska, Hrvatska…“ i držanje ruke na srcu za vrijeme himne ne može zamijeniti sram koji osjećaju dok moraju kopati po kantama za smeće, da ne žele živjeti u državi gdje profesionalni „domoljubi“ sastavljaju liste nepoćudnih, da ne žele da simpatizeri NDH budu ministri kulture itd. i tako redom.

E, sad se stvarno treba zapitati: je li sve ovo što ističu „frontaši“ poziv na mir, pomirbu, zajedništvo i rješavanje problema, ili se pak radi o čistoj kleveti, uvredi, mržnji, falsificiranju i napose izazivanju kaosa u državi koju oni ne vole i za koju se nikada nisu borili?

Očito je da će ovaj smiješan i žalostan protest biti organiziran pod visokim „pokroviteljstvom“ onih koji su izgubili nedavne izbore i koji se nikako ne mogu pomiriti gubitkom fotelja, privilegija i namještanjem afera.

Što će reći Državno odvjetništvo, Uskok i slične službe kad se na taj i ovakav način blati hrvatske branitelje, hrvatsku državu i prvog hrvatskog predsjednika, tim više što je sve što su naveli u svom pozivu na prosvjed kleveta, izvrgavanje činjenica i laž, a taj „papir“ izgleda kao da su ga sastavljali teški psihijatrijski slučajevi (neizlječivi).

Osim toga, ta i takva Radnička fronta 3. listopada 2015. objavila je priopćenje da od toga dana „više ne postoji!“ Pa, ako ne postoji, kako je moguće da – postoji? Vrlo jednostavno: u Hrvatskoj ima još relativno dosta sličnih udruga koje rade pod „pokroviteljstvom“ tzv. „crvenih vragova“, koji su dosad primale iznimno velika financijska sredstva za ovakve i slične aktivnosti i koje su aktiviraju baš „kad treba“, kao što je slučaj sa ovim „prolupanim tipovima“ (za koje ne znaš ni što su ni tko su, već samo za koga rade).

Čudno je da se ovakve udruge iznimno rijetko javno provjeravaju, od broja članova do primanja i trošenja financijskih sredstva, a još manje ih se prisluškuje i prati, kao primjerice čak i neke političke analitičare, novinare, urednike, predsjednike braniteljskih i stradalničkih udruga i slične, koji su za Hrvatsku očito „opasniji“ nego ova „stoka sitnih zuba“, kao što je svojedobno rekao dr. Tuđman, ne za njih, ali vjerojatno baš i za takve koji sebe nazivaju „radnička fronta“ (što i nije ništa drugo nego i vrijeđanje i klevetanje istinskih radnika).

Vjerujemo da će taj skup mrzitelja i rušitelja imati i zapaženu „minutažu“ na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) i kod njezina čelnog čovjeka, „posljednjeg nositelja Titove štafete“, koji je javnu televiziju, kako reče Hloverka Novak-Srzić, po zadatku, pretvorio u – partijsku (SDP).

No, kako bilo da bilo, nakon ovog poziva klevetanja i mržnje na redu je Državno odvjetništvo. Ako se sada ne oglasi, kad će?

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Nekada su ga pljuvali i gazili, a sada ga uzdižu u nebesa

Objavljeno

na

Hrvatski pjevač Mate Mišo Kovač (78) na liječenju je proslavio rođendan. Sa svih strana prima čestitke, ali i priznanja, kao vrhunski glazbeni umjetnik. Vjerojatno će ga se sjetiti i oni na državnom vrhu i „okititi“ ga nekim istaknutim državnim odličjem, jer to je, kao malo tko, zaslužio,  slagali se ili ne, jedan je i neponovljivi, – Mišo!

Veliko priznanje odali su mu i sami glazbenici, tj. njegovi kolege i to već dva puta u relativno kratkom vremenu u Splitu, na Splitskom festivalu i na nogometnom stadionu na Poljudu.

Mišo je toliko značajan, popularan za hrvatsku glazbu da mu već sada slobodno mogu dati ulicu ili trg u Zagrebu, Splitu i Šibeniku.

A jedan dio onih koji ga danas uzdižu u nebesa skoro su ga „pokopali“. Marginalizirali su ga, podcjenjivali i bacali u blato, jer kao to što on pjeva „to je šund“ i tome slično. Čak su se  neki i smijali kad je govorio da je pjevač s najviše prodanih  ploča  (i ostalih nosača zvuka). Međutim, to je točno, pa neka se smiju(sami sebi) i dalje.

Dakle, to je čovjek čiji je sin, Edo,  bio jedan od najmlađih hrvatskih branitelja-dragovoljaca (HOS-ovac) i koji je izgubio život pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Umjesto da mu pomognu u tim teškim životnim situacijama većina medija, pa i glazbenika, tj. njegovih kolega „iskoristilo“ je tu nevolju da ga još više ponize, iako se on nikada poniziti ne može.

Sjećam se kad ga je moja malenkost, u suradnji s producentom Vladimirom Mihaljekom-Mihom, jednom pozvala na humanitarni (braniteljski) koncert u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK)  da su mi neki glazbenici i „kulturnjaci“ neprestano nakon toga govorili: kako sam to mogao, nije Mišo za HNK, te da je njegovim nastupom i ta kulturna ustanova dobila „narodnjački štih“!

Stoga, kad se danas na sve strane govori i piše o njegovoj veličanstvenoj karijeri treba se podsjetiti i 1999., kad  je namjeravao izvršiti samoubojstvo (pucao si je u grudi). Što su tada neki medijski „monstrumi“ pisali? Da se je stvarno želio ubiti pucao bi si u srce, a ne pokraj njega! Da to su među ostalim objavljivali!

Četiri  godine nakon toga bio je polumrtav, ležao nakljukan sedativima.

I materijalno je propadao. Zvali su ga na nastupe  i u Srbiju, gdje je još uvijek „kralj“,, ali on nikada nije pogazio svoju riječ. Jednom je nakon Domovinskog rata rekao-nikada više u Beograd! I nije nikada otišao ni na „kavu“.

Mišo, hvala ti, i sretan ti rođendan!

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Predsjednica oštro odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

“Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija”, rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako “hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća”.

Naglasila je da je sigurnost temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od njezinih ključnih zadaća.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti.”

Predsjednica se oglasila nakon što su svjetski mediji i HRW reagirali na intervju koji je dala za švicarsku javnu televiziju SRF.

Tijekom prošlotjedne posjete Švicarskoj, novinar švicarske državne televizije je predsjednici kazao da televizija posjeduje snimke pretučenih migranata koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju, a predsjednica je odgovorila da “govori o ilegalnim imigrantima koji žele iligalno ući u Hrvatsku”.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prijelazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica za švicarsku televiziju.

Također je kazala da se zbog takvih optužbi raspitala kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i da su joj oni u više navrata potvrdili da ne koriste “pretjeranu silu”.

“Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren koji prelaze pretežito po noći”, rekla je predsjednica koja je pred odlazak u Švicarsku posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu.

(Hina)

 

Željko Glasnović: Migrantski val se zahuktava (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari