Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Napokon su shvatili – 18. 11. treba  biti državni blagdan!

Objavljeno

na

U Hrvatskoj ni djeca u školi ne znaju zbog čega se slave, odnosno obilježavaju neki blagdani i spomen dani. Većini ljudi je najvažnije da se „nešto slavi“ i da se toga dana ne radi.

Neki blagdani kojeg je primjerice 2001. predložio HSLS-ov zastupnik Ivo Škrabalo (1934.-2011.), a koji je i usvojen, poput 30. lipnja- Dana državnosti, među narodom nisu zaživjeli, baš kao ni 8. listopada – Dan neovisnosti.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, predložila je Vladi RH početkom veljače 2017. da se 18. 11. proglasi državnim blagdanom. Zanimanje za ovaj prijedlog, kojeg smo tada i javno obznanili, nije bilo nikakvo. (Kao ni za naš prijedlog za Spomendan hrvatskim majkama.) Preko njega se prešlo šutke, kako se to i obično čini „kad netko drugi nešto predloži.“ No, krajem listopada iste godine Grad Vukovar objavljuje da „predlažu inicijativu da se 18. studenoga proglasi državnim blagdanom“, naravno ovaj naš prijedlog ni oni očito „nisu čitali“.

Na Dan neovisnosti RH (Jutarnji list,8.10. 2019.) objavljen je komentar o spomen danima i blagdanima u RH u kojoj se naglašava da je „Plenković najavio „javno savjetovanje o promjenama blagdana“, pa se uz ostalo ističe i da  „postoji inicijativa da se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se obilježava 18. studenog, proglasi državnim blagdanom, dakle da bude neradni dan.“

A 18. studenoga je, uz Dan državnosti i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, “jedan od najznačajnijih datuma u suvremenoj hrvatskoj povijesti, kojeg se ne samo na taj dan već čitave godine moramo sjećati, jer su tada srbočetnici, zločinačka JNA, Crnogorci i domaće izdajice okupirali Vukovar i Škabrnju i iza sebe ostavili prognane, masakrirane, ubijene, porušene i opljačkane kuće i objekte te masovne grobnice.

Ako se Hrvati čega sjećaju, sjećaju se – 18. studenoga 1991.!

Stoga nam je iznimno drago što je naša inicijativa ponovno oživjela i što će napokon,  najvjerojatnije, biti i realizirana.

Da se ne zaboravi!

Mladen Pavković

MLADEN PAVKOVIĆ: Proglasite 18. studenoga blagdanom u Hrvatskoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HDZ ismijao Milanovića – Nisam licemjer, ali…

Objavljeno

na

Objavio

Nisam licemjer, ali je istina da sam štrajk prosvjetara – dok sam bio na vlasti – nazivao komičnim i štetnim.

Nisam licemjer, ali je istina da je moja, SDP-ova Vlada učiteljima i nastavnicima smanjila plaće, ukinula božićnice i regres, skresala troškove prijevoza, dnevnice, jubilarne nagrade…

Nisam licemjer, ali je istina da je HDZ-ova, Plenkovićeva Vlada u 3 godine podigla osnovice plaća za 587 kn (+11.49%), a moja u cijelom mandatu za ravno – 0 kuna.

Nisam licemjer, ali je istina da danas tvrdim da je uoči parlamentarnih izbora 2015. „situacija bila jako teška“ – premda sam u kampanji klicao da „Hrvatska raste!“.

Nisam licemjer, ali je istina da ovih dana nešto nesuvislo drobim o eurozoni, Bruxellesu i Varšavi samo kako bih pokušao skrenuti pozornost s navedenih činjenica. Ne, nisam licemjer! Napisali su iz HDZ-a u najnovijoj objavi na facebooku.

Podsjetimo, Predsjednički kandidat Zoran Milanović u nedjelju je u Petrinji odgovorio na HDZ-ove prozivke poručivši da on nije licemjer u podršci školskim sindikatima jer sada, za razliku od 2015., u situaciji proračunskog suficita za to ima novca.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Spomenik u Srbu, spomenik je pobjede nad Hrvatima

Objavljeno

na

Objavio

Spomenik u Srbu, spomenik je pobjede nad Hrvatima, to je tragedija Hrvata, u državi Hrvatskoj”

Hrvati su malo Božje stado, nad kojim se kroz povijest, provodi genocid. Nikad Hrvati nisu ratovali na tuđem teritoriju niti bili agresori. Željeli smo samo biti svoji na svome, pa i u svojoj Lici i Kordunu. Lika i Kordun su hrvatski teritorij nad kojoj su komunistički generali i zapovjednici ličke divizije NOVJ, te četnički puk „Kralj Petar II“ podigli ustanak. Ustanak iz srpnja 1941. godine, zahvatio je etničke Srbe, a bio je isključivo usmjereno protiv NDH i istrebljenju etničkih Hrvata u ruralnom području, gdje su prevladavali Srbi. Ti ustanici surađivali su s talijanskim fašistima, koji su trebali zajedničkim ustankom protjerati Ustaše i u tome su uspjeli. Uveli su svoju civilnu vlast i zabranili ulazak vojnim snagama NDH.

Spomenik u Srbu je spomenik pobjede nad Hrvatima. Koje li tragedije, da je taj spomenik poraza Hrvata, građen hrvatskim novcem, a sada obnovljen uz dozvolu Vlade. Američko je veleposlanstvo za tu namjenu doniralo 350.000 ˘$. I Hrvatska Vlada je dala svoj financijski doprinos u obnovi spomenika i cjelokupna sredstva za izgradnju spomenika. Takav slučaj nije zabilježen u svijetu, da netko gradi spomenik poraza svog naroda.

Braneći svoje, Hrvati su u porazu i pobjedi bili lažno optuženi. Nad Hrvatima, nakon poraza 1945. izvršen je genocid. Mučki ubijeno je 500.000 Hrvata, što je ostavilo trajne posljedice na demografsko stanje Hrvatske.

Hrvati su Božji narod, hrabar i pun praštanja, a što se vidi kroz povijest, i zadnji primjer iz Domovinskog rata. Nakon hrvatske pobjede nad velesrpskom agresijom u obrambenom Domovinskom ratu, umjesto odmazde kako su to činili Srbi, Hrvatska je donijela Zakon o aboliciji, oprostu. Srbi nisu zahvalni, nego agresivni i izjednačuju mučki ubijene, silovane, mučene branitelje sa agresorima. Taj narod nema budućnost. Zlo je privremeno ali opako i posljedice su za čovjeka velike. Hrvati trpe, pate i nestaju baš onako kako su Srbi isplanirali.

Bog ima zadnju, Hrvati su narod nade, mučenici ali i ono malo stado koje se spominje u Svetom pismu (..“ne boj se moje malo stadeo

Velesrpska agresija na Hrvatsku nikada nije prestala. To potvrđuje izgradnja i obnova spomenika u Srbu, koji je simbol poraza Hrvata. I nadalje se izmišlja broj žrtava u Jasenovcu, a Hrvatske vlasti to podržavaju, jer da ne podržavaju, odavno bi taj spomenik eshumirali, sve žrtve popisali i dostojno se kršćanski prema njima postupilo. To je potvrda i znak, da do danas, ni jedna Vlada nije bila hrvatska. Izdana je Hrvatska!

Iskrivljavanje hrvatske povijesti srpskim lažima, koje državne vlasti ne zaustavljaju, nego im daju vjetar u leđa, i tako postaju sudionici u namjeri prikazivanja Hrvata genocidnim narodom. Srbi javno u svijetu nastupaju  zaokrenutom tezom žrtve i zločinca. Ništa od toga ne bi mogli provoditi, da nemaju podršku svih dosadašnjih Vlada koje to šutke gledaju i u mnogočemu im pomažu. To je veleizdaja!

INICIJATIVA HRVATSKA SLOGA -IHS

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari