Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: Nisu avioni ptice, pa da se ne može utvrditi odgovornost

Objavljeno

on

Čovjek više ne zna, je li bi se smijao ili plakao? Naime, nakon što je SDP-ova Vlada, predvođena „slučajnim“ Zoranom Milanovićem, napustila fotelje i privilegirani život na račun hrvatskih građana, a poglavito hrvatskih branitelja i stradalnika, počele su se nizati afere.

[ad id=”93788″]

Tako među ostalim na stranicama Jutarnjeg lista (22. ožujka 2016.) možemo pročitati nevjerojatnu reportažu o „najvećem skandalu u povijesti hrvatske vojske“, (sic!), odnosno o tome da „Naši MIG-ovi su lažni!“ te da je vojna policija zbog velike prevare pokrenula detaljnu istragu! Riječ je borbenim zrakoplovima kupljenim u Ukrajini, a za koje navodno ne postoji ni pravovaljana dokumentacija, da su na tim zrakoplovima „prekucavani“ čak i serijski brojevi, da remont nad njima uopće nije ni napravljen, pa sve do toga da je netko dobio i mito! A ti isti, dakle iz bivšeg Ministarstva obrane RH još su nam prošle godine na vojnoj paradi u Zagrebu veličali naše borbeno zrakoplovstvo i uvjeravali nas da je hrvatsko nebo zaštićeno da bolje ne može biti. Što je sad pak ovo? Jesu li mediji izmislili ovu temu, ili se uistinu radi o skandalu zbog kojeg je već jučer (dakle ne danas) netko trebao biti „spektakularno“ uhićen, tim više što smo se dosad nagledali i naslušali „spektakularnih“ uhićenja i za daleko manja kriminalna djela?

Koliko je samo „spektakularno“ optuženo i uhićeno hrvatskih branitelja i stradalnika?

Osim toga, ako je pedeset posto istine o ovoj nevjerojatnoj i sramotnoj aferi, onda Hrvatski sabor pod hitno treba izmijeniti svoju odluku i ovu 2016.-tu godinu proglasiti ne godinom „Nikole Šubića Zrinskog“ već godinom „Zorana Milanovića i svih članova njegove Vlade“, jer samo naivci mogu vjerovati da je taj, ako se stvarno dogodio, kriminalni i veleizdajnički čin mogao proći bez njihova znanja i njihove odluke.

U bilo kojoj vojsci, a poglavito onoj koja je, kao naša, sudjelovala u ratu, pa čak u njemu i pobijedila trostruko jačeg neprijatelja, kažnjavalo se i kažnjava i zbog običnih „sitnica“.

A što je sad ovo?

Gdje su tu krivci po tzv. zapovjednoj odgovornosti?

Ovaj navodni skandal, ako se želi, može se riješiti u mjesec dana, a možda i manje.

Nisu zrakoplovi ptice, pa da se ne može utvrditi odgovornost.

Dosta su nas potkradali i varali.

Za to se nismo borili!

Mladen Pavković

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari