Connect with us

Reagiranja

Mladen Pavković: Noć kazališta bit će uoči dana obilježavanja krvavih okupacija

Objavljeno

-

Tradicionalna kulturna manifestacija Noć kazališta, koja je lani trebala biti održana 18. studenoga, na dan okupacije Vukovara i Škabrnje, odgođena je  za nekoliko dana, prije svega zbog protesta Udruga proisteklih iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Tada su se ekstremno lijevi umjetnici i „umjetnici“, ali i neka tzv. „piskarala“, tome oštro usprotivili, svaljujući krivicu na potpisnika ovih redaka, kojeg su prije svega na osobnoj razini oblatili na sve moguće načine, (do koljena sedmog!), kao da jedan branitelj ili jedna udruga može nekome zabraniti bilo kakvu kulturnu ili inu manifestaciju.

Odgodu su tada  donijeli  organizatori, tj. Narodno sveučilište Dubrava, a ne branitelji!

Međutim, ove godine 10-ta, jubilarna, Noć kazališta, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske,  bit će održana 17. studenoga, dakle uoči obilježavanja najkrvavijih bitaka u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, u Vukovaru i Škabrnji, navodno uz sudjelovanje kazališnih družina iz Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore …

Što u tome ima loše, tim prije što želimo naglasiti da nikako ne želimo stavljati kazališne predstave u kontekst nečega što skrnavi uspomenu na Domovinski rat, jer će sigurno na repertoaru biti (što nije uvjet) i neka zanimljiva domoljubna predstava, ala „Kako je počeo rat na mom otoku“ (da se malo našalimo).

Stoga, da ne bude zabune, neki će još noću sa 17/18. studenoga krenuti put Vukovara i Škabrnje, a drugi iskoristiti ovo vrijeme za kulturno uzdizanje!

Ili biti i na jednoj i drugoj manifestaciji.

Što u tome ima loše?

Dakle, da opet ne bude zabune i nesporazuma, – ne tražimo nikakvu zabranu, jer to nikada nismo ni tražili, već ovog puta, eto, samo pohvaljujemo organizatore što će većinu  predstava igrati nešto ranije nego je krvava srbijanska i ina čizma okupirala dijelove hrvatske države, uz velike nevine žrtve i razaranja.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari