Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Nisu avioni ptice, pa da se ne može utvrditi odgovornost

Objavljeno

na

Čovjek više ne zna, je li bi se smijao ili plakao? Naime, nakon što je SDP-ova Vlada, predvođena „slučajnim“ Zoranom Milanovićem, napustila fotelje i privilegirani život na račun hrvatskih građana, a poglavito hrvatskih branitelja i stradalnika, počele su se nizati afere.

[ad id=”93788″]

Tako među ostalim na stranicama Jutarnjeg lista (22. ožujka 2016.) možemo pročitati nevjerojatnu reportažu o „najvećem skandalu u povijesti hrvatske vojske“, (sic!), odnosno o tome da „Naši MIG-ovi su lažni!“ te da je vojna policija zbog velike prevare pokrenula detaljnu istragu! Riječ je borbenim zrakoplovima kupljenim u Ukrajini, a za koje navodno ne postoji ni pravovaljana dokumentacija, da su na tim zrakoplovima „prekucavani“ čak i serijski brojevi, da remont nad njima uopće nije ni napravljen, pa sve do toga da je netko dobio i mito! A ti isti, dakle iz bivšeg Ministarstva obrane RH još su nam prošle godine na vojnoj paradi u Zagrebu veličali naše borbeno zrakoplovstvo i uvjeravali nas da je hrvatsko nebo zaštićeno da bolje ne može biti. Što je sad pak ovo? Jesu li mediji izmislili ovu temu, ili se uistinu radi o skandalu zbog kojeg je već jučer (dakle ne danas) netko trebao biti „spektakularno“ uhićen, tim više što smo se dosad nagledali i naslušali „spektakularnih“ uhićenja i za daleko manja kriminalna djela?

Koliko je samo „spektakularno“ optuženo i uhićeno hrvatskih branitelja i stradalnika?

Osim toga, ako je pedeset posto istine o ovoj nevjerojatnoj i sramotnoj aferi, onda Hrvatski sabor pod hitno treba izmijeniti svoju odluku i ovu 2016.-tu godinu proglasiti ne godinom „Nikole Šubića Zrinskog“ već godinom „Zorana Milanovića i svih članova njegove Vlade“, jer samo naivci mogu vjerovati da je taj, ako se stvarno dogodio, kriminalni i veleizdajnički čin mogao proći bez njihova znanja i njihove odluke.

U bilo kojoj vojsci, a poglavito onoj koja je, kao naša, sudjelovala u ratu, pa čak u njemu i pobijedila trostruko jačeg neprijatelja, kažnjavalo se i kažnjava i zbog običnih „sitnica“.

A što je sad ovo?

Gdje su tu krivci po tzv. zapovjednoj odgovornosti?

Ovaj navodni skandal, ako se želi, može se riješiti u mjesec dana, a možda i manje.

Nisu zrakoplovi ptice, pa da se ne može utvrditi odgovornost.

Dosta su nas potkradali i varali.

Za to se nismo borili!

Mladen Pavković

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Grmoja: HDZ je klijentelistička organizacija sklona kriminalu i aferama

Objavljeno

na

Objavio

Mostov politički tajnik Nikola Grmoja u četvrtak je optužio HDZ da se zbog brojnih afera, pa i zadnjih oko prometne nesreće i skupocjenog Mercedesa ministrice Gabrijele Žalac, dokazuje kao “klijentelistička organizacija sklona kriminalu i aferama.

“HDZ je jedna klijentelistička organizacija koja je sklona i kriminalu i aferama, a ovisno o tome kako kome odgovara, te afere, kriminalne radnje, ti repovi izlaze u javnost.

Znači, ministirca je odgovorna, a sad kad će se to plasirati… to se plasira ovisno o tome kako to kome u HDZ-u odgovara”, izjavio je Grmoja novinarima u Saboru.

Neuvjerljivima smatra tvrdnje Gabrijele Žalac, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU da je Mercedes, koji je bio parkiran u dvorištu njene kuće u Vinkovcima, unajmila njezina majka.

Afere se izvlače kad to odgovara HDZ-ovcima koji se ne slažu s Plenkovićem

“Ono što sam mogao vidjeti, dosta je bila konfuzna priča ministrice Žalac. Treba jasno reći da ovdje nije ministrici ništa podmetnuto, znači ni prometna nesreća u kojoj je sudjelovala, niti ova zadnja afera oko automobila. No, činjenica je da se te afere, loše stvari po ministricu izvlače u javnost kada to, očito, odgovara nekima u HDZ-u koji se možda ne slažu s politikom Andreja Plenkovića oko sastavljanja liste”, poručio je Grmoja.

Istaknuo je kako je ministrica sama odgovorna za neke od tih stvari, da joj se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozila bez važeće vozačke dozvole i udarila djevojčicu, isto tako i s njenim roditeljima iako “vjerojatno ona vozi taj auto”.

“Ne znamo na koji način ga je dobila, ali očito je netko iz redova HDZ-a slikao to i pustio u javnost, tako da smo to svi saznali”, rekao je.

Ne zna niti ga zanima tko to, kako kaže, iz HDZ-a plaisra u javnost, ističući kako je ‘mostovcima’ cilj pokušati ih zaustaviti “u onome što rade od Hrvatske”.

Zdravko Marić je nevjerodostojan političar koji je davno trebao otići s mjesta ministra

Novinare je zanimalo i kako tumači tvrdnje šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja da je ministru financija Zdravku Mariću sponzorirao ulaznice za utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, za koje je Marić rekao da ih je sam kupio.

“Ja to ne znam, to bi trebalo istražiti, ali Marić se pokazao kao potpuno nevjerodostojan političar koji je mijenjao iskaz i pred povjerenstvom i sudjelovao u aferu Agrokor. Trebao je davno otići s mjesta ministra, da smo normalna država, ali očito je da njemu sve prolazi, pa će mu onda sada proći i ova priča”, kazao je Grmoja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Medved i Butković: Ne znamo tko smješta ministrici Žalac

Objavljeno

na

Objavio

Ministri branitelja te mora, prometa i infrastrukture Tomo Medved i Oleg Butković izjavili su u četvrtak da ne znaju tko bi mogao smještati ministrici Gabrijeli Žalac, koja je, nakon što se jučer našla u aferi s luksuznim Mercedesom, izjavila da ima insinuacije da joj netko smješta, te da se možda radi i o unutarstranačkim sukobima.

Ministar branitelja Tomo Medved kazao je da ministricu Žalac treba pitati tko joj smješta.

Kolegica Žalac svoj posao radi iznimno odgovorno, kazao je Medved i rekao da ne može ulaziti u to tko bi joj iz HDZ-a mogao smještati, te da to treba pitati ministricu.

Da ne zna tko bi joj smještao, kazao i je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković uoči sjednice Vlade.

“Ne bih to komentirao, ipak je ona moja kolegica. Ona je dala objašnjenja jučer, a ovo što se tiče stranke i ljudi koji bi u stranci to radili i nekome pakirali, očekujem da ćemo na stranačkim tijelima, tamo je mjesto gdje se o tome raspravlja”, kazao je.

Upitan zna li imali li Žalac neprijatelja unutar stranke, rekao je da ih ne pozna i da nije dobio takav dojam.

Medved: Znam da je dar veći od 500 kuna sukob interesa

Na novinarsko pitanje bi li on, kao što je navodno napravio i ministar Zdravko Marić, primio na dar karte za utakmice za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, Medved je kazao da nije išao u Rusiju, iako je imao ponudu.

“Imao sam ponudu, ali imao sam drugih obveza ovdje, nisam išao na utakmicu”, kazao je.

Upitan zna li da je primitak dara vrijednijeg od 500 kuna sukob interesa, Medved je kazao da zna.

“Pitajte kolegu Marića,” poručio je.

Ministar financija Zdravko Marić na utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji bio je u društvu šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya, u čijem je vlasništvu i automobil koji je parkiran ispred kuće ministrice Žalac.

Saborski zastupnik SDP-a Goran Maras jučer je rekao kako je Stojanović dobio kredit o HBOR-u, gdje ministrica Žalac sjedi u Nadzornom odboru. No, u Nadzornom odboru je i ministar Zdravko Marić, a na pitanja novinara o prijateljstvu njega i Marića, Jolly je jučer rekao da su oni stari prijatelji i da su zajedno išli u Rusiju.  (Hina)

Ministrica Gabrijela Žalac: ‘Ne znam kome smetam, ali obrisi mi se kristaliziraju’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari