Connect with us

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Oslobodili su Šešelja, oslobodite i Veljka Marića

Objavljeno

on

Dugo smo čekali da se Vojislava Šešelja osudi za ratne zločine tijekom Domovinskoga rata u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. Hrvatski pravni, povijesni i ini stručnjaci čitavo vrijeme su nas uvjeravali da je ovaj čovjek kriv, a kad tamo – Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda oslobodilo ga je po svim točkama optužnice za ratne zločine, i to 31. ožujka,  na dan kad je na Plitvicama ubijen Josip Jović, koji je bio i izravna žrtva i Šešeljevog nedjela i  politike.

[ad id=”93788″]

Šešelj je čitavo vrijeme kaznenog procesa, i kad je bio u zatvoru i kad je pušten na slobodu, vrijeđao, klevetao sve i svakoga. Palio je i hrvatske zastave, ismijavao hrvatsku Predsjednicu Republike, vikao da želi Srbiju na već dobro znanim linijama Karlobag-Ogulin-Karlovac- Virovitica, veličao četnike, ponižavao Hrvate i hrvatsku državu, i što mu se dogodilo? Ništa! Oni koji su bili na vlasti u Hrvatskoj samo su odmahivali rukom, pa ga nisu ni prekršajno gonili kao „alkoholičara“, a kamoli da su neprestano tražili da se ovaj izniman zločinac osudi. A, ako su i tražili, tek sada se vidi kako i na koji način.

Možemo mi sada pričati koliko god hoćemo da je Međunarodni kazneni sud u Haagu „politički“, ali ova oslobađajuća presuda boli više od okupacije Vukovara!

No, dobro. Kako je, tako je. Sad je na potezu nova hrvatska Vlada i predsjednica Republike. Ako Šešelj nije kriv ni po jednoj točki optužnice onda zbog čega i koga već godinama leži u zatvoru Veljko Marić, koji je nevin (bez ijednog pravovaljanog dokaza!) osuđen u Srbiji na sramotnih i teških 12 godina zatvora? Kad su ga Srbi pustili da nepravednu kaznu izdržava u Hrvatskoj: zbog čega ga već tada hrvatsko pravosuđe nije oslobodilo, odnosno pustilo barem na uvjetnu slobodu, već ga je, bolesnog i jadnog, ostavilo da i dalje trune u jednom od hrvatskih zatvora?

Marić je dobio 12 godina zatvora, a Šešelj ni dana!

Bože, pomozi!

Dakle, ako je Šešelj oslobođen, oslobodimo još danas Veljka Marića i druge neopravdano osuđene hrvatske branitelje, koji su se branili (da, branili!) od „šešeljevaca“ i njemu sličnih pomozbog junaka!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari