Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Opet će se oriti pjesme o zločincu, šumi i komunizmu

Objavljeno

na

Iduće subote, 28. svibnja 2016. (bivši) Jugoslaveni, komunisti i partizani ponovno će u Kumrovcu održati  dernek na kojem će veličati propalu bivšu državu, zločinca Broza i, naravno, pljuvati po svemu što hrvatski diše. Tu manifestaciju nazvali su „Dan mladosti i radosti 2016.“, a slobodno su je mogli obznaniti i onom rečenicom koju je ovih dana, kao papagaj, izgovarao „počasni Jugoslaven“ Stjepan Mesić – „Kad se voda zamuti, govna isplivaju“.

[ad id=”93788″]

Naime, tijekom srpske agresije i tijekom stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države mi smo se borili protiv Srba, Crnogorca, Jugoslavije, Tita, zločinačke JNA, komunista, Udbaša, četnika, domaćih izdajica i sličnih, a dobar dio njih u subotu će na žalost opet „isplivati na površinu“ (svaka čast iznimkama). Oni ne će vikati „Za dom spremni!“ (jer nikada i nisu za nešto takvoga i bili spremni), već će se kititi uniformama JNA, Brozovim fotografijama i zastavama s crvenom krvavom zvijezdom petokrakom (s kojom su razarali i Vukovar), pa će svi oni koji dođu na ovaj „vašar“ sigurno imati dojam da su i dalje u Jugoslaviji i da uopće nije bilo rata, a još manje 15 tisuća poginulih za slobodu. Državno odvjetništvo, kao i ranijih godina, na to vjerojatno ne će reagirati, a nije ni teško pogoditi zbog čega i zašto.

U prigodom programu za taj dan piše da će pjevati „Partizanski zbor“ (?), među ostalim i pjesmu na stihove velikog hrvatskog pjesnika Vladimira Nazora – „Uz maršala Tita“, a koja ide ovako:

„,,,Uz maršala Tita, junačkoga sina/nas neće ni pakao smesti/Mi dižemo čelo, mi koračamo smjelo/i čvrsto stiskamo pest/ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo/Slavenstvo smo drevnoga čest/Ko drukčije kaže, kleveće i laže/Našu će osjetiti pest/Sve prste na ruci u jadu i muci/Partizanska stvorila je svijest/Pa sad kad i treba, do Sunca do neba/Visoko mi dižemo pest/.“

[mom_video type=”youtube” id=”dU53KD1DB8Y” width=”760″ height=”420″]

[ad id=”93788″]

Takvih i sličnih pjesama, Nazor je napisao iznimno mnogo, a Hrvati su mu za uzvrat dali i daju mnoge počasti, od naziva ulica i trgova do imena državnih hrvatskih nagrada.

Sramotno je, ali je tako!

Međutim, kad već govorimo o predstojećem partizansko-komunističkom derneku u Kumrovcu, gdje svaka budala bez problema može nositi majicu s fotografijom zločinca Tita (sjetimo se samo što su radili s onima koji su svojedobno nosili majice s likovima Gotovine, Markača ili Norca) treba se sjetiti i veliki broj pjesama o „voljenom maršalu“, a koje se za razliku od Thompsonovih bez problema mogu oriti „šumama i gorama“.

No, u vrijeme propale Jugoslavije malo se koji popularni pjevač nije  okušao i o „ridanju“ o Titu i partiji, pa su tako i najveće pop i rock zvijezde pjevale takve pjesme, a među njima su bili i Zdravko Čolić, Đorđe Balašević, Oliver Dragojević, Lepa Brena, Neda Ukraden, Vlado Kalember, Novi fosili i mnogi, mnogi drugi.

Stoga, sad kad će bivši jugo-slaveni opet proslavljati propalu državu i zločinca po čijem se imenom i dalje naziva najljepši trg u Zagrebu, dobro se prisjetiti – da se ne zaboravi – i recimo deset najboljih i najljepših pjesama o Titu.

Na prvom mjestu  je svakako pjesma „Druže Tito mi ti se kunemo“, koju je pjevao „iz srca i duše“ popularni Čola, tj. Zdravko Čolić (glazba Đorđe Novković, tekst Mira Alečković), a u kojoj su ključni stihovi: „Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo.“ Druga bi bila ona koju je pjevala Neda Ukraden „Drugarice posadimo cveće“ („…kuda vojska druga Tita kreće“). Treća po broju slušanosti je svakako ona od Lepe Brene „Živjela Jugoslavija“ (pjeva je i danas), a u kojoj se ističe stih: „Tu je rođen maršal Tito, naše ime ponositi, ko heroj ceo svet ga zna, blago zemlji što ga ima, pamtiče se vekovima, živela Jugoslavija“. Nakon toga dolazi pjesma neumornog i omiljenog Đorđa Balaševića i njegova tadašnjeg „Ranog mraza“. On je pjevao: „U ime svih nas iz pedeset i neke, za zakletvu Titu ja spevao sam stih, ne spominjem  prošlost i bitke daleke, jer sam rođen tek posle njih“. Mnogi još vjerujemo pamte i pjesmu „Teške industrije“ i Seida Memića Vajte s nazivom „Pesma o Titu“ („..Sva moja ljubav, pod ovim suncem, je za Tita. I nikad ona, na drugog, da pređe“. Među prvih deset svakako treba uvrstiti i pjesmu nepoznatog autora – „Druže Tito ljubičice bela“. Tu je onda i „nezaboravna“ Nazorova i Danova pjesma „Uz maršala Tita“, a zatim slijedi „Tito i Prva proleterska“, autora Kornelija Kovača i čovjeka koji od početka devedesetih ne želi pjevati u Srbiji – Olivera Dragojevića. Legendarni Oliver je tada s ponosom pjevao: „Grudo malo ispod, dal o tebi historija pisa, je li tkogod što o tebi čito, dok u tebe ne dođe drug Tito“.

Pored tih „bisera“, treba spomenuti barem još dvije pjesme iz „topa 10“. To su one nepoznatih autora, koje se i danas rado pjevaju „po šumama i gorama“ (poglavito u interpretaciji Mesića, Josipovića, Pusića, Fumića, Teršelič, Pilsla i Stazića), a riječ je o pjesmama „Ide Tito preko Romanije“ i „Lijepo ti je druga Tita kolo“, u kojoj se uz ostalo „zavija“ – „Ti si simbol slobode i sreće, Ti si naše najmilije cvijeće, koje nikad uvenuti neće“.

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Zlatko Pinter: Ne bojim se nikoga – nećete mi začepiti usta!

Objavljeno

na

Objavio

Bagra koja vodi specijalni rat protiv Hrvatske od 1991. godine do danas koristi najperfidnije metode kako bi ušutkala one koji se protive toj zaplotnjačkoj prljavoj kampanji.

Ovdje u prvom redu mislim na SDSS, SNV, srpske Novosti, “Europsku civilnu inicijativu” i slične udruge i da ne zaboravim: na Milorada Pupovca koji iz svega toga stoji i misli kako može raditi u Hrvatskoj što ga je volja.

Samo naprijed!

Ja sam tu i ako komu što nije jasno, neka mi slobodno pošalje policiju na vrata (nadležna policijska postaja Dugo Selo – oni znaju moju adresu).

https://www.portalnovosti.com/desnicarski-portali-huskaju-na-aktivista-koji-je-trazio-da-se-iz-skole-ukloni-raspelo

Radi lakše identifikacije, gore je fotografija moje malenkosti.

Moj tekst po naslovom: “SUMRAK ZDRAVOG RAZUMA: OPSKURNI GEJ IZ SRBIJE ‘UREĐIVAO’ BI HRVATSKU PO SVOJOJ MJERI” objavilo je nekoliko portala. Potpisujem svaku riječ i stojim iza svega napisanoga!

Red bi bio da u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj i ja završim u zatvoru.

Bit će mi čast ako se to dogodi – i neću tražiti pomilovanje.

Što se tiče nebuloza oko “prijetnji” geju iz Srbije Ivanu Zidareviću ( nesretniku koji je samo oruđe u rukama bagre koju sam naprijed naveo), TO OKAČITE MAČKU O REP.

To je već tisuću puta viđeno i Hrvati jako dobro znaju o čemu se radi.

Čekam…Pupovac i ostali…samo naprijed!

Zlatko Pinter

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

SUMRAK ZDRAVOG RAZUMA: OPSKURNI GEJ IZ SRBIJE ‘UREĐIVAO’ BI HRVATSKU PO SVOJOJ MJERI

Objavljeno

na

Objavio

Svaki šljam, protuha, nikogović, čudak i bedak koji se dovuče tko zna od kuda, kod nas može dobiti pozornost u medijima – ali pod uvjetom da pljuje po hrvatskom narodu, Katoličkoj crkvi i vrijednostima do kojih drži velika većina građana. Po tomu je Hrvatska izuzetak ne samo u europskim, nego i svjetskim razmjerima. Nigdje se više šljama nije nakrcalo (po glavi stanovnika) nego kod nas, upravo zato što je ovo (nažalost) pogodna društvena klima za razvoj  štetočina te vrste.

Prije nešto više od godinu dana u Hrvatsku se iz Srbije dovukao jedan od takvih: Ivan Zidarević, gej po profesiji (jer, biti gej u Hrvatskoj je jedno od najunosnijih zanimanja), točnije, u pitanju je sredovječni gej. I u prvim medijskim nastupima (kod nas je događaj “vrijedan” svake medijske pozornosti kad se kakva srbijanska protuha takvih seksualnih sklonosti dovuče u Hrvatsku, zar ne!?), gej Zidarević imao je profinjeno i uljuđeno lice. Tako je, primjerice za medije tada izjavio:
“Tražit ću državljanstvo. Hrvatsku volim i poštujem sve njezine zakone. Tu želim živjeti i zbog toga i radim sve što mogu da je učinim još boljom.”
Večernjak je članak o tako “bitnoj” i s društvenog stanovišta “relevantnoj” osobi objavio pod naslovom:”Gej sam i iz Srbije, ali u Zagrebu mi je život sjajan” (koja promocija Hrvatske – bravo za Večernjak!). (Vidi: https://www.vecernji.hr/zagreb/gej-sam-i-iz-srbije-ali-u-zagrebu-mi-je-zivot-sjajan-1238186; istaknuo: Z.P.)

I primirio se neko vrijeme Srbijanac (u toj “dobroj” Hrvatskoj kojom je bio jako zadovoljan), a onda ipak shvatio kako ta Hrvatska baš i nije najbolja, pa odlučio mijenjati je “nabolje” i to, kako drugačije, nego napadima na Katoličku crkvu. Nije ostao u svojoj Srbiji i nju “mijenjao nabolje” uklanjajući svetosavske križeve i crkvene zastave iz javnih prostora (jer bi mu tamo po kratkom postupku “prebrojali rebra” – i to je najmanje što bi mu se moglo dogoditi), nego se dovukao nama u Zagreb praviti ovdje nered i provoditi svoje bolesne naume.

Projekt kojega je nedavno pokrenuo opskurni Zidarić (dakako, kao produžena ruka nalogodavaca koji su ga gurnuli u prvi plan a okupljeni su u “Europsku civilnu inicijativu”) je uklanjanje raspela iz osnovne škole u Dugavama, pod krinkom “sekularizma” i to pozivanjem na Ustav. Dakako, jadni i nedopečeni Zidarić s razinom IQ ispod prosjeka, pojma nema kako je njegovo pozivanje na Članak 41. Ustava Republike Hrvatske potpuno promašeno. Nalogodavci koji su ga gurnuli u prvi plan samo zato što je Srbin i gej, vjerojatno nisu ni čitali spomenuti članak Ustava, jer da jesu, znali bi što u njemu piše.
Članak 41. Ustava Republike Hrvatske kaže sljedeće:

“Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.

Vjerske zajednice, slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, druge zavode, socijalne i dobrotvorne ustane te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti uživaju pomoć i zaštitu države.” (Vidi: https://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske; istaknuo: Z.P.)

Kako bi se netko pozvao na Ustav s tvrdnjom da je narušena sekularizacija (time što se Katolička crkva miješa u poslove države), morao bi dokazati da raspelo u osnovnoj školi u Dugavama INSTITUCIONALNO narušava načelo sekularizacije, tj. institucionalni odnos Crkve i države (na štetu države), a to, uvjeren sam, ne bi pošlo za rukom ni najvećim pravnim ekspertima.

Da ne bude zabune, Srbijanac Zidarević (koji još uvijek nema hrvatsko državljanstvo – a što i sam priznaje), u političkom je pogledu agitator Milorada Pupovca i njegovog SDSS-a. Ne bi me začudilo da se pojavi u dogledno vrijeme u SNV-u na domjenku gdje bi sa svojim idolima Miloradom, Dejanom i ostalima lomio pogaču, jer Srpska pravoslavna crkva i njezin velikosrpski svetosavski diskurs očito nisu smetnja “pro-europskim” težnjama i shvaćanjima “Europske civilne inicijative” i nedozrelog jadnika Zidarevića koji je samo puko sredstvo u rukama mnogo lukavijih igrača, ništa drugo.

Pogledajte ovu agitaciju Zidarevića za listu 24 na proteklim EU izborima (lista SDSS-a, odnosno, Milorada Pupovca i Dejana Jovića), pa sami prosudite tko nam to “uređuje” Hrvatsku: https://youtu.be/sXsy2R_8aLw.

Nije on sam po sebi problem, naravno da nije, niti tog nesretnika treba uzimati ozbiljno i kriviti što ga (za sitne novce) koriste kao najamnika oni koji ga guraju ispred sebe u prvi ešalon (jer, kud ćeš bolje kombinacije za “pro-europski društveni aktivizam” u Hrvatskoj od Srbina koji je gej – to je materijal koji se može samo poželjeti i mora obvezno iskoristiti!), ali sve skupa je pokazatelj jednog bolesnog stanja u dijelu našeg društva, poput temperature kod teškog bolesnika i iza opskurnih likova kakav je ovaj valja se nešto mnogo ozbiljnije i zloćudnije.

Na projektu harange protiv temeljnih vrijednosti što ih zastupa i do kojih drži golema većina građana u Republici Hrvatskoj (obitelji, vjere i konzervativnog svjetonazora), okupila se naoko raznolika bulumenta objedinjena u “progresivne snage” (od onih koji radikalno nameću LGBTIQ ideologiju kao društveni mainstream, do neokomunističkih, kvaziliberalnih, anarhističkih i ultra-lijevih pokreta, stranaka i skupina) i svima je zajedničko to što javno, otvoreno i agresivno zagovaraju destrukciju tih vrijednosti – i to je njihov program i njihova ideologija. Oni drugog sadržaja nemaju. Ova destrukcija je jedini amalgam koji ih povezuje.

I imaju još nešto zajedničko: velika većina ih je na sisi zvanoj državni proračun. Drže je čvrsto i ne puštaju. Tako imamo paradoks da tu destrukciju svojim novcem (preko poreza i drugih dažbina) uglavnom financiraju građani koji su njezina meta.
Sustav je to koji omogućava šljamu i parazitima pretvaranje svojih destruktivnih ideja u profitabilan biznis. Deseci tisuća njih žive od toga – od blaćenja ove zemlje i pljuvanja u lice njezinim građanima, ponajprije nama Hrvatima i katolicima. I to je kod nas “društveni aktivizam”.
Ni jedna druga konfesija nije na udaru, samo Katolička crkva!

Toj se destrukciji i dekadenciji mora pružiti otpor po svaku cijenu i svim legalnim i legitimnim sredstvima, ponajprije dosljednom obranom kršćanskih vrednota, našeg svjetonazora i svetinja do kojih držimo.

Nisu oni mjerilo ovog društva niti će ikad biti. Jer, kad bi se to dogodilo, svakomu od nas bi bilo jasno da su nastupila posljednja vremena – sumrak civilizacije i zdravog razuma.

Zlatko Pinter

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari